E2h

Hoe om te weten hoeveel groenten en fruit je moet elke dag eten

Start een gezond eten plan met deze tips

Je moeder had gelijk: je moet eten je groenten en fruit. OK, dus misschien de "het zal je groot en sterk" deel was niet helemaal correct, maar mensen die royale porties fruit en groenten te eten als onderdeel van een goed uitgebalanceerd dieet hebben waarschijnlijk minder risico op chronische ziekten in vergelijking met die die eten kleinere bedragen. Het eten groep biedt ook vitaminen, mineralen en fytochemicaliën, en is laag in vet en calorieën en veel vezels en water inhoud.

Hoe om te weten hoeveel groenten en fruit je moet elke dag eten. Om de vijf jaar.
Hoe om te weten hoeveel groenten en fruit je moet elke dag eten. Om de vijf jaar.

Maar hoe weet je hoeveel groenten en fruit je moet elke dag eten? En hoe werk je ze allemaal in uw dagelijkse voeding?

Hier is hoe om te eten de juiste hoeveelheid per dag tot stand gezond eten plan .

 1. Om de vijf jaar, het ministerie van Volksgezondheid en Human Services (DHHS) en Europa ministerie van Landbouw (USDA) gezamenlijk uitgeven voedingsrichtlijnen voor de Europeanen, die bedoeld zijn om beleidsmakers, voedingsdeskundigen en voedingsvoorlichting activiteiten te begeleiden. De meest recente richtlijnen werden gepubliceerd in januari 2005, en de aanbevelingen waren dat volwassenen consumeren 2000 calorieën per dag 2 kopjes fruit en 2 1/2 kopjes groenten per dag te eten, met dat bedrag te verhogen of te verlagen in verband met een overeenkomstige verhogen of verlagen van de energie-uitgaven en calorie-inname. In principe deze feiten te vertalen naar overal 5 tot 13 ​​porties groenten en fruit per dag afhankelijk van hoe actief je bent en hoeveel calorieën je verbruikt.
 2. 1/2 kopje van fruit is gelijk aan 1/2 kop verse, bevroren of ingeblikt fruit, een medium fruit of 1/4 kop van gedroogde vruchten. 1/2 kop van groenten is gelijk aan 1/2 kop van cut-up rauwe of gekookte groenten, 1 kopje rauwe bladgroenten en 1/2 kopje groentesap.
 3. Vergeet niet om een ​​verscheidenheid kiezen uit alle vijf plantaardige subgroepen. Je kunt je afvragen wat de beste groenten te eten zijn, maar ze zijn allemaal goed. De groenten subgroepen:
  • Donkergroen
  • Oranje
  • Peulvruchten
  • Zetmeelrijke groenten
  • Andere groenten
 4. De 5 A Day programma, is een publiek-private samenwerking met de volgende leden: European Cancer Society (ACS), European Heart Association (AHA), de Europese Diabetes Association (ADA), Centers for Disease Control en Prevention (CDC), California Department of Health Services (CDHS), Nationale Alliantie voor Voeding en Activiteit (NANA), National Cancer Institute (NCI) en de Europa ministerie van Landbouw (USDA), evenals de productie promotoren. Ik noem deze groep naar huis te rijden op het punt dat als zwaargewichten als deze werken samen om de consumptie van groenten en fruit te verhogen, je waarschijnlijk willen hun advies op te volgen. Hun website, 5aday , heeft een online test om u te helpen weten hoeveel je moet elke dag eten. Het heeft ook ideeën over hoe om groenten en fruit te integreren in uw dieet en extra middelen - inclusief publicaties - voor voeding professionals. Ironisch genoeg is de "5 A Day" leidraad uitgegroeid tot een beetje een verkeerde benaming nu een nog hogere dagelijkse consumptie wordt aanbevolen.

Start een gezond eten plan met deze tips. De 5 A day programma.
Start een gezond eten plan met deze tips. De 5 A day programma.

Nu weet je hoeveel porties fruit en groenten per dag zou moeten hebben. Kortom, er zijn slechts een paar redenen waarom je zou willen om uw fruit en groente te verminderen en zelfs dan, op tijdelijke basis. Deze redenen zijn:

 1. Je bent wanhopig ondergewicht, en groenten en fruit je te vullen zo veel dat je niet genoeg ruimte over voor meer calorierijke voedsel. (In werkelijkheid, hoe velen van ons hebben dit probleem?)
 2. Als u last heeft van diarree, kunt u geplaatste bessen te beperken, zoals in grote hoeveelheden hebben ze de neiging om een ​​laxerend effect hebben.

Maar zodra de diarree is opgelost, en / of je hebt op een paar kilo als dat nodig is, is het terug naar de snijplank voor u!