E2h

Hoe om uw baby te beschermen tegen groep B streptokokken (GBS) infectie

 1. Wat is groep B streptokokken? Groep B Streptococcus (GBS) is een veel voorkomende bacterie. Het komt van nature in veel mensen, van baby's tot ouderen, en meestal veroorzaakt geen schade of symptomen. Carrying GBS (ook wel GBS-kolonisatie of GBS vervoer) is volkomen normaal - tot een op de drie mensen draagt ​​GBS in de darm (darm), en bij vrouwen is het vaak ook gevonden in de vagina. Het uitvoeren GBS kan worden onderbroken - het kan komen en gaan - en eenvoudig uitvoeren GBS geen behandeling nodig.
 2. Wat is GBS-infectie bij baby's? GBS vervoer is onschadelijk, maar de bacteriën kunnen een infectie veroorzaken. GBS-infectie (wanneer de bacterie begint te veroorzaken schade) komt het meest voor bij pasgeboren baby's voor, tijdens of kort na de geboorte - gelukkig dit gebeurt vrij zelden, in slechts ongeveer een op de 1.000 baby's waar geen preventieve maatregelen worden genomen. Dit betekent echter nog steeds dat de Britse breed, 700 baby's per jaar GBS-infectie te ontwikkelen - meestal sepsis, longontsteking en / of meningitis. De meeste volledig herstellen, maar ongeveer 10% van de baby's besmet met GBS dobbelsteen en overlevenden kan worden overgelaten met ernstige geestelijke of lichamelijke handicap.
 3. Hoe kan ik mijn baby te beschermen tegen een GBS-infectie? De meeste pasgeboren baby's die de ontwikkeling van GBS-infectie geboren worden, waar erkend 'risicofactoren' aanwezig zijn. Deze zijn:
  • De moeder heeft al eerder een baby besmet met GBS - risico is verhoogd 10-voudig
  • De moeder is gevonden om GBS te dragen in deze zwangerschap of GBS is gevonden in de urine op elk moment tijdens deze zwangerschap - risico is verhoogd 4-voudige

  Een van de volgende klinische risicofactoren - risico op GBS-infectie wordt verhoogd 3-voudige

  Hoe om uw baby te beschermen tegen groep B streptokokken (GBS) infectie. Wat is groep B streptokokken?
  Hoe om uw baby te beschermen tegen groep B streptokokken (GBS) infectie. Wat is groep B streptokokken?

  • Arbeid begint of vliezen vóór 37 weken van de zwangerschap is voltooid
  • Waar het water (membranen) hebben gebroken meer dan 18 uur voordat de baby geboren is
  • Wanneer de moeder tijdens de bevalling een temperatuur van 37,8 ° C of hoger.

  Als je baby een verhoogd risico op het ontwikkelen GBS-infectie, omdat een of meer van de bovenstaande 'risicofactoren' aanwezig is, dan kunt u overwegen om intraveneuze (via een ader) antibiotica zo snel mogelijk vanaf het begin van de arbeid en met tussenpozen tot arbeid. Dit is zeer effectief in het voorkomen van de GBS bacterie infecteren pasgeboren baby's en het veroorzaken van sepsis, longontsteking en hersenvliesontsteking.

 4. Hoe kom ik erachter of ik die GBS? U kunt nagaan of je dragen GBS door het hebben van een test om deze te detecteren omdat je geen tekenen of symptomen als het er is. Testen voor GBS vervoer tijdens de zwangerschap is niet routine in het Verenigd Koninkrijk,

  Wat is gbs-infectie bij baby's? Hoe kan ik mijn baby te beschermen tegen een gbs-infectie?
  Wat is gbs-infectie bij baby's? Hoe kan ik mijn baby te beschermen tegen een gbs-infectie?

  Er zijn momenteel twee tests die worden gebruikt in het Verenigd Koninkrijk GBS vervoer te detecteren

  • De hoge vaginale uitstrijkje (of HVS) of, minder vaak, de Low vaginale uitstrijkje (LVS)-A hoog of laag vaginale uitstrijkje genomen die naar het laboratorium, waar het materiaal uit de watten worden gekweekt met behulp van standaard celkweek. Deze test is beschikbaar op de NHS en hoewel een positief resultaat van deze test is zeer betrouwbaar, een negatief resultaat is. Tot de helft van alle vrouwen met GBS als een standaard HVS of LVS test wordt uitgevoerd krijgt een vals negatief resultaat.
  • De Verrijkte Cultuur Medium (of ECM) test - Een lage vaginale en rectale swab een wordt genomen en naar het laboratorium gestuurd om te testen met behulp van verrijkte cultuur media, vandaar de naam. De ECM-test wordt beschouwd als de "gouden standaard" en is de beste GBS-screening beschikbaar. Deze test is verkrijgbaar bij een handvol NHS ziekenhuizen en van twee particuliere laboratoria.

  De beste tijd om te testen op GBS vervoer is na 35 weken van de zwangerschap - GBS vervoer veroorzaakt geen symptomen en kan worden onderbroken. Echter, een ECM-test resultaat (positief of negatief) zal zeer voorspellend voor GBS vervoer status zijn voor ongeveer 5 weken, dat is waarom - als je gaat om te testen voor GBS vervoer - het is normaal gedaan bij 35-37 weken van de zwangerschap.

  Twee laboratoria die tests kunnen aanbieden per post zijn:

  • The Doctors Laboratorium
   Tel: 020 7307 7373
   Fax: 020 7307 7374
   E-mail:
  • Mullhaven Medisch Laboratorium
   Tel: 01234 831115
   Fax: 01234 831116
   E-mail:

Voor meer informatie over GBS, neem dan contact op met uw arts of verloskundige, of bel nationale liefdadigheidsinstelling, Groep B Strep Support op 01444 416176 of kijk op de website van www.gbss.org.uk