E2h

Hoe te hersentumor symptomen te herkennen

Symptomen van een hersentumor kan worden gevonden bij mensen die mogelijk niet echt hersentumoren en kan variëren van persoon tot persoon. Het is aan te raden dat als je ervaart terugkerende symptomen hieronder vermeld, is het het beste om direct uw arts en een scan van de hersenen om je angsten weg te nemen te krijgen.

Hoe te hersentumor symptomen te herkennen. Zwakte van de armen en benen.
Hoe te hersentumor symptomen te herkennen. Zwakte van de armen en benen.

Op het begin, de symptomen van een hersentumor zijn mild en geleidelijk zullen toenemen wanneer de tumor groeit. Als de hersenen tumor zich ontwikkelt en zich ontwikkelt, andere waarschuwingsborden te verhogen, maar worden vaak over het hoofd gezien.

Dit zijn enkele voorkomende symptomen die vaak voorkomen bij patiënten met een hersentumor:

De eerste en meest voorkomende symptomen zijn hoofdpijn die meestal voorkomen en intenser in de ochtend en afname in intensiteit gedurende de dag. De hoofdpijn optreden als gevolg van de verhoogde druk van de tumor in de schedel. De hoofdpijn trekker misselijkheid en braken zo goed en worden nog verergerd door bukken of wanneer je naar de badkamer. Als u deskundig medisch advies inwinnen, zorg ervoor om op te noemen naar de dokter hoe anders zijn de hoofdpijn je hebt ervaren van die je eerder had.

Andere symptomen kunnen zijn gezichtsvermogen of gehoor problemen. Als u denkt dat er iets mis is.
Andere symptomen kunnen zijn gezichtsvermogen of gehoor problemen. Als u denkt dat er iets mis is.

De tweede zijn aanvallen die optreden voordat een bevestigde diagnose wordt gesteld. Epileptische aanvallen kan gebeuren wanneer een patiënt plotseling verliest het bewustzijn, of uit de lucht vallen, verandert het gedrag, en onwillekeurig verliest spier gevoel of controle. Aanvallen als een symptoom kunnen variëren van eenvoudige trillen van de spieren, licht schudden van de ledematen te abrupte schudden die kunnen leiden tot geweld of zelfs een totaal verlies van bewustzijn. Spraakproblemen, veranderde visie en staren zijn andere gedragingen die kunnen worden gezien in een patiënt met een aanval.

Hoewel aanvallen kunnen worden veroorzaakt door hoge koorts, een beroerte, epilepsie, trauma en andere aandoeningen is een symptoom dat niet mag worden genegeerd.

Zwakte van de armen en benen

Zwakte van de armen en benen, en vreemde sensaties in je hoofd, handen of gezicht spieren, zijn andere symptomen van een mogelijke hersentumor. Sommige patiënten plotseling laten vallen objecten, vallen, of vertonen een asymmetrische mimiek, symptomen ook van een mogelijke beroerte. Deze symptomen worden beschouwd als een noodsituatie en je nodig zou hebben dat je naar een meldkamer om behandeling te zoeken.

Waargenomen of gemeld gedrags-en cognitieve veranderingen kunnen bestaan ​​uit uw onvermogen om zich te concentreren of vinden van de juiste woorden te zeggen, dingen te doen die niet geschikt zijn voor de situatie, verliezen geduld of niet in te gegeven situaties tolereren. Problemen bij het terughalen van de recente gebeurtenissen zijn ook symptomen van een mogelijke hersentumor.

Andere symptomen kunnen zijn gezichtsvermogen of gehoor problemen

Andere symptomen kunnen zijn gezichtsvermogen of gehoor problemen. Het is raadzaam om problemen met uw gehoor of gezichtsvermogen onmiddellijk gecontroleerd te hebben, want het is opgemerkt dat oogartsen in staat zijn om een ​​eerste diagnose van een hersentumor te maken wanneer ze kijken in de ogen van een patiënt. Zij zien tekenen van verhoogde intracraniale druk en meestal adviseren verder onderzoek.

De vermelde potentiële hersentumor symptomen kunnen ook het gevolg zijn van andere kwalen, maar het is slechts een arts die kan het onderscheid te maken. Het is raadzaam om het advies van een gediplomeerd arts te zoeken zodra u een van de mogelijke hersentumor symptomen.

Als u denkt dat er iets mis is

Als u denkt dat er iets mis is, informeer uw arts dat u zich zorgen maakt kunt u een hersentumor te hebben. Omdat hersentumoren zijn zeldzaam, hoeft primaire zorg artsen meestal niet te controleren op een hersentumor. Zij beschouwen de meest voorkomende oorzaken van de symptomen. Sommige patiënten hebben ook gemeld dat ze de symptomen van meer dan een maand hadden voor de juiste diagnose van een hersentumor gemaakt. Voor kwaadaardige hersentumoren, kan een maand vertraging in de behandeling leiden tot een slechtere uitkomst. Hoe eerder u goed gediagnosticeerd, hoe beter.