E2h

Hoe te voorkomen en te behandelen scheurbuik

De angst gesel van de zeeën, en een van de ziekten van vandaag van ondervoeding

Scheurbuik treft de mensheid op land als op zee. Terug in de jaren 1747, scheurbuik doodde meer zeelieden dan geweren en stormen in elkaar gezet.

Om deze angst gesel te bestrijden, de zestig kanonnen gemonteerd op de eiken dekken van de Salisbury waren nutteloos. Maar door een flits van genie, een man in de bemanning van het schip - Dr James Lind - was in staat om het te verslaan. De verovering van scheurbuik geldt als een van de belangrijkste medische overwinningen van alle tijden. Dr Lind wordt vandaag de dag gezien als een van de belangrijkste figuren in een hele tak van wetenschap genaamd Nutrition. Dr Lind later werd bekend als de vader van de marine geneeskunde.

Hoe te voorkomen en te behandelen scheurbuik. Tekenen en symptomen van scheurbuik.
Hoe te voorkomen en te behandelen scheurbuik. Tekenen en symptomen van scheurbuik.

 1. Tekenen en symptomen van scheurbuik:
  • Vermoeidheid en zwakte.
  • De ogen kijken gezonken.
  • Het tandvlees vaak bloeden en lelijk zweren uitbrak over de huid.
  • Andere Bloedingen voorkomen, dat wil zeggen, neusbloedingen, bloed in de urine of ontlasting, splinterbloedingen onder de vingernagels, subperiostale bloedingen.
  • Vertraagde genezingen van wonden.
  • Anemie.
 2. Scheurbuik loop van de geschiedenis uit de geschiedenis, de wetenschap kan dan zeggen dat scheurbuik was de ziekte die getroffen Job in de Bijbel nadat hij verloor al zijn kudden en granen, toen Job zei.:

  "Door de grote kracht van mijn ziekte, is mijn huid veranderd, maar mij bindt over de kraag van mijn jas ... mijn huid is zwart op mij en mijn beenderen zijn verbrand met warmte."

  Lind, aan boord van de Salisbury had afzonderlijke rapporten zinspelen op de waarheid over de ziekte. Onder was degene geschreven door de beroemde Franse zeevaarder Jacques Cartier over zijn verkenning op de St. Lawrence River in 1535. Vertaald in het Engels in de collectie van reizen door de grote geograaf Richard Hakluyt, Cartier related:

  "De genoemde onbekende ziekte begon zich te verspreiden onder ons na de vreemdste soort dat werd eyther gehoord of WETENSCHAP, insomach zoals sommigen hebben hun kracht verloren en kon niet staan ​​op hun feete dan, deden hun legges Swel, hun sinnowes krimpen zo zwart als . elke Cole Anderen hadden ook hun huiden gespot met vlekken van bloed van een paarse kleur, daarna ging het opstijgen tot hun enkels, knieën, dijen, schouders, armen en nek; hun mond werd stinkende, hun gummes verrot dat alle vlees deed vallen. "

  Binnen zes weken, slechts tien van een bemanning van honderdtien bleven en hun "oplossing" was een soort bouillon gemaakt van het koken van de twijgen en naalden van de groenblijvende bomen.

  De angst gesel van de zeeën, en een van de ziekten van vandaag van ondervoeding. Scheurbuik loop van de geschiedenis.
  De angst gesel van de zeeën, en een van de ziekten van vandaag van ondervoeding. Scheurbuik loop van de geschiedenis.

  Lind, het kleine genie. Na het zien van de mogelijke symptomen van scheurbuik aan boord van de Salisbury, Dr Lind gepland een van de belangrijkste experimenten in de hele geschiedenis van de geneeskunde. Alleen leiden door zijn eigen verstand, Dr Lind werkte een model gecontroleerd experiment. Op de twintigste mei 1747, hij twaalf patiënten geselecteerd met scheurbuik aan boord van de Salisbury op zee. Hun gevallen waren die zo veel hij kon laten. Hij legde ze samen, maar niet te behandelen zijn tientallen patiënten precies hetzelfde.

