E2h

Hoe te lavendel gebruiken: lavendel thee, gedroogd lavendel en meer

Bekijk al deze toepassingen voor lavendel

Lavendel is een van de meest bekende kruiden, in het bijzonder voor het verminderen van stress en bedekken stank. Historisch gezien, Grieken en Romeinen gebruikten lavendel om geur hun badwater, en tijdens de Middeleeuwen en de Renaissance, werd vaak bezaaid op de vloeren van huizen, kastelen en straten weg te houden insecten en masker ruikt. De naam komt van de wortel lavare wat betekent "wassen."

Als u wilt lavendel producten te gebruiken rond uw huis, zal de volgende informatie u helpen de slag te gaan. Er zijn tonnen van toepassingen voor dit kruid.

Hoe te lavendel gebruiken: lavendel thee, gedroogd lavendel en meer. Je kunt groeien lavendel planten in uw eigen achtertuin in een zonnige omgeving met een goed gedraineerde grond.
Hoe te lavendel gebruiken: lavendel thee, gedroogd lavendel en meer. Je kunt groeien lavendel planten in uw eigen achtertuin in een zonnige omgeving met een goed gedraineerde grond.

  1. Je kunt groeien lavendel planten in uw eigen achtertuin in een zonnige omgeving met een goed gedraineerde grond. Er zijn meer dan 36 verschillende soorten lavendel planten, de meeste met paarse bloemen. Het wordt vaak gebruikt in de keuken tuin voor hedging.
  2. U kunt vertrouwd zijn met lavendelolie. De primaire plaats waar je zult zien lavendel is als een essentiële olie geur producten zoals lotions, zeep, shampoo, massage oliën en andere dergelijke producten. Sinds pure lavendelolie is duur, zijn veel van dergelijke producten geparfumeerd met lavendel.
  3. U kunt lavendel essentiële olie ook gebruiken met een vervoerder olie (zoals amandelolie) om een ​​zelfgemaakte massageolie te creëren om daling spanning te helpen, hoofdpijn te verlichten en met slapeloosheid helpen. (Nooit rechtstreeks van toepassing essentiële olie op de huid!)
  4. Een paar druppels lavendel essentiële olie kan worden gegoten in badwater om stress te verminderen en te helpen met slapeloosheid, depressie en hoofdpijn. U kunt ook een kleine druppel van de essentiële olie op de slapen om te helpen met hoofdpijn. Als je geen zin hebt om het nemen van een bad, kunt u giet een paar druppels lavendel essentiële olie in wat warm water en inhaleer het.
  5. Herbalists gebruiken lavendel essentiële olie om huidaandoeningen zoals schimmelinfecties, eczeem, acne en verschillende wonden te behandelen. Controleer altijd met uw zorgverlener voordat u deze olie voor deze omstandigheden.
  6. U kunt drogen lavendel uit uw tuin door opknoping door de stengels in kleine bosjes. Het kan prachtige bloemstukken. Het kan vervolgens worden gebruikt in zakjes om geur kleding en beddengoed in lades of in kussenslopen. Het plaatsen van een kleine gedroogde lavendel sachet in een kussensloop kan helpen met slapeloosheid. U kunt ook pinnen van de gedroogde bloemen direct op kleding in je kast te lichtvaardig geur hen. Ten slotte kunt u gebruik maken van de gedroogde bloemen in potpourri.
  7. Lavendel kan ook medicinaal gebruikt worden als thee om hoofdpijn te kalmeren, en hulp bij zenuwen. Vergeet niet bij het gebruik van lavendel als een thee, een beetje gaat een lange weg en je moet altijd eerst contact op met uw zorgverlener voor het drinken.
  8. U kunt ook koken met lavendel. Het wordt vaak gebruikt in de Zuid-Europese keuken, vooral in stoofschotels. In de Europa worden veel koks met behulp van lavendel in high-end restaurants, eetbare versieringen op borden en in salades.
  9. Bedenk dat bij gebruik van lavendel voor koken, stress verminderen, of als essentiële olie, dat een beetje een lange weg.
  10. Voor meer informatie over hoe u lavendel te gebruiken, check out Lavendel: Hoe om te groeien en de Geurige Herb Gebruik door Ellen Spector Platt.

Veel succes uit te proberen al deze toepassingen!