E2h

Hoe te STD symptomen te herkennen

Seksueel Overdraagbare Aandoeningen (SOA's) zijn het meest voorkomende voor seksueel actieve mensen of mensen het hebben van meerdere seksuele partners. Echter, in sommige zeldzame gevallen, kunnen zelfs de meest trouwe seksuele partners en mensen die geen seks ook besmet zijn met deze ziekten. Daarom is het praktisch en verstandig dat iedereen zou moeten weten hoe je SOA symptomen te herkennen voordat ze naar de plaatselijke dokter of kliniek. Het volgende is een lijst die u kan helpen te herkennen STD symptomen.

Hoe te STD symptomen te herkennen.
Hoe te STD symptomen te herkennen.

Controleer ontlading (vaginale of urethrale). Gist infecties kunnen leiden tot een wit en melkachtige afscheiding voor vrouwen. Voor mannen kan een penis ontlading: een schimmelinfectie. Een pus afscheiding is zeker een infectie. Jeuk en / of huiduitslag rond het genitale gebied mogen niet worden genegeerd. Jeuk sensaties en vreemde huiduitslag zijn veelvoorkomende symptomen van SOA. Schilferige uitslag op de palmen van de handen en de voetzolen kan ook betekenen een anale ziekte.

Pijn is ook een veel voorkomend symptoom van soa's. Controleer op pijn in de vaginale, anale, onderbuik (bekken) en de keel gebieden. Pijn in het lichaam zou kunnen betekenen genitale herpes. Anale pijn zou kunnen betekenen een bacteriële infectie in het bijzonder voor degenen die betrokken zijn bij anale seks. Keelpijn kan ook van bacteriële oorsprong voor mensen die last hebben gehad orale seks. Pijnlijke geslachtsgemeenschap dat er niet was voorheen kan ook betekenen een SOA. Pijn of een branderig gevoel tijdens het plassen is een waarschijnlijke STD.

Brokken, zweren, legioenen, bultjes, blaren en zweren, in het genitale of anale gebied, voor mannen en vrouwen, zijn zichtbare tekenen van een SOA. Rode zweren, maar pijnloos, op het genitale gebied, anus, tong en / of keel zijn een waarschijnlijke teken van een anale ziekte. Kleine blaasjes in het genitale gebied, die zijn geworden korsten, misschien niet alleen een symptoom van SOA, maar van hepatitis ook. Ongewone en stank zijn goede indicatoren van STD. Stinkende urine is een symptoom van een infectie.

Hoe te STD symptomen te herkennen.
Hoe te STD symptomen te herkennen.

Genitale wratten zijn zacht, vleeskleurig wratten rond en bloeien in het genitale gebied. Deze worden veroorzaakt door een bepaald virus overgedragen tijdens de geslachtsgemeenschap. Zichtbare besmetting en parasitaire instroom, meestal in de genitale gebieden, zijn seksueel waarschijnlijk overgedragen. Kleine eieren of neten in het schaamhaar of oksels zijn indicatoren van STD. Ongebruikelijke en / of onverklaarbare zwelling kunnen tekenen zijn van STD.

Gezwollen klieren kan genitale herpes Overige ongebruikelijke symptomen zijn onder meer: ​​terugkerende of ernstige vaginale schimmelinfecties, bloeden uit de vagina (met uitzondering van de menstruatie); donker gekleurde urine, losse, licht gekleurde ontlasting, gelige ogen en de huid, koorts en andere ongewone infecties. , onverklaarbare vermoeidheid, gewichtsverlies en nachtelijk zweten.

Denk er altijd aan dat er mogelijk geen uiterlijke symptomen van soa of er kunnen geen symptomen. Het is echter zeer belangrijk om professioneel medisch advies in te winnen bij een gekwalificeerde arts als een risico op soa, met of zonder symptomen. Net als elke andere vorm van de ziekte, kan SOA worden overgedragen op een andere manier dan het hebben van seks. Deze ziekten worden slechts gezamenlijk genoemd seksueel overdraagbare ziekten, omdat de uitoefening van seks vaak verspreidt ze.