E2h

Hoe te leven met lactose - intolerantie

Lactose-intolerantie komt voort uit een onvermogen om goed te verteren lactose, en veel volwassenen worstelen om te gaan met deze aandoening. Omdat volwassenen over het algemeen minder lactase (het enzym dat lactose verteert), melkproducten zijn veel moeilijker op hun buik en de spijsvertering. Als u vindt dat u en lactose niet akkoord gaat, volgt u deze richtlijnen over hoe te leven met lactose-intolerantie.

Stap 1

Hoe te leven met lactose - intolerantie. Blijf uit de buurt van melk.
Hoe te leven met lactose - intolerantie. Blijf uit de buurt van melk.

Blijf uit de buurt van melk. Dit gaat een zware dobber voor ijs liefhebbers, maar als je lactose-intolerant, moet je weg te blijven van melk en melkproducten. Vermijd het eten van iets gemaakt met melk, met inbegrip van ijs, kaas, melk (room), yoghurt en zelfs melkpoeders. Al deze producten bevatten lactose, waardoor uw lactose-intolerantie te oplaaien.

Daarnaast eet niet iets dat is gemaakt met wei of kwark. Dit zijn producten gemaakt van kaas, gemaakt van melk. Om veilig te zijn, maar vermijd alles gemaakt met melk of de bijproducten.

Stap 2

Wees een bewuste consument. Wanneer u uw boodschappen doet, kan je tegenkomt bepaalde items die zijn gelabeld als 'zuivel gratis'. Voordat u uw winkelwagen vullen met hen, neem even de tijd om de ingrediënten op het etiket te lezen. U kunt worden verrast om te vinden dat sommige van deze producten nog steeds melkproducten bevatten. Twee voorbeelden zijn creamers en slagroom toppings. Weet wat je verbruikt hebt, en wees niet snel te accepteren wat het label dat u of uw spijsvertering zal lijden vertelt.

Wees een bewuste consument. Alter uw boodschappenlijstje.
Wees een bewuste consument. Alter uw boodschappenlijstje.

Als goed, zien wat uw medicijnen bevatten. Weinig mensen denken, maar over-the-counter en recept medicijnen kunnen ook lactose bevatten. Praat met uw arts of apotheker om ervoor te zorgen dat uw medicijnen niet gaat om je lactose-intolerantie verergeren. (Dit geldt voor vitamines en supplementen ook. Kijk voor lactosevrij merken.)

Stap 3

Alter uw boodschappenlijstje als je mist het hebben van melk en zuivelproducten in uw dieet, je niet hoeft te doen zonder -. Tenminste, niet helemaal. U kunt lactose-gereduceerde melk nog steeds vinden bij uw supermarkt, en het moet je dorst te lessen voor een koud glas melk. U kunt ook proberen het maken van de overstap naar sojamelk. Het smaakt niet precies hetzelfde als koemelk, maar het zal niet ravage ofwel aanrichten op je spijsvertering. Als u niet zeker weet of uw kruidenier het draagt, alles wat je hoeft te doen is vragen een winkelbediende en hij of zij moet in staat zijn om u naar de vele voedsel gericht op mensen met een lactose-intolerantie te sturen.

Stap 4

Neem een lactose-enzym. Ten slotte, als je je voorbereidt om te leven met lactose-intolerantie, het is altijd een goed idee om wat lactose enzymen met u te allen tijde. Dit zijn gewoon pillen die je neemt voordat je eet dat zal helpen je lichaam om lactose te verteren. Deze zijn zonder recept verkrijgbaar (zoals Lactaid), en zal u toelaten om een ​​aantal melkproducten te houden in uw dieet. Door het houden van een stash van deze pillen in je tas of auto, kunt u ze wanneer je uit eten. Het is een zinvolle manier om te leven met een lactose-intolerantie.