E2h

Hoe te herstellen van een bunionectomie

Een bunion is een dislocatie van het gewricht van de grote teen als het beweegt in de richting van de tweede teen. Erfelijkheid kan leiden tot een tot een bunion te vormen. Andere factoren die de ontwrichting veroorzaken zijn slecht passende schoenen, zoals die te-puntige schoenen die de tenen bos te maken dicht bij elkaar. Zelfs het dragen van hoge hakken voor een lange tijd kan leiden tot een te bunions ontwikkelen. Sommige eeltknobbels gekwetst terwijl anderen dat niet pijnlijk. Bredere schoenen, speciale inserts (ook wel orthesen) en activiteit management zijn niet-chirurgische behandeling die u kunnen helpen. Als u enige moeite met het lopen en hebben een moeilijke tijd op zoek naar de juiste schoenen te dragen, is er pijn in het ontwrichte gewricht en de bunion tekenen van verslechtering en je hebt al pijn aan de bal van je voet, een bunionectomie is de logische oplossing. Het is een poliklinische procedure die anesthesie nodig is - hetzij lokaal met sedatie, narcose of in sommige gevallen, spinale anesthesie. Herstel is afhankelijk van uw lichaam constitutie en het type van de uitgevoerde operatie.

Het bot moet helen na een bunionectomie operatie

Het bot moet helen na een bunionectomie operatie. Het kan tot zes weken voor het bot om te genezen, op het gemiddelde. Wanneer de operatie dicht werd gedaan om de grote teen gewricht, kan u worden toegestaan om na de operatie lopen door het dragen van een bunion schoen. Als de bunion aandoening ernstig is en de operatie wordt verder gedaan van de grote teen gewricht, zal u gevraagd worden om een cast en gebruik krukken te dragen voor een bepaalde periode. U kan ook nodig zijn om te houden van uw voeten, zodat je voet goed te genezen zonder stress.

Hoe te herstellen van een bunionectomie. Uw chirurg kan u adviseren om ijs packs te gebruiken op de aangedane voet.
Hoe te herstellen van een bunionectomie. Uw chirurg kan u adviseren om ijs packs te gebruiken op de aangedane voet.
  1. Na de operatie, zal u gevraagd worden om te verblijven voor een paar uur in het ziekenhuis om uw conditie te controleren op tekenen van bloeden en zwelling en de verdoving is uitgewerkt mogelijk te maken.
  2. Als je thuis te komen is het raadzaam om te blijven je voeten om de druk op de voet te verlichten en de zwelling te minimaliseren als het bloed zal vloeien naar beneden en verhoging van de zwelling. Plaats uw voet op een stapel kussens en houd het verhoogd, zelfs als je slaapt.
  3. Uw chirurg kan u adviseren om ijs packs te gebruiken op de aangedane voet. Gebruik een zak ijs op de chirurgische bandages voorkomen dat niet nat wordt. U kunt dit doen meerdere keren per dag op advies van uw chirurg.
  4. Je moet een aantal voorgeschreven pijn en anti-inflammatoire geneesmiddelen om genezing te bevorderen nemen. Sommige van deze geneesmiddelen kunnen leiden tot duizeligheid en de slaperigheid. Het zal voor u het beste om binnen te blijven, terwijl onder medicatie.
  5. Zorg ervoor dat de dressing en de wond nat wordt. Je moet het droog te houden gedurende ten minste twee weken, als de wond nog steeds vers zijn. Bedek uw voet met plastic als je baden en plaats deze over de rand van het bad.
  6. Wanneer u mogen zijn ambulant nogmaals, zal het het beste om een speciale schoen of brace dragen om je voet te beschermen. Minimaliseer de tijden die u zal blijven staan. Met behulp van krukken zal helpen elimineren te veel gewicht en de druk op je voet.
  7. Bezoek uw arts op de voorgeschreven tijd om te controleren op de voortgang van uw genezing. De hechtingen worden verwijderd na twee weken, in welke tijd de arts zal u vertellen wat te doen. De wond is nog steeds niet volledig hersteld zijn in dit stadium en je moet blijven je voeten langer.
  8. Draag ruime sandalen die niet zal raken het gebied waar de bunionectomie werd uitgevoerd. Wanneer mag je weer dragen gewone schoenen, kies dan een paar met brede fronten, zodat je tenen om comfortabel te rusten in de schoenen.

Het duurt ten minste zes maanden om volledig te herstellen van bunionectomie. Botten en weefsels neem de tijd om te genezen, dus je moet geduldig zijn en alle noodzakelijke postoperatieve behandelingen nemen om genezing te bevorderen.