E2h

Hoe om uitdroging te behandelen

Water is een essentieel onderdeel van het menselijk lichaam

Water is een essentieel onderdeel van het menselijk lichaam. Het is meer dan twee derde van het gewicht van een gemiddeld persoon. Het dient als smeermiddel en het is de basis van speeksel. Het is ook opgenomen in de vloeistoffen rond onze gewrichten, hen te beschermen tegen wrijven tegen elkaar. Onze lichaamstemperatuur wordt geregeld door het water via transpiratie, waardoor ons tegen oververhitting. Water helpt ook voorkomen en constipatie te verlichten door het verplaatsen van voedsel door het darmkanaal. Hoewel we een aantal weken zonder slaap, we zouden zeker sterven in een paar dagen zonder water. Alle cellen en organen in ons lichaam hebben water nodig om goed te functioneren.

Uitdroging ontstaat wanneer het lichaam ontbreekt in water en vloeistoffen

Uitdroging ontstaat wanneer het lichaam ontbreekt in water en vloeistoffen. Het verliezen van te veel vocht, niet genoeg water drinken, of beide kan leiden tot uitdroging. Het lichaam kan verliezen vloeistoffen in een aantal manieren, zoals braken of diarree, overmatig urineren die wordt geleverd met ongecontroleerde diabetes of het gebruik van diuretica, overmatig zweten, of koorts. Aan de andere kant, misselijkheid, verlies van eetlust als gevolg van ziekte, en een zere keel of zweertjes in de mond kan een persoon tot minder dan de aanbevolen hoeveelheid water verbruiken leiden. Hoewel uitdroging kan vaker voor bij warme of vochtige plaatsen, het is niet onmogelijk voor iemand in een koude omgeving te krijgen uitgedroogd. Kleinere lichaamsgewicht en hoger water en elektrolyten omzet maken baby's en kleine kinderen kwetsbaarder voor uitdroging. Ook de ouderen en zieken zijn ook meer vatbaar.

Uitdroging kan worden ingedeeld in drie categorieën: mild

Uitdroging kan worden ingedeeld in drie categorieën: licht, matig of ernstig. Deze classificatie is gebaseerd op hoeveel van vocht in het lichaam verloren gaat of niet bijgevuld. Met uitdroging kan men ervaren een gebrek aan de productie van speeksel, een afname in de frequentie van urineren, een verminderde hoeveelheid urine, en een bijzonder diepe kleur en sterke geur in de urine. In gematigde uitdroging, is er nog minder urine, een droge mond, droge en ingevallen ogen, en een snelle hartslag. Bij ernstige uitdroging, is er niets om te plassen, de persoon is lusteloos en prikkelbaar, en braken en diarree heerst. Uitdroging kan levensbedreigend zijn als zij tot het ernstige stadium te worden. Het kan leiden tot shock, convulsies, blijvende hersenbeschadiging en overlijden.

De beste manier om uitdroging te voorkomen is om te drinken veel vocht elke dag. Als het warm weer is of wanneer het ondergaan van inspannende activiteiten die zweten met zich meebrengen, moet nog meer water worden ingenomen. Een zieke persoon, ongeacht of hij een kind, een kind of een volwassene, moeten worden gecontroleerd op alle tijden. Zij moeten worden gestimuleerd om te drinken, in gedachten houden dat het lichaam behoefte aan vloeistoffen groter is wanneer de persoon heeft koorts, is braken, of heeft diarree. Wachten op tekenen van uitdroging te verschijnen is onaanvaardbaar.

Hoe om uitdroging te behandelen. Water is een essentieel onderdeel van het menselijk lichaam.
Hoe om uitdroging te behandelen. Water is een essentieel onderdeel van het menselijk lichaam.

Soda en thee of iets met cafeïne zijn niet geschikt vloeistoffen in te nemen bij het uitgedroogd. Deze dranken zijn diuretica en zal alleen maar toenemen urineproductie. Ze hebben ook vertragen het lichaam tarief van rehydratatie. Lichte uitdroging kan worden behandeld met het drinken van elektrolyt oplossingen of vriezer knalt. Anderzijds, sportdranken bevatten veel suiker en slechts verergeren diarree. Intraveneuze vloeistoffen en ziekenhuisopname kan nodig zijn voor matige tot ernstige uitdroging.