E2h

Hoe om te gaan met geliefden die verliezen hun geheugen

Behandeling van geheugenverlies zo moeilijk voor de verzorger als voor de patiënt. Het verzorgen van dierbaren die verliezen hun geheugen en kijk hoe ze geleidelijk aan niet aan u eraan denkt en alles wat je gedeeld samen is gewoon pijnlijk.

Hoe om te gaan met geliefden die verliezen hun geheugen. Praat met je geliefde.
Hoe om te gaan met geliefden die verliezen hun geheugen. Praat met je geliefde.

  • Begrijp de ziekte. Terwijl geheugenverlies is normaal dat de vergrijzing, kan het een gevolg is van andere omstandigheden zijn waardoor het noodzakelijk is om te streven naar een professioneel advies. Het is niet meer dan redelijk om de specifieke oorzaak te begrijpen om een ​​goede behandeling of verzorging toe te dienen. Geheugenverlies kan een gevolg van medische aandoeningen zoals de ziekte van Alzheimer, ziekte van Parkinson, ziekte van Huntington, beroertes en bepaalde ziekte. Stress of trauma, medicijnen, en infecties zijn ook andere oorzaken van deze ziekte. Geheugenverlies kan gedeeltelijk of volledig en het kan tijdelijk of permanent zijn. Zodra u symptomen van geheugenverlies en uw geliefde moeite heeft met het uitvoeren van zelfs de alledaagse taken te detecteren, op zoek naar een professional diagnose. Als het effect van een bepaalde ziekte, kan het nog steeds zodra medicatie toegediend worden omgekeerd. Als het gevolg van veroudering kan niet worden genezen, maar de symptomen kan worden voorkomen vordert.
  • Zoek hulp. Omgaan met een patiënt of een geliefde die lijdt aan geheugenverlies erg overweldigend kan zijn zowel fysiek als emotioneel. Het duurt liefde, toewijding en geduld. Het zal heel moeilijk zijn, vooral als je de enige bent die het bijwonen van de behoeften van uw dierbare. Zo veel mogelijk, te gaan zitten met uw familie en bespreek de situatie, zodat u kunt alle meedoen en meedenken of alle mogelijke hulp bij het goed verzorgen van je geliefde. U kunt ook hulp zoeken bij vrienden of andere mensen die met dezelfde situatie.
  • Praat met je geliefde. In de vroege stadia van geheugenverlies, is het belangrijk om te praten met de patiënt en hem te begrijpen zijn toestand te laten. Hij kan uiteindelijk vergeten, maar wat hij zal je vertellen in reactie moet altijd rekening worden gehouden bij het nemen van beslissingen in de toekomst die betrekking hebben op hem. Zorg ervoor dat u er zal zijn voor hem om lief te hebben en voor hem te zorgen, zelfs wanneer de tijd komt dat hij niet langer in staat om u te herkennen. Kennis te nemen van zijn speciale wensen, zodat wanneer de tijd komt dat je zal moeten alle beslissingen voor hem doen, weet je wat je moet doen.
  • Samen quality time doorbrengen. Hij mag niet in staat zijn om iets te onthouden in de niet zo verre toekomst, maar je wil. Zijn toestand zou hem niet stoppen van het doen van dingen die hij liefheeft, maar je moet om hem te vergezellen op zijn veiligheid te waarborgen. Moedig hem aan om te oefenen om zijn lichaam in vorm te houden of een lijst met activiteiten die je kunt doen maken en samen te genieten.


Het geven van uw beste voor uw geliefde die lijdt aan geheugenverlies zorgt ervoor dat u een goed gevoel en dat is zelf het beste therapie die een verzorger nodig heeft.