E2h

Hoe om te stoppen met snijden

Snijden is een ernstige aandoening die oorzaken in stress en psychische stoornissen heeft. Terwijl snijden kan beginnen als een manier om opgekropte los op emotie en spanning, kan het snel uitgegroeid tot een gevaarlijke, zelfs dodelijke, activiteit. Als u wilt stoppen met snijden, als volgt te werk, maar probeer niet om alleen te doen.

Hoe om te stoppen met snijden. Kennis te nemen van als je jezelf gesneden.
Hoe om te stoppen met snijden. Kennis te nemen van als je jezelf gesneden.

  1. Praat met iemand. U denkt misschien dat het snijden is een tijdelijke of zelfs een keer ding, maar de release kan net zo verslavend als een drug. Voordat een probleem krijgt, moet je met iemand praten. Dit betekent niet dat je nodig hebt om je situatie te melden om een ​​professionele als je niet klaar, maar je moet het iemand vertellen. Praat met een vriend of een volwassene die je vertrouwt en blijf met ze te praten tijdens elke stap van dit proces.
  2. Houd een dagboek. Snijden is een symptoom van een groter probleem. Voor sommigen is het een poging om hen af ​​te leiden van iets anders gebeurt in hun leven. Voordat u begint met het proberen om je gedrag te analyseren, overwegen om te beginnen met een dagboek. Hier krijg je een eenvoudige notebook te schrijven in een veilige plaats om al je gedachten, gevoelens en gedrag op te nemen.
  3. Kennis te nemen van als je jezelf gesneden. Nu je begonnen journaling, een notitie van als je de drang om jezelf te perken. Gewoon een vermelding in je dagboek als je voelt de drang, wat je net voor het doen. Het schrijven van het naar beneden kan afleiden genoeg dat je jezelf niet te snijden. Als dit niet gebeurt en knip je jezelf weer, noteer hoe het snijden voel je je en wat gebeurt er daarna.
  4. Ontdek waarom je begonnen te snijden. Als het bijhouden van een dagboek niet genoeg afleiden om vervolgens te stoppen is het tijd om te beginnen met het uitzoeken van de oorzaak van uw snijden. Ga terug en kijk naar je dagboek. Vindt u trends, iets met elkaar gemeen dat er gebeurde voordat je voelde de drang om jezelf te snijden? Was je verveelt? Had je ruzie met iemand? Door terug te kijken op momenten dat je voelde de drang je in staat zijn om uit te vinden wat de oorzaak is dat je jezelf pijn te doen. Dit proces kan emotioneel pijnlijk zijn dus niet alleen te doen. Onthoud stap een en blijven praten met iemand die je vertrouwt.
  5. Verwijder scherpe voorwerpen uit je omgeving. Terwijl u op zoek bent naar de oorzaak van je gedrag, probeer jezelf te houden van verdere schade. Verwijder het snijden van voorwerpen uit uw bereik. Dit betekent scheerapparaten, messen, glas, veiligheidsspelden en andere voorwerpen die u gebruikt om je eigen lichaam te verminken. Haal ze uit de badkamer, de slaapkamer, het hele huis als je kunt.
  6. Probeer een vervangende tactiek. Sommige snijders vinden dat, terwijl ze proberen te vinden of vaststellen van de oorzaak van hun snijden, die ze nodig hebben om de scherpe gewoonte te vervangen door iets minder gevaarlijk. Een van de bijwerkingen van het snijden is de adrenaline door de pijn van snijden. Uw vervangende activiteit moet diezelfde adrenaline respons te creëren dus probeer fysieke activiteit die leidt af en krijgt je hart racen.
  7. Zoek professionele hulp. Snijden is een symptoom van een probleem dat professionele hulp nodig heeft. Wees niet bang van de therapie. Artsen bestaan ​​die u kunnen helpen het beheer van uw conditie en u helpen omgaan met de oorzaak van uw snijden.

Snijden is een gevaarlijke en enge gedrag. Volg deze stappen en hulp krijgen en u zult in staat zijn om te stoppen met snijden.