E2h

Hoe te schuine oefeningen te doen

De schuine spieren zijn spieren die deel uitmaken van de buikspier-groep. Er zijn twee sets van schuine spieren - de interne schuine en de externe obliques. Beide sets draaien in een diagonale richting vanaf de zijkant van je middel naar beneden naar het midden van je bekken. Sterke schuine spieren zijn essentieel voor de ondersteuning van uw rug en ze kunnen zelfs helpen om je houding te verbeteren. Hieronder vind je een aantal goede oefeningen voor de versterking en stretching uw schuine buikspieren:

Hoe te schuine oefeningen te doen. Bicycle kick.
Hoe te schuine oefeningen te doen. Bicycle kick.

  1. Bicycle kick. Lig plat op de vloer op een comfortabele oefening mat met je onderrug gedrukt op de grond. Leg je handen naast je hoofd, met je ellebogen naar recht uit - niet naar voren in de richting van je voeten. Houd je kin af van uw borst. Breng je beide knieën tot ongeveer een hoek van 45 graden en langzaam je rechterelleboog aanraken om uw linkerknie, gevolgd door je linker elleboog naar je rechter knie. U hoeft niet tot aan de elleboog daadwerkelijk aan te raken de knie, maar zo dicht als je comfortabel kunt bereiken. Deze oefening moet worden gedaan in een langzame, weloverwogen manier. Begin het doen van 3 sets van 10 herhalingen.
  2. Oblique crunch. Ga op je rug liggen met je knieën gebogen en je voeten plat op de vloer. Nu langzaam dalen beide knieën naar links, zodat het linkerbeen rust op de vloer, met het rechterbeen op de top van de linkerkant. Terug Plaats je handen op je oren met je ellebogen recht naar buiten - parallel aan de vloer. Til nu je schouders van de grond voor een telling van drie, en dan terug naar de uitgangspositie. Begin met 3 sets van 10 aan elke kant van uw lichaam. Een geavanceerde versie van deze oefening is om een ​​10 pond gewicht plaat te nemen van een barbell set en de plaat op je borst vast te houden als je de oefening.
  3. Side bends. Sta op met een 10 pond halter (of wat dan ook het gewicht voelt beheersbaar) in elke hand, met je knieën licht gebogen. Langzaam over buigen om uw rechterzijde, het verlagen van de halter zo ver als je kunt, en dan terug naar de uitgangspositie. Do 1 set van 15 herhalingen aan de rechterkant, pauzeren voor een moment, en doe 15 herhalingen aan de linkerkant. Begin met 3 sets van 15 herhalingen aan elke kant.

Het is heel belangrijk om na te denken over het handhaven van de juiste uitlijning van het lichaam, terwijl langzaam vordert door middel van deze oefeningen. De sleutel tot het doen van effectieve schuine oefeningen is niet in de hoeveelheid - het is in de kwaliteit. En, net als bij elke oefening regime, moet u contact op met uw arts voordat u begint te werken uw schuine buikspieren.