 3. . Het experiment Lind geëxperimenteerd met zes verschillende dieet supplementen: zijn eerste groep van twee mannen, gaf hij een kwart van appel cider drie keer per dag in aanvulling op de reguliere voeding alle zieken mannen aten, de tweede groep kreeg twee lepels azijn driemaal daags, en enkele druppels azijn in hun loblolly, een andere groep kreeg een geneesmiddel dat bekend is als elixer vitriool, bestaande uit verdund zwavelzuur en alcohol op smaak gebracht met gember en kaneel, nog een andere, een geneesmiddel gemaakt van knoflook, mosterd en een aantal grond-up kruiden, en twee andere mannen, slechts de helft van een pint van zoute zeewater na de maaltijd. Om de twee gelukkige mannen in de zesde en laatste groep, Dr Lind gaf sinaasappels en citroen per dag gedurende zes dagen, tot aan zijn beperkte vrucht aanbod liep. In zijn eigen woorden, dit is wat er gebeurde:

  "Het gevolg was, dat de meest zichtbare plotselinge en goede resultaten werden waargenomen bij het gebruik van de sinaasappels en citroenen, een van hen die daarvan is genomen aan het einde van zes dagen voor het werk De spots niet tegelijkertijd. heel van zijn lichaam, noch zijn tandvlees geluid, maar zonder een ander geneesmiddel werd hij heel gezond voordat we kwamen naar Plymouth. De andere was de beste herstelde van een in zijn toestand, en worden vrij goed geacht, werd benoemd verpleegkundige naar de rest van de zieken. "

  Het is mogelijk om eigen woorden Dr Lind's te gebruiken, omdat het bereiken van wal, zette hij neer volledige details van zijn experiment in een boek dat hij genaamd Een verhandeling van de Scheurbuik. Wat Dr Lind volbracht aan boord van de Salisbury leverde hem en zijn schip een beveiligde plaats in de geschiedenis. Citroensap gestopt scheurbuik omdat scheurbuik was en is een ziekte veroorzaakt door vitamine C-tekort. Vitaminen werden ontdekt in 1912 door een Poolse chemicus werkzaam in Londen, in veel gewone voedingsmiddelen in verschillende hoeveelheden, ze zijn essentieel voor het leven en groei. Pas in 1934 zou een Europese wetenschapper aan de Universiteit van Pittsburgh eindelijk isoleren kristallen van zuivere vitamine C uit een beker van citroensap.

 4. Preventie:
  • Verhoogde productie en consumptie van vitamine C-rijke voedingsmiddelen, zoals citrusvruchten en groenten.
  • Verstrekking van groenten, fruit en vruchtensap voor alle leden van de gemeenschap te beginnen met kinderen in de zesde maand van het leven.
  • Verbeterde tuinbouw, bv. verplichting van het dorp en huishoudelijke tuinen, boomgaarden, plantaardige volkstuinen in steden en schooltuinen.
  • Bevordering van het ruime gebruik van eetbare wilde vruchten en groenten bekend is dat ze rijk aan vitamine C, (bijvoorbeeld Baobab fruit).
  • Voedingsvoorlichting, evenals het onderwijzen van de redenen en de noodzaak van het eten van vers voedsel, moet ook onderwijs in de hand van het minimaliseren van vitamine C verlies bij het koken en bereiden van voedsel.
 5. Behandeling. Deze ziekte van ondervoeding is nog steeds heerst over de hele wereld van vandaag. Vanwege de gevaren van plotselinge dood, is het niet aan te raden om dit tekort ziekte te behandelen met slechts een vitamine C-rijke voeding. Veeleer is het raadzaam om 250 mg ascorbinezuur via de mond vier keer per dag, en de patiënt op een dieet met veel groenten en fruit. Ascorbinezuur door middel van injectie is alleen nodig als de patiënt braken.

veel geluk is vaak met de man die het niet opnemen in zijn plannen.