E2h

Hoe om wratten te verwijderen met duct tape

"Nu zal dit niet een beetje pijn." Ooit gehoord van een arts zeggen dat vlak voordat ze bevriest uw wrat af (ook bekend als cryochirurgie)? Geloof haar niet. Ik weet niet of het de bevriezing of het schrapen dat doet pijn erger, maar het doorlopen van beide al eens eerder met een plantar wrat op mijn voet, de hele procedure was niet een die ik ooit wilde weer te ervaren (zelfs indirect).

Voer duct tape.

Hoe om wratten te verwijderen met duct tape. Wanneer u duct tape kiest, ga dan voor de all-purpose soort.
Hoe om wratten te verwijderen met duct tape. Wanneer u duct tape kiest, ga dan voor de all-purpose soort.

Wat me overtuigd om duct tape proberen te verwijderen wratten waren de resultaten van een studie gerapporteerd in de Archives of Pediatrics and Adolescent Medicine (oktober 2002). De studie werd uitgevoerd bij de Madigan Army Medical Center in de buurt Tacoma, Washington op 51 patiënten (leeftijd 3-22) met wratten. (Seattle en Tacoma hebben een rivaliteit van soorten zo Seattleites in het bijzonder genoten van deze studie omdat het gaf ons veel nieuw materiaal.) Van de 26 patiënten die behandeld werden met duct tape, 85 procent geëlimineerd hun wratten. Klinkt niet als zo indrukwekkend van een kans op succes? De 25 patiënten die cryochirurgie had slechts een 60%-tarief van succes.

Hier zijn een paar tips over hoe je wratten met behulp van duct tape te verwijderen:

  1. Wanneer u duct tape kiest, ga dan voor de all-purpose soort. De kans is groot dat u al een rol van het rond het huis. Geen behoefte om een ​​high-end versie te gebruiken. Het is gewoon zo gebeurde het dat mijn ex een andere tape dan ik gebruikte - zijn was geel en een beetje meer licht dan de mijne - terwijl ik gebruikt uw standaard grijs.
  2. In het onderzoek kregen de patiënten droeg de tape boven op hun wratten voor zes dagen. Daarna worden ze verwijderd van de band, doorweekt het getroffen gebied in het water en gebruikt een nagelvijl of puimsteen om het gebied te schrapen. De duct tape werd opnieuw de volgende ochtend. Deze routine werd voortgezet totdat de wrat ging (voor een maximum van twee maanden).
  3. Onze applicatie was veel minder goed gecontroleerde. Mijn ex en ik zet de tape te voet onze zoon en zou opnieuw toepassen wanneer we - of hij - merkte dat het was gevallen. Dit kan betekenen dat onze zoon zou een dag of twee gaan zonder enige duct tape. We bleven deze strategie voor een paar maanden. We hebben niet genieten van de wrat. Ik pakte er met een pincet nu en dan te zien of het klaar was om uit te komen, maar dit was niet een activiteit die iedereen genoot, heb ik besloten om gewoon blijven toepassen van de tape dag na dag na dag.
  4. Hoewel de studie gebruikte tape die nog maar net de wrat bedekt, gebruikten we strips dat ging veel verder dan de randen van de wrat. Ik heb gehoord dat veel accounts van mensen die beweren dat de tape blijft op de huid zonder een probleem, maar dat was niet onze ervaring. Ik zou tape de randen van de tape met extra plakband om het te beveiligen, zelfs dan, de tape bleef nooit op meer dan een dag per keer (dat kan iets te maken met de activiteit van een zeven jaar hebben -oude jongen!)
  5. Als je je afvraagt ​​hoe u uw voortgang te beoordelen, moet de wrat wittig en knapperig worden na een paar weken op het meest. De wrat begint te kijken minder goed gevestigde en kleine stukjes beginnen te schilferen af.

U wilt de goede afloop te horen. In het onderzoek kregen de patiënten droeg de tape boven op hun wratten voor zes dagen.
U wilt de goede afloop te horen. In het onderzoek kregen de patiënten droeg de tape boven op hun wratten voor zes dagen.

Ik heb beschreven mijn afwijkingen van de studie protocol hierin, zodat lezers zullen begrijpen dat het gebruik van duct tape als een wrat remover niet is rocket science. Als het gaat om kinderen, dit type van therapie is relatief pijnloos, en als het niet werkt, dan kunt u altijd segue op de behandeling op kantoor van de dokter, toch slechter voor slijtage.

U wilt de goede afloop te horen

U wilt de goede afloop te horen, ik weet het: Ja, de wrat kwam uit (eindelijk!) na ergens tussen twee tot drie maanden. In de tussentijd, echter, een andere dook in de buurt. Waarschijnlijk omdat we in staat waren om eerder te vangen die ene, het duurde maar een paar weken naar de tweede wrat te verwijderen via duct tape therapie.