E2h

Hoe te herstellen van een beroerte

Een beroerte is een klinische aandoening waarbij de hersenen verliezen een aantal van haar functie als gevolg van gebrek aan bloedtoevoer. Een beroerte kan leiden tot neurologische schade of zelfs de dood voor meer ernstige gevallen.

Hoe te herstellen van een beroerte. Als iemand van je familie last van een recente beroerte.
Hoe te herstellen van een beroerte. Als iemand van je familie last van een recente beroerte.

Afhankelijk van de ernst van de aanval, mensen die lijden aan een beroerte kan manifesteren moeilijk spraak en mobiliteit. Mensen die lijden aan een beroerte moet extra voorzichtigheid, want de volgende aanval zou kunnen leiden tot de dood of blijvende schade.

  • Als iemand van je familie last van een recente beroerte, leren over hoe u kunt helpen om hem te helpen herstellen. Als u last van een lichte beroerte, dan leren hoe om te gaan met het. Als u gewend om onafhankelijk zijn, dan toegeven aan jezelf dat je nu iemand nodig om u te helpen tot u terug.
  • Sommige gemeenschappen en ziekenhuizen bieden programma's die zijn gewijd aan revalidatie na een beroerte. Meld je aan voor dit zodat je zou weten hoe de mobiliteit en spraakgebrek te normaliseren. U kunt ook overwegen het inhuren van een therapeut die u kan thuis te bezoeken voor uw therapie sessies. De behandeling dient nauwlettend gecontroleerd te worden door artsen omdat inspannende activiteiten kan uw conditie verslechteren. Therapiesessies moeten worden uitgevoerd op een regelmatige basis. Tijdens de vroege fase worden frequent therapie nodig. Deze sessies zullen uiteindelijk verminderen, afhankelijk van uw proces. Blijf niet stilstaan bij het idee dat je niet in staat zal zijn om normaal te functioneren. Depressie zal belemmeren uw herstel. Denk positief en werken aan het verbeteren van uw motorische vaardigheden.
  • Verander uw dieet. Als je gewend bent om te eten bij fast-food ketens, voorkomen dat te doen dit vaak. Het eten van een voedzaam en evenwichtig maaltijd kan helpen uw herstelproces. Als je het gevoel dat je niet de energie om uw eigen maaltijden te bereiden, vraag dan iemand om het te doen voor u tijdens uw herstelperiode. Zorg ervoor dat u genoeg calorieën voor u om energie te hebben tijdens de dag te consumeren. Tijdens het vroege stadium na de beroerte, kan het kauwen een uitdaging zijn. Heeft iemand voor te bereiden gepureerde of gemengde groenten totdat je in staat zijn om geleidelijk aan te passen.
  • Bekijk tools en gadgets die zijn ontwikkeld voor mensen die lijden aan een beroerte. Sommige speciaalzaken bieden verschillende types van keukengerei om u te helpen bij het eten zelf. U kunt ook kijken op rolstoelen en wandelstokken om uw mobiliteit te helpen.
  • Religieus Drink arts voorgeschreven medicijnen. Het overslaan van medicijnen zal belemmeren uw volledige herstel. Zorg ervoor dat u uw arts te bezoeken op de geplande datum, zodat uw arts kan uw conditie te houden.
  • Sta jezelf toe om een herstel schema te volgen. Laat dit niet druk je maar, zoals het hebben van doelen moet je motiveren tot harder werken voor je herstel. Val niet in wanhoop wanneer je het gevoel dat je niet snel genoeg herstellen. De omvang van de schade en uw doorzettingsvermogen is bepalend voor de hoeveelheid tijd die je nodig hebt om te herstellen. Acceptatie is de eerste stap voor u om te herstellen. Je moet begrijpen dat overleven een aanval is iets om dankbaar voor te zijn. Neem dit incident als een zegen in vermomming voor u om een tweede leven te beginnen. Zorg voor een positieve kijk in het leven. Sluit uw apparaten zoals roken en drinken als deze zijn mogelijke oorzaken van de aanval. Gaan leven een gezond en evenwichtig leven.