E2h

Hoe om te gaan met een tiener met diabetes

Tieners alleen kan heel moeilijk zijn te hanteren, meer nog, kan de situatie blijken te zijn vooral moeilijk wanneer de tiener lijdt aan diabetes. Daarom moet u dubbelklikken uw inspanning om te gaan met hem om ervoor te zorgen dat uw kind uit de buurt van eventuele schade.

Hoewel dit de verantwoordelijkheid van de behandeling van een tiener met diabetes kan moeilijk zijn, is het toch belangrijk om deze taak effectief te doen. Om u te helpen met een dergelijke rol, hier zijn enkele richtlijnen voor het omgaan met een diabetische tiener de juiste en effectieve manier:

  • Vermijd botsingen van belang. Vaker wel dan niet, de meningen van ouders en tieners zijn met elkaar in tegenspraak. Deze keer echter, is het belangrijk dat u laat uw tiener te begrijpen wat kan en kan niet goed zijn voor hem. Niet te leggen op een wijze dat hij gewoon zal negeren omwille van louter irritatie. Praat met uw tiener in een lage toon.
  • Zorg ervoor dat regelingen. De adolescentie is gewoon een tijd waarin een vindt het leuk nieuwe dingen te proberen en het doen van dingen die hij geniet. Zo kan uw tiener houdt van de smaak van junkfood en gewoon niet willen laten van het voedsel te gaan. Je weten allebei dat junk food is niet toevallig, gezond voor een diabetische tiener. Maar in plaats van te verbieden hem om junk food eten, een win-win regeling. Laat hem eet junkfood minstens een keer in een week uit dat hij akkoord gaat met het juiste voedsel eten in zijn dieet de rest van de week.
  • Laat uw tiener verantwoordelijk worden van zijn daden. Dit wil echter niet zeggen, dat je niet zal waken over de gezondheid van uw kind meer. Dit betekent gewoon dat je moet laten uw tiener het gevoel dat zijn gezondheid is zijn verantwoordelijkheid. Laat hem begrijpen dat je niet kunt zijn met hem de hele tijd dus hij moet verantwoordelijk zijn voor al zijn daden.
  • Laat uw tiener zich aansluiten bij een steungroep. Dit kan zo simpel zijn als het vinden van een tiener in de buurt met dezelfde situatie als uw kind. Het zal veel nuttig voor uw tiener zijn als hij zijn ervaringen te delen met andere mensen. Uw tiener kan zelfs nuttige tips van vrienden in de groep op het gebied van het omgaan met zijn situatie.
  • Geef je tiener-opties. Tieners wil gewoon alles doen wat de manier waarop ze het leuk vinden. Daarom zal het effectiever zijn als je je tiener de kans om zijn dieet plannen en trainingsprogramma's te kiezen. Zorg echter wel dat alle opties zijn het beste voor de situatie van je tiener met diabetes.

Hoe om te gaan met een tiener met diabetes. Vermijd botsingen van belang.
Hoe om te gaan met een tiener met diabetes. Vermijd botsingen van belang.

Op het einde, het maakt niet uit hoe moeilijk het is te hanteren voor uw diabetes tiener, is het nog steeds een must voor u om te waken over zijn gezondheid. Van alle mensen die hij kent, kunt u de enige die uw tiener geven de ondersteuning die nodig is voor een gezond leven.