E2h

Hoe te lip zweren te genezen

Lip zweren worden vaak aangeduid als koortsblaasjes of koortsblaren en zijn een gevolg van het herpes simplex virus type 1. Er zijn twee types van dit virus. De eerste is herpes simplex virus type 1 (HSV1), die koortsblaasjes kan veroorzaken op of rond de mond in de meeste gevallen. Een persoon die het tweede type van herpes virus (HSV2) kan in de eerste plaats ervaren genitale herpes. Herpes simplex type 2 is een seksueel overdraagbare aandoening die resulteert in pijnlijke blaren in het genitale gebied.

Hoe te lip zweren te genezen. Voorgeschreven medicijnen.
Hoe te lip zweren te genezen. Voorgeschreven medicijnen.

Herpes simplex virus type 1 is de meest voorkomende virussen die medische wetenschap. Er is gesuggereerd dat deze gevoelig zijn voor koortslip waarschijnlijk zijn een verzwakt immuunsysteem ervaren als gevolg van een ziekte. Deze zweren worden meestal weergegeven als vloeistof gevulde puisten in en rond de lippen en omliggende mondweefsel. Het leven van een koortslip varieert van 10 - 14 dagen. Opgemerkt dient te worden dat er niet een remedie voor koortsblaasjes, maar er is veel dat gedaan kan worden om het ongemak van de aandoening te verlichten tijdens het wachten voor de natuur zijn gang gaan.

Er zijn verschillende behandeling opties beschikbaar om een ​​koortslip patiënten inclusief recept medicijnen en over the counter (OTC) actuele behandelingen. Veel mensen zoeken natuurlijke behandelingen om recepten en over-the-counter geneesmiddelen die kunnen hebben onaangename bijwerkingen te voorkomen.

Het is aangeraden dat u een arts raadplegen om een ​​lip zweren geëvalueerd om de precieze aard van de laesie te bepalen en om een ​​effectieve verloop van de behandeling voor te schrijven. Zodra is vastgesteld dat het inderdaad een koortslip, een of meer van de volgende opties moet nuttig zijn bij het wegwerken van en het behandelen van de pijnlijke:

Over de toonbank topische behandelingen. Natuurlijke remedies.
Over de toonbank topische behandelingen. Natuurlijke remedies.

 1. Voorgeschreven medicijnen: Deze behandelingen worden voorgeschreven voor die personen voor wie over-the-counter-behandelingen niet effectief beheren van de pijn en het ongemak van de lip pijn. Voorgeschreven medicijnen de genezing te bevorderen en kan de levensduur van de koortslip te verkorten met maximaal 12 uur. Deze medicijnen zijn het meest effectief wanneer de behandeling wordt uitgevoerd bij het begin van een uitbraak.
 2. Over de toonbank topische behandelingen: Er zijn drie klassen van OTC-medicijnen voor koude pijnlijke behandeling.
  • De vuist-klasse in wezen bepaalt pijnbestrijding door te werken aan de branden en jeuk geassocieerd met zweertjes in de mond te verlichten. Deze medicijnen verlichten pijn als gevolg van de verdovende aspecten van ingrediënten zoals fenol, lidocaïne, benzylalcohol en kamfer.
  • De tweede categorie werkt om remmen de groei van zweren die beginnen te vormen, en genezing te bevorderen. Deze categorie van behandelingen lijst antibacteriële eigenschappen die verder infecties te voorkomen.
  • De laatste categorie van OTC-behandelingen is preventief van aard en blokkeert het virus het vermogen om een ​​koortslip te creëren. Deze behandelingen zijn rijk aan antivirale bestanddelen zoals zink, fenol, looizuur en lysine.
 3. Natuurlijke remedies: Verschillende natuurlijke of home remedies zijn voorgesteld om bruikbaar te zijn in het beheer van een koortslip. Een voorgestelde oplossing is om ijs toepassing op het getroffen gebied een paar minuten meerdere keren per dag. Moisturizing het getroffen gebied met aloë vera kan verzachten korstjes waardoor ze minder gevoelig voor scheuren en bloeden. Een warm kompres gemaakt van een theezakje vaak rustgevend voor koortslip patiënten bij gebruik 30 minuten per dag. Het is ook aan te raden om een ​​dieet rijk aan fruit en groenten te eten, want ze bevatten belangrijke vitaminen, ijzer en zink, die belangrijke bouwstenen voor een gezond immuunsysteem.

Die gevoelig zijn voor een koortslip kan het zijn dat het vermijden van blootstelling aan UV-stralen en het verminderen van stress zijn nuttig bij het voorkomen van uitbraken. Het virus dat een koortslip veroorzaakt is besmettelijk en er zijn verschillende essentiële stappen die worden genomen om de verspreiding van virus.

 • Oefening juiste handen wassen technieken.
 • Deel geen persoonlijke hygiëne artikelen.
 • Vermijd direct huid-op-huid contact van het getroffen gebied of speeksel met anderen.
 • Tot slot, vermijd plukken aan de zweren, omdat dit zorgt niet alleen voor een open omgeving voor een bacteriële infectie, maar ook een middel van overdracht van het virus naar andere delen van het lichaam inclusief de ogen, neus, kin en vingers.

Eventuele vragen over de precieze aard van uw letsel kunnen het beste beantwoord door uw primaire zorgverlener.