E2h

Hoe te leven met alvleesklierkanker

Alvleesklierkanker is een vorm van kanker die heeft meestal geen duidelijke symptomen bij het begin. Dit zorgt ervoor dat de meeste slachtoffers zich niet bewust van hun toestand totdat de kanker zich heeft ontwikkeld tot de meer gevorderde stadia. Echter, een aantal gemeenschappelijke symptomen die kunnen wijzen op alvleesklierkanker zijn de volgende: pijn in de buik en / of rug, gewichtsverlies als gevolg van anorexia of diarree en geelzucht of geel worden van de huid. Als u een van de bovenstaande symptomen is het altijd verstandig om te testen voor pancreaskanker.

Als u of een dierbare is inderdaad vergeet niet gediagnosticeerd dat het een beheersbaar aandoening en dat een patiënt kan nog steeds voor kiezen om een ​​normaal mogelijk leven te leiden. Wat zijn sommige manieren om te leven met een diagnose van pancreaskanker?

Hoe te leven met alvleesklierkanker. Leer zoveel over deze aandoening als je kunt.
Hoe te leven met alvleesklierkanker. Leer zoveel over deze aandoening als je kunt.

  1. Leer zoveel over deze aandoening als je kunt. Het is altijd goed om te weten wat te verwachten van uw conditie. Zoek uit welke fase uw kanker is, hoe het vooruitgang kan, wat zijn de symptomen die zouden gepaard gaan, welke gegevens in uw levensstijl moet je aanpassen om u een hogere kwaliteit van leven. Je mag onderzoeken betrouwbare wetenschappelijke en medische websites om meer informatie te krijgen, en ook vragen uw arts voor meer informatie.
  2. Raadpleeg uw arts alle mogelijke behandelingen. Alvleesklierkanker behandeling omvat meestal een operatie, chemotherapie, radiotherapie of een combinatie daarvan. U kunt ervoor kiezen in te schrijven in een klinische studie programma, om te profiteren van het laatste onderzoek voor de behandeling van alvleesklierkanker. Alvleesklierkanker is momenteel een gebied van intense studie geneeskunde en onderzoek.
  3. Maak kennis met de mogelijke medicijnen te leren kennen. Onderzoek en raadpleeg uw arts over de verschillende medicijnen aan patiënten. Meestal de dosering hangt af van het stadium van de kanker. Deze medicijnen zijn onder andere Gemcitabine, fluorouracil en capecitabine. Wees u ervan bewust en hoewel voorbereid op de bijwerkingen die het gebruik van medicijnen voor de behandeling van kanker te begeleiden.
  4. Heb follow-up check-ups. Het belang van check-ups na de operatie en medische therapie kan niet genoeg worden benadrukt, want er is een kans dat alvleesklierkanker zou kunnen terugkeren. Neem contact op met uw arts wat tests moeten worden uitgevoerd tijdens deze check-ups, en hoe vaak moeten ze.
  5. Join steungroepen. Zo veel mogelijk, omring jezelf met mensen die je zorg over en wie zou aanmoedigen en met u in uw hele beproeving zijn. Schaf een lijst met beschikbare steungroepen van uw ziekenhuis, benader uw voorgangers of andere spirituele leiders, bezoek begeleiders en maatschappelijk werkers. Betrek uw familie, vrienden en geliefden. Vergeet niet, je hoeft niet alleen te gaan door middel van deze.
  6. Wees positief. Als de diagnose kanker is misschien wel een van de meest uitdagende dingen die een persoon heeft om te gaan door, maar het verblijf positief zal u helpen door het gaan met een betere kwaliteit van leven en meer motivatie om de ziekte te bestrijden. Zoals veel mensen gediagnosticeerd met kanker hebben geleerd om meer premie zetten in hun dagelijks leven en hun relaties waarderen als nooit tevoren, je jezelf kunt beginnen om die visie vast te stellen.
  7. Nu is ook de tijd om een ​​gezonde levensstijl te beste conditie van uw lichaam aan te nemen. Raadpleeg uw arts over welke oefeningen je kunt doen, wat zijn het voedsel dat hij zou adviseren voor u te nemen, hoeveel rust moet je krijgen elke dag, wat moet je taken te voorkomen en die je kunt doen zoals gewoonlijk.

Alvleesklierkanker mag niet uitschakelen je meer dan het fysiek kon. Vergeet niet dat er zijn manieren om het te bestrijden, en zorg ervoor dat je je best doen om uw leven gemakkelijker en comfortabeler te maken.