E2h

Hoe te leven met juveniele diabetes

Juveniele diabetes (ook wel bekend als type 1 diabetes), is een moeilijke voorwaarde om mee te leven. Het beïnvloedt het algemeen kinderen en jonge volwassenen. En helaas, er is geen remedie bekend. Insuline is de enige bekende behandeling die het mogelijk maakt kinderen met diabetes te beheren een relatief normaal leven. Zelfs dan is het nog steeds een goed idee om te kijken naar voorstellen als deze om u te helpen of uw kinderen omgaan met juveniele diabetes, want het is iets wat ze zullen leven met de rest van hun leven.

Stap 1

Wees ijverig. Als je net nieuw gediagnosticeerd met juveniele diabetes, kan het overweldigend zijn om na te denken over hoe vaak je nodig hebt om uw bloedsuiker te controleren. Maar het is iets wat je gewoon gaat moeten leren om over te ijverig. U moet uw bloedsuikerspiegel te controleren gedurende de dag om epileptische aanvallen, ziekte en zelfs de dood te voorkomen. Niet licht te nemen deze taak als je leven met juveniele diabetes.

Stap 2

Hoe te leven met juveniele diabetes. Leer hoe te geven correct schoten.
Hoe te leven met juveniele diabetes. Leer hoe te geven correct schoten.

Leer hoe te geven correct schoten. Wanneer u voor het eerst gediagnosticeerd met juveniele diabetes, uw arts zal waarschijnlijk geven u een demonstratie over hoe u zelf uw broodnodige insuline shot. Let goed op de methoden en technieken die hij toont u, want er zijn goede en slechte manieren om jezelf insuline-shots. Zorg ervoor dat je geeft jezelf de aanbevolen aantal opnamen op basis van uw persoonlijke wensen, uw levensstijl en uw arts op.

U leert ook om de plaatsen waar je jezelf insuline opnamen te wijzigen. Artsen noemen dit "rotating sites" en het is absoluut noodzakelijk om de insuline naar uw bloed zonder permanente schade aan iemand (veel gebruikt) op de injectieplaats. Laat uw insuline te injecteren twee keer op dezelfde plaats op dezelfde dag.

Stap 3

Het kan nodig zijn een insulinepomp. Als je leeft met juveniele diabetes en je hebt slechte bloedsomloop, je zou willen kijken naar een insulinepomp. Deze zijn ook zeer geschikt voor mensen die veel insuline-injecties per dag, maar ook mensen die liever niet te worden "gebonden" aan hun injecties te geven. Een insulinepomp is iets dat mensen die leven met juveniele diabetes de hele tijd te dragen en het is programmeerbaar. Het biedt wel de diabetische persoon een beetje meer vrijheid (door niet te denken om foto's te geven op bepaalde momenten gedurende de dag), maar het is nog vereist enige verantwoordelijkheid. Bespreek deze optie met uw arts om te zien of het geschikt is voor u.

Stap 4

Het kan nodig zijn een insulinepomp. Eet een goede voeding.
Het kan nodig zijn een insulinepomp. Eet een goede voeding.

Eet een goede voeding Diabetici moeten hun dieet meer dan wie dan ook te kijken -. Hun gezondheid hangt ervan af! Voedsel en medicijnen, samen met fysieke activiteit, alle van invloed op iemands insuline nodig heeft. Dus je verbruik zal worden gebaseerd op uw eigen persoonlijke levensstijl. Je moet veranderen en aanpassen van uw dieet en lichaamsbeweging totdat u uw ideale plan. Overgewicht is niet goed voor mensen met juveniele diabetes niet. Dus probeer om gewicht te verliezen als je te zwaar bent. Dit kan het extra voordeel van het verlagen van uw insulinebehoefte en het aantal keren dat u nodig hebt om uzelf te injecteren elke dag. Lichaamsbeweging en een evenwichtige voeding zijn de beste aanpak.

Stap 5

Bereid je voor op het alledaagse. Van dag tot dag, zijn er een paar andere dingen om te onthouden als je een jonge diabetes. Je moet een snack altijd bij je hebt voor het geval je begint te voelen licht in het hoofd of dat je suiker is gevaarlijk laag te vinden. Vertel uw arts over alle lange reizen, zodat u kunt uw insuline schema te wijzigen indien nodig. En draag een Medic-Alert armband, zodat in geval van nood, de juiste mensen zullen weten dat je leeft met juveniele diabetes.