E2h

Hoe te plantar wratten verwijderen

Wist u dat het hetzelfde virus in het centrum van de huidige baarmoederhalskanker bewustzijn ook verantwoordelijk is voor plantar wratten? Klinkt gek, maar het is waar - het humaan papillomavirus (of HPV), zij het een ander type van het virus dan een die baarmoederhalskanker veroorzaakt, is wat de oorzaak die pijnlijke en lelijke wratten te verschijnen op de zolen van onze voeten.

 1. Wat zijn de oorzaken plantar wratten? Mensen krijgen wratten door direct contact met HPV, waarvan er veel verschillende soorten. Het type dat plantaire wratten veroorzaakt graag hangen in een vochtige, warme omgeving - het soort dat je argwaan te wekken in ieder geval, zoals openbare douches, zwembaden, kleedkamers, je kamergenoten douche mat, of gemeenschappelijke schoenen (als je deelt schoenen met mensen, wilt u misschien eerst inspecteren hun voeten). Als je loopt op blote voeten door deze gebieden, kan je het verwerven van plantar wratten.

  Persoon-tot-persoon contact kan verspreiden plantar wratten ook. Als je een stille vennoot, bedenk dan dat deze wratten nooit slapen! Het virus kan overgaan van voet naar voet, of van vellen aan uw voet.

  Je kansen om plantar wratten verhogen als uw voeten droog en gebarsten, of je immuunsysteem verzwakt. Hoe vaker u wordt blootgesteld aan het virus, hoe groter de kans is dat u zich zal ontwikkelen de wratten (er is geen "build-up" van de weerstand tegen het virus door middel van frequente blootstelling). Het is belangrijk erop te wijzen dat niet iedereen is zo kwetsbaar voor plantar wratten (of wratten in het algemeen) als anderen. Sommigen van ons zijn gewoon geluk! De medische gemeenschap is verbaasd over de vraag waarom dit het geval is, maar aanleg voor plantar wratten schijnbaar een rol speelt in de overname van hen.

 2. Hoe kan ik zien of ik plantar wratten? Je moet een arts te raadplegen om een diagnose te bevestigen, omdat in sommige gevallen de ongemakkelijke groei op je voet is iets heel anders (eventueel een verstopte zweetklier of zelfs een tumor).

  Hoe te plantar wratten verwijderen. Wat zijn de oorzaken plantar wratten?
  Hoe te plantar wratten verwijderen. Wat zijn de oorzaken plantar wratten?

  Plantar wratten lijken vaak in de buurt van de bal van de voet of rond de hiel (in wezen zijn de plaatsen die het meest waarschijnlijk in contact met het virus in de eerste plaats). Je voelt de klomp een plantar wrat als je loopt, maar als je er naar kijkt, de wrat verschijnt verrassend plat. Door hun plaats op het lichaam, wratten actieve gekweekt in tegenstelling tot buiten. Daardoor zal het niet op een wrat op iemands gezicht. Het voelt als een callus omdat het bedekt in callus weefsel als gevolg van de frequente druk van het lopen. Vaak is de planter wratten verschijnen donker verkleurd soms, met de verschijning van een kleine zwarte kern (dat is een bloedstolsel, geen fysieke materialisatie van het virus zelf).

 3. Methoden om zich te ontdoen van plantar wratten. Verschillende methoden en behandelingen bestaan ​​voor de verwijdering van deze lelijke plantar wratten.
  • Salicylzuur. Met behulp van salicylzuur, een behandeling die u kunt over-the-counter kopen bij uw plaatselijke drogist, kunt u een plantar wrat te verwijderen in het algemeen ongeveer vier weken. Het proces vereist dagelijkse toepassing van zuur op de wrat, alsmede wrijven van de dode huid van de wrat. Zuur kan worden toegepast als oplossing of als een patch, en soms moeten toepassen tweemaal daags. U kunt gebruik maken van een nagelvijl of puimsteen om de dode huidcellen te verwijderen uit de plantar wrat elke dag. Het is een beetje verheugend dat zo'n oude medicinale stof nog steeds moet worden erkend als een uitstekende behandeling; salicylzuur werd bekend door de oude wereld te bestaan ​​binnen wilgenbast. Probeer maar eens niet te laten niets van te krijgen op heldere huid, waar het zal leiden tot irritatie.
  • Cryotherapie. Het klinkt als wat ze Ted Williams, en gaat gepaard met het vriespunt. In dit geval artsen vloeibare stikstof te "bevriezen" uw wrat. Zij zijn van toepassing de vloeibare stikstof direct op de plantar wrat met behulp van een spray-tip of katoen-tip applicator. Als je nog nooit hebt ervaren cryotherapie voor, zou je verbaasd zijn over de sci-fi beeld van onaardse dampen stijgen van de stikstof tank. Voor kinderen, kan deze methode te pijnlijk en eng, en in ieder geval, het garandeert niet meer of minder succes dan duct tape of zuur behandelingen. Als dat lukt, echter, zult u zich te ontdoen van die wrat sneller.
  • Andere natuurlijke remedies U kunt ook een aantal natuurlijke remedies te leren voor plantar wratten, moedervlekken en de huid tags in het uitstekende e-book Mollen, wratten en huid tag verwijderen -. Dit programma is een echte aanrader, veilig en snel!
  • Duct tape. Duct tape verwijderen van wratten heeft meer gemeen met zuur behandeld dan met cryotherapie. Breng de tape aan uw wrat en laat het gedurende zes dagen, waarna u kunt het getroffen gebied te wassen, en eenmaal droog, wrijf uit de dode huid met ofwel dat nagelvijl of puimsteen weer. De duct tape-methode duurt ongeveer zes weken, maar kan tot acht voordat u de plantar wrat. Voor meer informatie, kijk op ons artikel over hoe om wratten te verwijderen met duct tape .
  • Ernstiger reacties. Kunt u ook streven laser chirurgische verwijdering, maar deze procedure is duur en in veel gevallen meer pijn. Een andere chirurgische optie, electrodessication, is zeer effectief, maar laat een merkbare litteken op je voet. Niet-chirurgische opties omvatten het gebruik van voorgeschreven anti-wratten medicatie (officieel voor gebruik tegen genitale wratten, maar effectief bij het behandelen wratten en) of immunotherapie, waarbij artsen antigenen direct te injecteren in de wrat in een poging om de natuurlijke reactie van geactiveerd immuunsysteem tegen de wrat zelf.
 4. Hoe kan ik verminderen mijn kansen op het krijgen van wratten? Draag douche sandalen in de openbare ruimtes om uw potentiële contact met HPV te verminderen. Droog uw voeten na het douchen en zwemmen. En als je een plantar wrat hebben, overweeg behandeling met spoed. Hoe eerder je behandelen, hoe beter! Vertraagde behandeling betekent een grotere kans voor de plantar wrat op haar virus verspreiden naar andere lokale gebieden van je voet. Het is veel makkelijker om zich te ontdoen van een plantar wrat dan een hele "mozaïek" (een van de meer verwerpelijke zaken van het leven na te bootsen kunst). Om de kans op de wrat vermenigvuldigen verkleinen, mag u niet aanraken of jeuken het. Handen af!

Als u een plantar wrat

Als u een plantar wrat, neem de eerste stap in de richting van de behandeling vandaag! Aarzel niet om een ​​afspraak te maken met uw arts om ervoor te zorgen dat uw probleem is plantar wratten. In de tussentijd zal het geen kwaad om duct tape of salicylzuur toe te passen. Agressief zijn. Laat die wratten over je heen lopen, zelfs als u loopt over hen.