E2h

Hoe te obsessief - compulsieve stoornis te begrijpen

Ik aarzel om dit verhaal te vertellen, omdat het lijkt onaardig. Maar het is waar, en is een apt illustratie van obsessieve compulsieve stoornis in de echte wereld, dus even gaat .....

Toen ik op de universiteit

Hoe te obsessief - compulsieve stoornis te begrijpen. Behandeling voor obsessief-compulsieve stoornis omvat meestal zowel therapie als medicatie.
Hoe te obsessief - compulsieve stoornis te begrijpen. Behandeling voor obsessief-compulsieve stoornis omvat meestal zowel therapie als medicatie.

Toen ik op de universiteit, een vriend van mij werkte in een kantoor in een prachtig oud Victoriaans huis in het centrum van de stad. Er waren verschillende kantoren in het gebouw en een van hen bevond zich een psychiater. Op een middag, toen ik gestopt door op te pikken mijn vriend na het werk, zagen we uit haar tweede verdieping raam van een vrouw in een auto op de parkeerplaats vertonen ongewoon gedrag. De vrouw herhaaldelijk back-haar auto en maakte rechter bochten in een ingewikkelde poging om af te sluiten, toen er een duidelijk pad uit de parkeerplaats dat zou slechts een linker bocht hebben geëist.

We keken haar voor geruime tijd

We keken haar voor geruime tijd. Mijn vriend herkende haar als een klant van de psychiater en ...... uiteindelijk realiseerden we ons dat de klant was of niet bereid of in staat zijn om een ​​linkse bocht te nemen. Het was heel triest, echt, om te zien dat ze gevangen was en niet in staat om de een simpele beweging die zou kunnen hebben gekregen haar uit de partij vrij gemakkelijk uit te voeren. Het deed me denken dat haar ervaring op de parkeerplaats was waarschijnlijk een goede analogie voor obsessief-compulsieve stoornis zelf. Sindsdien heb ik de kans gehad om meer te leren over obsessief-compulsieve stoornis. Hier zijn enkele feiten om u te helpen beter deze ziekte te begrijpen:

  1. Obsessieve-compulsieve stoornis is een neurologische aandoening. Terugkerende onwelkome gedachten bestaan ​​uit de obsessieve-component van de aandoening, de dwanghandelingen zijn repetitief gedrag dat de patiënt ofwel voelt zich gedreven om uit te voeren of, zoals het geval was met de vrouw op de parkeerplaats, te vermijden.
  2. Dwanghandelingen vaakst zijn gedrag, zoals handen wassen, schoonmaken, tellen, aanraken, het regelen of hamsteren. Deze repetitief gedrag bieden een tijdelijke vorm van verlichting van de obsessie, maar op de lange termijn, vormen een obsessie in en van zichzelf.
  3. De mate van invaliditeit veroorzaakt door obsessief-compulsieve stoornis kan variëren van mild tot extreem. Met andere woorden, het kan variëren van iemand die zich gedwongen voelt om te controleren of de deur is twintig tot dertig keer per dag vergrendeld om iemand die arbeidsongeschikt in de mate dat de werkgelegenheid niet mogelijk is en hospitalisatie nodig is.
  4. Obsessief-compulsieve stoornis kan en moet worden behandeld. ocFoundation heeft uitstekende middelen zijn website voor het vinden van zowel therapeuten en steungroepen voor deze ziekte.
  5. Behandeling voor obsessief-compulsieve stoornis omvat meestal zowel therapie als medicatie. De therapie is typisch cognitieve gedragstherapie en de medicatie, selectieve serotonine heropname remmers. Als dit niet behandeld wordt, kan obsessief-compulsieve stoornis ofwel komen en gaan of kan geleidelijk verergeren.
  6. De lijder van obsessief-compulsieve stoornis is meestal scherp bewust van haar repetitief gedrag en toch voelt zich gedwongen om ze uit te voeren. Omdat ze beseft dat haar gedrag zou kunnen worden aangeduid als "gek", de lijder van deze ziekte haar dwanghandelingen verbergt van anderen, het toevoegen van een laag van geheimhouding en schaamte aan een reeds uitdagende bestaan. Dit is ook een reden dat obsessief compulsief gedrag wordt geacht onder-gerapporteerd door de patiënten.

De vrouw op de parkeerplaats nooit vond haar weg uit de partij in de vijfenveertig minuten die we bekeken. Ik neem aan dat ze wachtte daar totdat er genoeg auto's verlaten dat ze kon haar weg te werken via rechts bochten. Mijn vriend en ik waren al lang verdwenen, gezegend om buiten te zijn levende leven vol linker bochten en andere onzekerheden. Ik hoop dat als je iemand kent die u van mening kunnen lijden aan deze ziekte, je zal haar helpen om de behandeling die kan helpen om haar leven te bevaarbaar te maken te vinden.