E2h

Hoe te rekken met behulp van de myofasciale release techniek

Myofasciale release is een gespecialiseerde stretching techniek die gebruikt wordt om spanning los te laten en het lichaam af te stemmen. Het woord myofascia is afgeleid van het Latijnse woord "myo", wat betekent spier-, en "fascia", voor band. Fascia is taai bindweefsel dat door het hele lichaam verspreidt in een driedimensionale web, van het hoofd tot de tenen. Fascia omringt elke spier-, bot-, zenuw-en orgaan in het lichaam.

1. Hoe weefsels strak wordt Slechte houding, lichamelijk letsel, en verschillende ziekten kunnen gooien het lichaam op een lijn, waardoor de ingewikkelde web van fascia van het lichaam te worden beperkt. Als spiervezels zijn gewond, de fascia dat spieren omringt wordt kort en strak. Deze ongelijke hoeveelheid druk op de fascia kan binden de fascia om de onderliggende weefsels veroorzaken verklevingen of littekenweefsel. Na verloop van tijd, deze verklevingen kunnen het bereik van de beweging te beperken in een gezamenlijke en veroorzaken pijn en gevoelloosheid in het lichaam.

Hoe te rekken met behulp van de myofasciale release techniek. Hoe weefsels strak wordt.
Hoe te rekken met behulp van de myofasciale release techniek. Hoe weefsels strak wordt.

2. Hoe wordt gratis vernauwingen in weefsel De zachte stretching gebruikt in myofasciale release kan breken littekenweefsel door verweking, verlenging en heroriëntering van de fascia. Vrijmaken vernauwingen in het weefsel zal uiteindelijk de balans te herstellen aan het lichaam door het verlichten van pijn en het verbeteren van de bloedcirculatie in het lichaam. Myofasciale release therapie kan nuttig zijn voor personen die lijden aan pijn in de rug, fibromyalgie, frozen shoulder, reumatoïde artritis, carpaal tunnel syndroom, hoofdpijn en whiplash.

3. Myofasciale therapie Traditioneel, fysiotherapeuten en chiropractors gebruikt myofasciale therapie om hun klanten te behandelen. Onlangs hebben personal trainers opgenomen deze weke delen vrijgeven van oefeningen in klanten routines door gebruik te maken van de volgende fitness accessoires: Poz-A-Balls, Fitball therapieballen, Foam Rollers, en ShiatsuBags.

4. Poz-a-ballen Poz-A-Balls zijn verkrijgbaar in twee maten, acht-inch (beginner) en vier-inch (geavanceerd). Deze kleine opblaasbare stabiliteit ballen wegen een pond per stuk en zijn ideaal bij het vergemakkelijken en verbeteren van Pilates en yoga houdingen. Personal trainers maken gebruik van deze ballen aan de myofasciale release technieken in te voeren aan hun klanten. Deze ballen zijn zacht en plooibaar en kunnen algemeen veilig worden gebruikt bij rechtstreeks gebruik op de rug. Om weefsel ontgrendeling met Poz-A-Balls ervaren:

 • Ga op je rug op de grond met de knieën gebogen.
 • Til je heupen en plaats de Poz-A-Ball in de kleine van de rug.
 • Langzaam lager uw heupen naar de grond, waardoor het gewicht van je lichaam af te ronden over de bal.
 • Blijf in deze houding een minuut, zodat de onderste rugspieren te rekken over de bal.
 • Vervolgens beweeg je lichaam over de bal die gebieden waar je rug is krap.
 • Zodra u lokaliseren waar je spieren zijn strak of eventueel pijnlijk, langzaam je lichaam gewicht te verplaatsen over de bal het maken van korte, strelen bewegingen over de strakke weefsel.
 • Blijf lichaamsgewicht verplaatsen over de bal gedurende ongeveer 2 minuten.
 • Na twee minuten, til de heupen omhoog en de bal uit je rug. De onderste rugspieren moeten voelen licht en minder strak.

Opmerking: U kunt ook de bal onder de kont spieren en boven dezelfde stappen uitvoeren.

5. Fitball therapie ballen zijn veel harder dan de Poz-A-Balls en worden gebruikt voor het uitvoeren van myofasciale release in een gerichte omgeving. Er zijn drie ballen in de Fitball Therapy lijn: vijf, zes en zeven inch. Verschillende maten bal kan de gebruiker de druk en intensiteit nodig om zacht weefsel afgifte ervaren passen. Een zeven-inch bal wordt over het algemeen aanbevolen voor een beginner en diegenen die een zachtere massage, terwijl een vijf-inch bal wordt gebruikt voor een diepere afgelegen gebied. Om weefsel versie te ervaren:

Hoe wordt gratis vernauwingen in weefsel. Fitball therapie ballen.
Hoe wordt gratis vernauwingen in weefsel. Fitball therapie ballen.

