E2h

Hoe te anthrax vergiftiging herkennen

Anthrax is een infectieziekte die wordt veroorzaakt door Bacillus anthracis

Anthrax is een infectieziekte veroorzaakt door Bacillus anthracis, een bacterie die sporen die kunnen overleven gedurende lange tijd zelfs in extreme omstandigheden vormt. Deze sporen besmetten dieren en mensen door middel van inslikken, inademen en contact met de huid, als er een breuk in de huid. Het is geen virusinfectie omdat wordt veroorzaakt door bacteriën en virussen niet.

Anthrax infecteert meestal zoogdieren die plantenetende zijn vanwege hun blootstelling aan het milieu. Dieren en mensen die eten het vlees van deze herbivoor kunnen ook worden besmet door ingestie of contact met de huid in het proces van voorbereiding van de dieren voor het slachten en koken.

Met deze basisinformatie, mensen die de meeste kans om de ziekte te contracteren zijn degenen die werken in de veehouderij faciliteiten, die in de ruwe einde van de kledingindustrie, zoals wol sorteerders. Degenen die dieren te behandelen voor zijn huid, hoorn en vlees zijn de eerste kandidaten voor de ziekte. Het is ook mogelijk voor mensen die werken in gebieden met vegetatie die is op begraasd door geïnfecteerde herbivoren te zijn besmet met miltvuur.

Hoe te anthrax vergiftiging herkennen. Als onbehandeld, zal het leiden tot de dood.
Hoe te anthrax vergiftiging herkennen. Als onbehandeld, zal het leiden tot de dood.

Symptomen van de ziekte wanneer de persoon de sporen inneemt, zijn: braken van bloed, verlies van eetlust, diarree en een ontsteking van het darmkanaal. De mond en de keel kunnen ontwikkelen laesies.

Wanneer een persoon de sporen inademt, symptomen zijn lichte koorts, griepachtige symptomen, pijn in de spieren, moeite met ademhalen, kortademigheid en malaise.

Huidcontact met de sporen zal leiden tot de volgende symptomen: jeuk als die van een insectenbeet die zich ontwikkelt tot een bult, dan verandert in een zweer binnen 2 dagen, en is zwart gekleurd. De diameter bereikt ongeveer 1-3 cm. Het is pijnloos op dit punt, maar het moet worden gecontroleerd door een arts, want als onbehandeld, zal het leiden tot de dood.

Andere symptomen van miltvuur vergiftiging die gemeenschappelijk zijn, ongeacht de manier waarop een persoon besmet is, zijn koorts, koude rillingen, vermoeidheid, keelpijn, hoofdpijn, misselijkheid en vergrote lymfeklieren. De genoemde symptomen treden meestal op binnen de 7 dagen vanaf het punt van de infectie.

Anthrax is een infectieziekte die wordt veroorzaakt door bacillus anthracis.
Anthrax is een infectieziekte die wordt veroorzaakt door bacillus anthracis.

Anthrax kan worden behandeld met antibiotica en in therapie, afhankelijk van de mate van besmetting. Er is een vaccin voor anthrax door BioPort, hoewel niet iedereen wordt aanbevolen om het sindsdien kandidaten voor dergelijke bacteriële infectie geïdentificeerd. Vaccinatie is alleen aan te raden voor degenen wier beroepen te betrekken handling van dieren.

Het is belangrijk om te verzenden een persoon verondersteld worden geïnfecteerd met anthrax het ziekenhuis. De besmette persoon is niet besmettelijk, maar hij zou kunnen dragen een aantal kledingstukken dat sommige sporen er op dat kan besmetten andere mensen hebben. Het is belangrijk te desinfecteren alle items aangeraakt door de besmette persoon te zorgen dat de ziekte zich niet verspreiden. De besmette persoon en de mensen om hem heen kan worden gedesinfecteerd door wassen met antibacteriële zeep en water, en het afvalwater na het wassen moet ook worden behandeld met anti microbiële middelen. Kleding en andere items kunnen worden ontsmet door koken in water voor meer dan 30 minuten. Formaldehyde kan worden gebruikt om vegen oppervlakken die besmet zijn.

Anthrax is onlangs een veiligheidsprobleem omdat haar potentieel voor bioterrorisme. Een uitbraak zal zeker leiden tot paniek, en zal veel levens in gevaar brengen. Vanwege dit, het Amerikaanse ministerie van Volksgezondheid en Human Services bracht een mededeling aan het publiek om gevallen rapporteren niet alleen voor de gezondheid bureau, maar aan de lokale, provinciale en federale agenten ook.