E2h

Hoe om te gaan met ongemakkelijke contactlenzen

Contactlenzen zijn gegroeid in populariteit vanwege hun handige design. Met contacten, je niet langer zorgen te maken over het storten je bril op je neus, of vocht en mist het opbouwen op de lenzen van de bril. U kunt zelfs een zonnebril dragen tijdens het gebruik van uw contactlenzen. Contactlenzen zijn bedoeld om gemakkelijk te gebruiken en comfortabel om te dragen. Als uw lenzen worden waardoor je ongemak, hier zijn manieren om te gaan met de pijn.

  1. Reinig uw lenzen. Een van de gebruikelijke redenen contactlenzen zijn pijnlijk voor de drager is vanwege vuil gevangen in de lens, of door eiwit opbouw in de lenzen. De sleutel tot het minimaliseren van vervuiling is het reinigen van de lenzen meteen nadat u deze uit uw ogen. Gebruik de oplossing voorgeschreven door uw arts. Zorg ervoor dat u de lenzen schoon te zacht, maar grondig. De vloeistof waar u geniet van de contactlenzen moet ook vervangen worden elke dag, omdat bacteriën kunnen in deze oplossingen groeien na verloop van tijd.
  2. Gebruik oogdruppels. Soms kan uw contactlenzen oncomfortabel in het midden van de dag. Een van de gebruikelijke redenen is omdat vuil geworden gevangen in de ogen. Het oog zal meestal afscheiden vloeistoffen waarmee het vuil om te reizen van het oog. Als uw ogen zijn droog, maar u kunt helpen door het gebruik van oogdruppels om je ogen gehydrateerd. Houd in gedachten dat je nodig hebt om speciale oplossingen die bedoeld zijn om te worden gebruikt voor de ogen met contactlenzen gebruiken. Generic oogdruppels soms reageren op contactlenzen en mogen niet worden gebruikt. Er zijn ook enkele oplossingen die u kunt gebruiken om uw contactlenzen genieten en die u ook kunt gebruiken om uw ogen te bevochtigen.
  3. In plaats daarvan een bril dragen. Soms is de ogen gewoon wat tijd nodig om te ademen. Laat je ogen voor een tijdje rusten door het gebruik van een bril in plaats daarvan. Een paar dagen zou genoeg moeten zijn om je ogen te vernieuwen en ze geschikt zijn voor contactlenzen maken eens te meer. Zo veel mogelijk, echter proberen om te wisselen tussen het dragen van brillen en contactlenzen, zodat uw ogen regelmatig zal enige tijd om te ademen te krijgen.
  4. Vervang de lens. Soms is een contactlens is ongemakkelijk omdat het gebruikt is te lang en reeds moet worden vervangen. Vergeet niet dat er over het algemeen twee soorten van contactlenzen - wegwerp lenzen die moeten worden vervangen op een maandelijkse basis, en langdurig gebruik contactlenzen die zal duren tot een jaar. Zorg ervoor dat u lenzen indien nodig te vervangen. Een wegwerp contactlens is niet bedoeld voor het laatst voor meer dan een maand, terwijl langdurig gebruik lenzen zullen ook desintegreren na een jaar van voortdurend gebruik.

Hoe om te gaan met ongemakkelijke contactlenzen. In plaats daarvan een bril dragen.
Hoe om te gaan met ongemakkelijke contactlenzen. In plaats daarvan een bril dragen.

Als al het andere faalt, raadpleeg dan uw oogarts over uw oogproblemen. De arts kan het nodig zijn om de kwaliteit aan te passen in uw contactlenzen, of kunnen er andere medische aandoeningen die worden waardoor u ongemak elke keer dat u contactlenzen dragen.