 • Ga op je rug op de grond met de knieën gebogen.
 • Til je heupen en plaats de gewenste Fitball Therapie Bal in de kleine van je rug.
 • Langzaam lager uw heupen in de richting van de bal, waardoor het gewicht van je lichaam af te ronden over de bal.
 • Blijf in deze houding gedurende 30 seconden tot een minuut, zodat de onderste rugspieren te rekken over de bal.
 • Vervolgens beweeg je lichaam over de bal die gebieden waar je rug is krap.
 • Na het lokaliseren van strakke weefsel, langzaam verschuiven lichaamsgewicht over de bal het maken van korte, strelen bewegingen over de strakke weefsel.
 • Blijf lichaamsgewicht verplaatsen over de bal gedurende ongeveer een minuut.
 • Na een minuut, til de heupen omhoog en bal uit terug. De spieren in de onderrug moeten voelen langer en minder strak.


6. Foam Rollers zijn cilindrische stukken van hardschuim, meestal drie meter lang en verkrijgbaar in verschillende dichtheden van relatief zacht tot hard. Schuimrollen het loslaten van spanning en het verbeteren van de mobiliteit in het lichaam met behulp van een individu lichaamsgewicht druk uit te oefenen op zere plekken. Schuimrollen werken goed loslaten van weefsel in de beenspieren. Om weefsel ontgrendeling met foam rollers te ervaren:

 • Ga rechtop zitten op de rol met je armen achter de roller en benen recht in het bijzijn van het lichaam. Langzaam verschuiven lichaamsgewicht naar voren en naar achteren terwijl u de rol op en neer op de achterkant van de benen.
 • Een andere manier om de rol te gebruiken is om te knielen op de rol met je armen in de voorkant van je lichaam. Langzaam achteruit duwen benen en in het proces de rol zal omhoog uw voordeur dijen. Herhaal sequence.

7. Shiatsubags zijn flexibel tassen die zijn gevuld met 15 Eva ballen. Tien van de Eva ballen zijn 3,5 cm in diameter en zijn vrij stevig, en vijf van de ballen zijn iets groter en zijn zachter. De ballen in de ShiatsuBag kan vrijgeven strakheid en spanning in zowat elke spiergroep in het lichaam. De ShiatsuBag werkt door de gebruiker het positioneren van de zak onder strakke spieren. De gebruiker vervolgens voorzichtig past een deel van hun lichaamsgewicht van de zak, waardoor de ballen te omringen de gespannen spieren en toepassen van rechtstreekse druk op pijnlijke spieren. Een leuke feature van de ShiatsuBag is dat de gebruiker kan de druk van het zachte weefsel release of massage aanpassen met een verschillend aantal Eva ballen en de keuze tussen de zachter of harder Eva ballen. Om myofasciale release beleven met de ShiatsuBag:

 • Selecteer de stevigheid en het nummer van de Eva ballen gewenste plaats en in een doek zak, dan veilig zak met stropdas.
 • Plaats ShiatsuBag onder een strakke deel van het lichaam, zoals het gluteaal gebied of kont spieren. Rechtop zitten met gebogen knieën zachtjes met uw lichaamsgewicht te rollen over de ballen in de zak.
 • Een andere populaire manier om de ShiatsuBag te gebruiken is om op je zij liggen met je arm strekt zich uit over je hoofd. Plaats de zak onder de verlengde arm. Beweeg het lichaam op en neer over de zak, terwijl liggend op je zij. Dit strekken techniek geeft de strakke spieren in de buurt van de schouderblad, zoals de rhomboids.

Coaches, atleten en persoonlijke trainers gebruiken schuimroller oefeningen als warming-up om de elasticiteit in de spieren te verhogen. Het verhogen van elasticiteit in de spieren verbetert de flexibiliteit, waardoor de kans op spier trekt, stammen, en tranen vermindert. Daarnaast worden rollers gebruikt na training om stress en helpen verminderen spierpijn. Foam rollers worden aangeduid als de arme man massage therapeut, want het is als het ontvangen van een massage zonder de kosten. Op ongeveer 30€ 0,00 per stuk, foam rollers zijn een uitstekende waarde.

Om veilig te kunnen uitvoeren myofasciale release oefeningen, moet u gebruik maken van fitness-accessoires die speciaal voor het vrijgeven van weefsels pijn. Gebruik geen tennis of zachte ballen.

Of u nu een professionele atleet rehabbing een verwonding of u een regelmatige sportschool rat bij je club, je ook kunnen profiteren van het uitvoeren van myofasciale release oefeningen.