E2h

Hoe te vertellen als je een shopaholic

U hebt behoefte in deze wereld

U hebt behoefte in deze wereld, waarvan voedsel, kleding en onderdak zijn de meest elementaire. En omdat deze behoeften moet worden voldaan, moet je om te winkelen. Winkelen is een normale en regelmatige wat je meestal doen, omdat, nou ja, je moet eten, moet je om te kleden en je nodig hebt om je huis zo comfortabel mogelijk te maken. Winkelen, een integraal onderdeel van je dagelijks leven, wordt algemeen beschouwd als een karwei in plaats van een vrijetijdsbesteding. En toch kan winkelen ook onderhoudend, verheffend en bevredigend, maar helaas het zijn onzekere kant heeft, zoals winkelen kan ook worden verslavend.

Net als alcohol, kan winkelen in uw systeem, waardoor u het ontwikkelen van een gewoonte van de aankoop van dingen voor de deurklink van het, of gewoon om je gelukkig maken in plaats van aan een reële behoefte aan te pakken.

Of u behoort tot de hogere of lagere inkomensgroepen

Of u behoort tot de hogere of lagere inkomensgroepen, die een shopaholic kan schadelijk zijn voor u en uw gezin. De kwestie in het zijn een shopaholic is niet alleen te veel geld uitgeven. Het probleem is niet alleen om geld, maar meer in je onvermogen om zelfbeheersing te beheren. Een shopaholic voorwaarde is een crisis die onmiddellijke en ernstige aandacht vereist. Het is dus belangrijk voor u om uit te vinden als je een shopaholic.

  • Laat uw kast "praten". Open je kast en maak een inventaris van de inhoud ervan. Als u meer kleding en tassen dan je kunt dragen en in een keer te gebruiken in een jaar, dan bent u, zonder twijfel, een shopaholic.
  • Bezoek uw opslag van voedsel. Heeft u ten minste tien goederen die zullen vervallen op hetzelfde moment deze week? Dat gaat alleen om te laten zien gewinkeld meer dan je nodig had.
  • Je hebt paar schoenen die je nog niet hebt gedragen vanaf het moment dat u ze gekocht een jaar of meer geleden. Dit bevestigt je zijn losbandig en het kopen van schoenen, zelfs met geen gelegenheid om ze te dragen.
  • Je bewust kijken naar de etiketten van je vrienden 'tassen, schoenen, kleding of accessoires. Niet alleen dat, je zelfs vragen ze wat winkels waren gekocht, met een plan aan de achterkant van je geest dat je straks die winkels te bezoeken.
  • Uw rekeningen zijn te laat. U bent met een moeilijke tijd balanceren uw financiën als gevolg van creditcard kosten die u hebt betaald voor elke maand.
  • Als je gaat winkelen, heb je een onverklaarbare "hoog" en uitbundigheid. Dit is iets wat je normaal gesproken niet het gevoel op gewone dagen.
  • Als u uw "loot" laden in je kofferbak, voel je vooral opgewonden als je onderzoek verrichten naar de boodschappentassen gestapeld op de top van de andere. Maar als je thuis komt, voel je opeens schuldig zodra u de zakken in uw huis te brengen.
  • Je verbergt je shoppen van je familie of goede vrienden.

Hoe te vertellen als je een shopaholic. Laat uw kast "praten".
Hoe te vertellen als je een shopaholic. Laat uw kast "praten".

Als je denkt dat je de waarschuwingssignalen hierboven vermeld, is het tijd dat u een serieuze beoordeling van jezelf en het plannen van uw eigen "rehabilitatie". Ondanks dat een shopaholic is niet zo ernstig als verslaving, moet het niettemin worden gecorrigeerd als u de mogelijke complicaties die het kan later in je leven veroorzaken te vermijden.