E2h

Hoe te herstellen van een zelfmoordpoging

Overleven een zelfmoordpoging kan een ongelooflijk desoriënterend ervaring. Misschien voel je je iets van vreugde naar wanhoop over het feit dat je moeite om jezelf te doden niet werkte. Bovendien kan de omstandigheden van uw zelfmoordpoging bijdragen aan gevoelens van schaamte, schaamte en sociale stigma. Tot slot kan je hebben veroorzaakt lichamelijke schade aan jezelf dat herstel vereist. Hier zijn een paar tips om u te helpen herstellen na een zelfmoordpoging.

  1. Als u een behandeling hebben ondergaan. Als je zijn behandeld in een noodsituatie kamer of andere medische faciliteit, erachter te komen wat medicijnen en procedures die u hebt ontvangen. Vraag een kopie van uw medisch dossier en neem deze mee naar de volgende arts of therapeut afspraken.
  2. Als u nog niet behandeld zijn. Als u iets gedaan om je lichaam te beschadigen, moet u een medische behandeling te zoeken. Als je een overdosis, zult u worden gegeven bloedonderzoek, en kan worden gegeven actieve kool, dat zich bindt aan bepaalde geneesmiddelen, zodat het lichaam niet absorberen. Een overdosis drugs kan ernstige schade aan uw lever, zodat je absoluut nodig hebt om follow-up met een arts, wat er ook gebeurt.
  3. Als u wordt opgenomen in het ziekenhuis. Mensen die worden verondersteld om het risico van te proberen om zelfmoord te plegen opnieuw of die behoefte hebben aan onmiddellijke behandeling voor psychische aandoeningen kunnen worden opgenomen in het ziekenhuis. Volwassenen hebben het recht om behandeling te weigeren, hoewel een arts heeft de mogelijkheid van onvrijwillige committal als hij voelt dat je misschien een risico voor jezelf of anderen. De wetten met betrekking tot onvrijwillige ontwijkend variëren van staat tot staat.
  4. Therapy. Therapie zal u helpen om nieuwe manieren van behandeling van uw gevoelens van hopeloosheid en negativiteit te ontwikkelen. Het is van het grootste belang dat u een therapeut die bereid is om te bereiken op alle uren in het geval van een noodsituatie en die heeft gewerkt met suïcidale patiënten voor te vinden. Je moet ook een goed gevoel over uw therapeut en respecteer zijn of haar mening. Onmiddellijk Maak een afspraak met een therapeut! Onderzoek uitgevoerd door het National Institute of Mental Health (NIMH) en de Centers for Disease Control en Prevention (CDC) in 2005 suggereert dat degenen die hebben geprobeerd zelfmoord te plegen, die vervolgens kregen een gerichte vorm van cognitieve therapie waren 50 procent minder kans om te proberen te doden zich weer binnen de 18 maanden na ontvangst van de therapie.
  5. Ontwikkel een veiligheidsplan. Na een zelfmoordpoging, is iemands zelfmoord risico met ongeveer 40 keer. Het is bijna alsof zodra de lijn is overschreden, is het makkelijker om weer over te steken. Dit is de reden waarom je nodig hebt een veiligheidsplan dus dat moet je het gevoel suïcidaal in de toekomst, dan kunt u de stappen in je plan. Teken je veiligheidsplan met uw therapeut en de naam en contactgegevens van de mensen die u kunt bellen voor hulp in het geval van suïcidale gevoelens. Heb meerdere zelfmoord hotline telefoonnummers in uw plan in aanvulling op die van uw artsen, familie en vrienden. Bewaar een kopie van uw veiligheidsplan op een plaats kunt u altijd vinden.
  6. Ontwikkel een steunregeling. Zoek vrienden, familieleden, een steungroep of wat dan ook support systeem dan kan dat opbrengen dat in het geval je het gevoel suïcidaal nogmaals, moet je ergens om te draaien. Ik weet dat dit niet gemakkelijk is, het ontbreken van een steunregeling is misschien wel een van de redenen dat je gedreven om te proberen om je leven te nemen in de eerste plaats. Maar het is een absoluut noodzakelijke stap, en als je hebt geleerd, de inzet is hoog. Steek je hand uit naar mensen die bereid zullen zijn om u te ondersteunen in deze moeilijke tijd. U vindt er ook ondersteuning online op een site zoals Befrienders wereldwijd .
  7. Ga terug in een routine. Eet drie maaltijden per dag, naar bed gaan en wakker worden op hetzelfde tijdstip elke dag, regelmatig te bewegen, en doen alles wat je kunt om te geven uw dagen inherente structuur. Proberen zelfmoord echt gooit je leven in chaos en je moet doen wat je kunt om een ​​gevoel van orde te herstellen. Als u regelmatig bijeenkomsten integreren met vrienden in je routine, des te beter. Wat we gaan want hier is het einde van gevoelens van chaos en isolatie en het begin van de gevoelens van inclusie en routine. Voeg alleen activiteiten op als u denkt aan te kunnen, je zult nog steeds beneden de tijd om emotioneel te herstellen, fysiek en spiritueel.

De baan van je herstel is bijna onmogelijk om te voorspellen

Hoe te herstellen van een zelfmoordpoging. Als u een behandeling hebben ondergaan.
Hoe te herstellen van een zelfmoordpoging. Als u een behandeling hebben ondergaan.

De baan van je herstel is bijna onmogelijk om te voorspellen. Recovery is een combinatie van vele factoren, waaronder uw vermogen om uw Outlook reframe, uw algemene lichamelijke en geestelijke gezondheid, uw sociale netwerk en ga zo maar door. Maar je bent het aan jezelf en degenen die van je houden om je best doen om te herstellen, en het advies van de geestelijke gezondheidszorg professionals die helpen jullie luisteren. Veel mensen zijn gegaan op het vervullen van leven na zelfmoordpogingen - mensen zoals jij.