E2h

Hoe om te gaan met seizoensgebonden affectieve stoornis

Laat je niet ED je ook verdrietig!

Seizoensgebonden affectieve stoornis, ook wel bekend als de winter depressie of SAD, is een vorm van depressie die vaak wordt veroorzaakt door kortere dagen, koud weer, en het gebrek aan zonneschijn of natuurlijk licht. Seizoensgebonden affectieve stoornis kan heel ernstig en zo ja, moet worden behandeld door een arts. Echter, voor degenen die lijden aan een mildere versie van het, zijn er een aantal concrete stappen die genomen kunnen worden om zich beter te voelen, ook al is het weer niet veranderd.

Hoe om te gaan met seizoensgebonden affectieve stoornis. Ontvang geëvalueerd voor depressie.
Hoe om te gaan met seizoensgebonden affectieve stoornis. Ontvang geëvalueerd voor depressie.

  1. Ontvang geëvalueerd voor depressie. Ten eerste, als u lijdt aan een depressie, wacht niet. Onmiddellijk een arts raadplegen. Hij of zij kan voorschrijven antidepressiva - zelfs voor het winterseizoen. Depressie kan worden verlammende en is niet iets om lichtvaardig worden genomen!
  2. Probeer lichttherapie. Lichtbakken zijn volledige spectrum lampen die kunnen nabootsen van de effecten van de zon. Vaak mensen die lijden aan SAD vinden die net 30-60 minuten per dag voor hun lichtbak maakt ze zich veel beter voelen. U hoeft niet een recept om een ​​lichtbak te kopen, en veel bedrijven zijn nu de verkoop volledige spectrum lampen voor uw reguliere lampen ook!
  3. Neem st. Janskruid. Altijd praten met een arts of apotheker voordat u kruiden-supplementen, want ze kunnen interageren met andere medicijnen. Echter, als je de go-ahead, St. John's Wort - beschikbaar in thee en capsules - is wellicht helpen bij het verhogen uw stemming.
  4. Neem vitamine d. Vitamine D wordt geproduceerd door ons lichaam als we in de zon. Tijdens de winter, vitamine D-spiegel in ons lichaam laten vallen, die kan bijdragen tot seizoensgebonden affectieve stoornis. Zorg ervoor dat u meer dan 2.000 IE vitamine D per dag te nemen.
  5. Doe aan yoga. Het is niet helemaal duidelijk, maar om wat voor reden dan ook, yoga lijkt te helpen veel mensen hun stemming te stabiliseren in de winter. Naar een gewone yogales of het beoefenen van yoga thuis kunnen helpen je om met ED.
  6. Naar buiten overdag. Ook al is het koud en bewolkt, wat natuurlijk licht is beter dan geen. Het kan moeilijk zijn om een ​​natuurlijk licht in de winter te krijgen, want de dagen zijn zo kort, maar het is belangrijk in het omgaan met seizoensgebonden affectieve stoornis. Zelfs een korte wandeling tijdens je lunchpauze op het werk kan helpen tillen je stemming.
  7. Get verhuizen! Oefening is gevonden om de meeste vormen van milde depressie te helpen. Het kan moeilijk zijn om een ​​oefening programma te beginnen als u te maken met seizoensgebonden affectieve stoornis, dus wees niet bang om hulp te vragen.
  8. Praat. Zoals bij elke vorm van depressie, zelfs milde depressie, je emotionele steun nodig hebt als u te maken met ED. Een therapeut kan nuttig zijn, maar goede vrienden kan ook helpen door gewoon te zijn rond.

Het is heel gebruikelijk om een ​​depressieve stemming tot op zekere hoogte te hebben tijdens de winter. Echter, als u vindt dat seizoensgebonden affectieve stoornis interfereert met het werk of school, of uw persoonlijke relaties, of als u niet in staat om uit bed te komen of zoals zelfbeschadiging voelen, onmiddellijk professionele hulp.