E2h

Hoe te herstellen van een hart bypass operatie

The Late Show van David Letterman

The Late Show van David Letterman, wie wil een Millionaire's Regis Philbin en de voormalige Amerikaanse president Bill Clinton zijn enkele van de machtigste mannen in hun eigen gebied, maar ze hebben een ding gemeen. Ze gingen allemaal onder het mes in een operatie die bekend staat als een coronaire bypassoperatie (CABG) of gewoon hart-bypass. Gelukkig hoef je niet nodig om een ​​talkshow host of de volgende president van de nasleep van een dergelijke intensieve operatie overleven.

Hoe te herstellen van een hart bypass operatie. The late show van david letterman.
Hoe te herstellen van een hart bypass operatie. The late show van david letterman.

Een hart bypass is een chirurgische procedure die wordt gebruikt om de slagaders van het hart van vetafzettingen te verlichten, de risico's van een coronaire hartziekte. Het werd voor het eerst uitgevoerd in zoogdieren in 1960 aan het Albert Einstein College of Medicine-Bronx Municipal Hospital Center in een team van chirurgen onder leiding van dr. Robert Goetz. De procedure kan worden ingewikkeld gevuld met enorme chirurgische termen maar in principe als een persoon heeft gerepareerd drie slagaders gehad, het heet dan een drievoudige bypass, vier slagaders genoemd viervoudige bypass en in het geval van David Letterman, een vijfvoudige bypass werd uitgevoerd.

Zorgvuldige pre-en post-operationele preparaten aan de patiënt, waardoor hart wordt geleid een van de meest ingewikkelde operaties vandaag. Dus hoe gaat men te herstellen na zo'n operatie?

Na ten minste zeven dagen van een verblijf in het ziekenhuis, kunnen patiënten hebben verschillende snelheden van herstel al artsen zeggen volledig herstel kan worden verwacht binnen 12 weken. Het goede nieuws is, volgens de statistieken, ruwweg ongeveer 80% van de CABG overlevenden vertonen geen verdere complicaties na de operatie en daarna een normaal leven leiden.

Het eerste ding om te overwegen is om zorg te dragen voor uw wond

Het eerste ding om te overwegen is om zorg te dragen voor uw wond.
Het eerste ding om te overwegen is om zorg te dragen voor uw wond.

Het eerste ding om te overwegen is om zorg te dragen voor uw wond. Na ongeveer zes weken, zou de steken eindelijk te ontbinden op zijn eigen alles wat je hoeft te doen is om een ​​harde contacten te vermijden om het en het houden van het schoon te maken. Maak je geen zorgen, want dit litteken, hoe lang en roodachtige het ook mag lijken op het eerste, uiteindelijk zou verdwijnen alsof er niets gebeurd op uw huid.

Postoperatieve bijwerkingen zijn algemene chirurgie complicaties en andere risico's uniek CABG zoals sepsis, diepe veneuze trombose, chronische pijn incisie gebieden Myocardinfarct door embolie, acuut nierfalen en in sommige gevallen, beroerte of zelfs de dood.

U kunt worden geadviseerd door uw behandelend chirurg of arts om bepaalde reglementaire medicijnen en milde oefeningen te nemen om ermee om te gaan. Het doel is aan te passen aan de voorgestelde veranderingen in levensstijl, zoals het hebben van een evenwichtige voeding en een gezonde routine. Fysiek zwaar werk of klusjes moeten worden vermeden voor maximaal zes weken of, afhankelijk van uw arts. U kunt ook last plotselinge stemmingswisselingen, verlies van eetlust, obstipatie, spierpijn, slaapproblemen, enz. Er worden de bestaande lokale steungroepen via het internet, zoals AHealthyMe, Heart2Hearts, Europeanheart, die u kunnen helpen met het herstel. Ze organiseren forums en Q & A naar het adres van chirurgie en niet-chirurgische vraagstukken te helpen. Maar het belangrijkste is, is er geen meer steun dan de steun van geliefden en familie in deze moeilijke tijden.