E2h

Hoe te holistische voeding principes toe te passen in uw dieet

Holistische geneeskunde neemt het hele lichaam

Holistische geneeskunde neemt het hele lichaam, geest en ziel te houden. Zij is ervan overtuigd dat wat je doet om je lichaam je geest en je geest beïnvloedt. Als u wilt een holistische levensstijl te volgen, zult u willen holistische voeding principes te gebruiken wanneer je besluit wat te eten.

In het algemeen

Hoe te holistische voeding principes toe te passen in uw dieet. Eet niets met witte bloem.
Hoe te holistische voeding principes toe te passen in uw dieet. Eet niets met witte bloem.

In het algemeen, wanneer je eet vanuit een holistisch oogpunt, je eet natuurlijke voedingsmiddelen die niet zijn verwerkt, worden besproeid met chemicaliën of moesten chemische stoffen toegevoegd om ze voor het behoud of smaak. Met andere woorden, wil je dingen eten biologisch label. In het algemeen zal je rauwe groenten en fruit zoveel mogelijk te eten en weg te blijven van suiker en witte bloem. Hieronder vindt u enkele tips over wat u wel en niet kan eten van een holisitic oogpunt.

 1. Snijd chemische-gevuld en / of alcohol gevulde dranken uit je leven, met inbegrip van frisdranken, koffie, gezoete vruchtensappen en thee (met uitzondering van kruidenthee). In plaats daarvan, drink mineraalwater of gedestilleerd water, vers geperst fruit en / of groentesappen en kruidenthee.
 2. Frituur niet uw voedsel, maar grill ze of eten ze gekookt en niet gebakken (zoals in het geval van groenten en fruit).
 3. Eet niets met witte bloem. Eet alleen volkoren producten, waaronder brood, crackers, en de ontbijtgranen.
 4. Eet geen witte rijst, maar bruin in plaats.
 5. Beperk uw vlees tot drie gram per dag, en eet alleen lam, en zonder vel kip en kalkoen. Eet geen vlees, hotdogs, deli vlees of andere vleeswaren.
 6. Eet geen soep in blik, maar zelfgemaakte soepen (zout-vrij) gemaakt van groenten, bonen, linzen en bruine rijst.
 7. Gebruik geen kruiden zoals zout, peper of azijn (met uitzondering van appel cider azijn). Elke andere kruiden, zoals knoflook, uien en kruiden zijn allemaal prima.
 8. Eet geen snoep gemaakt van witte of bruine suiker, glucosestroop, chocolade, jam en gelei (gemaakt met suiker) of snoep (gemaakt met suiker). U kunt eten rauwe honing, ahornsiroop en rijststroop.
 9. Blijf uit de buurt van melk en zuivelproducten op basis van melk. Sojamelk en geitenkaas zijn echter prima.
 10. Eet alle vers fruit (behalve sinaasappels) en groenten. Bevroren en ingeblikte groenten zijn goed zolang suiker en zouten worden niet toegevoegd. Gedroogde vruchten zijn ook prima, zolang suiker niet wordt toegevoegd.
 11. Voor holistische recepten uit te proberen eerste holistische, Life Positive, en Holistic Living (zie links), en Golda Sirota's Love Food: Gourmet Recepten voor Holistic Health: Meer dan een Cookbook door Golda Sirota.
 12. Niet jojo op dit dieet. Niet holistisch eten voor een paar weken en dan terug te gaan naar het eten van snoep en gefrituurd voedsel. Het eten van holistisch is een enorme inzet en degene die je volledig moet worden voorbereid.

Voor meer informatie over holistische voeding principes, check out het Instituut voor Integratieve Voeding en eerste holistische (zie links), Diet and Nutrition: Een holistische benadering van Rudolph Ballentine, Eat Smart, Eat Raw door Kate Hout en Gezond Leven: een holistische gids voor Reiniging, Revitalisering en Voeding van Susana Lombardi.