E2h

Hoe te herstellen van een lumbale laminectomie

Een lumbale laminectomie is een operatie die wordt uitgevoerd wanneer men last heeft van pijn in de onderrug die groeit steeds erger, zodat de persoon nauwelijks kan bewegen of werken. Een van de belangrijkste oorzaken van lage rugpijn een hernia, medisch bekend als ischias, dat de pijn veroorzaakt van de billen breiden tot een of beide benen. Laminectomie is de procedure om het grootste deel van de benige boog te verwijderen, ook wel lamina van wervel van een persoon.

Uw herstel is afhankelijk van de conditie van uw lichaam voor en na de operatie, andere medische aandoeningen die je kan hebben en uw leeftijd. De volgende zijn de stappen te nemen om te herstellen van lumbale laminectomie.

Hoe te herstellen van een lumbale laminectomie. Nadat u bent ontslagen uit het ziekenhuis wanneer uw toestand stabiel is.
Hoe te herstellen van een lumbale laminectomie. Nadat u bent ontslagen uit het ziekenhuis wanneer uw toestand stabiel is.

  1. Nadat u bent ontslagen uit het ziekenhuis wanneer uw toestand stabiel is, kunt u uw post-operatieve herstel blijven thuis. Voor de eerste zes weken is het niet toegestaan ​​om te buigen of verdraaien uw lichaam. U moet zich onthouden van het tillen van zware lasten. Het maximale gewicht dat je moet tillen is een liter. U bent toegestaan ​​om te zitten voor een korte periode van tijd, zolang je je voelt geen ongemak.
  2. Je moet een onderrug brace voor maximaal dragen tot vijf maanden na de operatie. Terwijl in het ziekenhuis moet je leren om te verwijderen en op de brace en hoe de overdracht van het bed naar een stoel en hoe effectief een douche nemen en het gebruik van het toilet zetten. Je moet ook leren hoe je een rollator gebruiken en ga de trap op zonder het te buigen je ruggengraat. De therapeut zal u tonen hoe om de zwelling te verminderen en de controle van de pijn met de toepassing van koude en warmte packs.
  3. Tijdens de eerste fase van uw herstel, kan de pijn terug te gaan naar je benen. U kunt dit oplossen door het nemen van een voorgeschreven spierverslapper, pijnstiller of een ontstekingsremmend geneesmiddel. Als je groeit sterker en meer bewegen, kunt u een aantal algemene pijn voelen als gevolg van de toegenomen hoeveelheid activiteit die je doet. Rusten als je het nodig hebt.
  4. De wond mag niet nat worden. Reinig en droog de wond en het verband elke twee dagen. Algemeen de wond moet vallen gedurende vijf dagen na de operatie en voor een paar dagen na de hechtingen zijn verwijderd. Hechtingen worden verwijderd een week na de operatie. Je moet naar een dokter hebben of een verpleegkundige verwijdert de hechtingen en de kleding van de wond. Als de wond erg rood en er is een wond huilen, bezoek uw arts.
  5. Ga niet zitten op het bed tijdens de eerste fase van uw herstel als dit zorgt ervoor dat je rug te buigen. U mag alleen gebruik maken van het bed om te slapen inch een plat bord Leg onder de matras is als te zacht is om uw rug te ondersteunen en te houden rechter.
  6. Draag comfortabele en losse kleding die niet zal wrijven tegen de wond. Gebruik slip op schoenen en dek schoenen die gemakkelijk te dragen en te verwijderen.
  7. Leer hoe je uit bed door de knieën te buigen en kruisen van je armen over je borst. Rol naar de kant en breng je benen naar beneden en stevig plant je voeten op de vloer. Gebruik je arm om je bovenlichaam rechtop te duwen en de spieren te gebruiken op je benen om je lichaam te duwen om op te staan.
  8. Ga op een stevige rechte stoel. De bank zorgt niet voor de krachtige steun die je rug nodig heeft. Het zal helpen als de stoel heeft armen en de hoogte kan worden aangepast. Ga zitten voor een maximum van 15 minuten en dan opstaan ​​en bewegen. Gebruik van de stoel armen om jezelf omhoog of je benen om je te verplaatsen naar een staande positie. Buig je rug wanneer u opstaat.

Verwachten dat de herstelperiode na lumbale laminectomie kan duren tot zes maanden. Accepteer het feit dat herstel zal zijn wat traag tempo. Zoekt de hulp van een fysiotherapeut voor de aanbevolen oefeningen die je kunt doen om uw buik-en rugspieren te versterken.