E2h

Hoe om te gaan met een enge diagnose

Het is ieders ergste nachtmerrie en het is er met je gebeurt. Als u net een enge medische diagnose, bent u ongetwijfeld nog aan het bijkomen. Hier zijn een paar tips om u te helpen omgaan met een enge medische diagnose:

Hoe om te gaan met een enge diagnose. De eerste paar dagen.
Hoe om te gaan met een enge diagnose. De eerste paar dagen.

 1. De eerste paar dagen. De eerste paar dagen na het ontvangen van uw diagnose zal zijn het ergste. U kunt last hebben extreme stemmingswisselingen, variërend van boosheid tot verdriet en wanhoop. Alles is onzeker en u dienovereenkomstig reageren. Snijd jezelf wat speling. Je bent niet gek, je bent gewoon reageren adequaat op de ongelooflijke stress van uw diagnose. U moet thuis blijven van het werk en annuleren sociale activiteiten tot je op zijn minst een kans om op adem te komen.
 2. Past u goed op uzelf. Het zal belangrijk zijn dat u goed blijven zorgen voor jezelf. Dit betekent dat het eten regelmatig, sporten (als dat is een deel van uw gebruikelijke routine), zwemmen en anders blijven deelnemen aan de activiteiten die deel uitmaken van je dagelijkse routine.
 3. Familie en vrienden. De keuze van het al dan niet u wilt worden omringd door familie en vrienden, of dat u liever alleen zijn is geheel aan jou. U zult snel in staat zijn om te vertellen welke vrienden zijn in staat om u te ondersteunen en die u laat voelen slechter af. Het is niet uw verantwoordelijkheid om te proberen en maak uw vrienden en familie een beter gevoel over uw diagnose, het is hun taak om u te ondersteunen.
 4. Anderen laten weten. Er zullen mensen zijn die u wilt laten over je diagnose weet, maar wie je liever niet te praten in persoon op dit moment. Overweeg het versturen van een e-mail of met vrienden en familie bellen voor je. Je hoeft niet om te spreken met iemand anders over uw diagnose tot je klaar bent om dit te doen.
 5. Meer te leren. Hopelijk je in staat waren om een ​​goede voorsprong op het begrijpen van uw conditie en behandeling op het kantoor van de dokter. Eerste op de lijst van dingen te doen zal zijn om meer te leren. Zoek uit of er steungroepen in uw regio voor de diagnose die je gezicht. De kans is groot dat u al een follow-up afspraak met de arts die gaf je de diagnose gesteld, maar zo niet, maak nu een follow-up afspraak.
 6. De internet te promoten. Hoewel veel onmiddellijk wenden tot het internet voor meer informatie, het internet is een beetje een allegaartje zowel in termen van de juistheid van de medische informatie die je daar vinden en het drama factor. Iedereen die beschikt over een zielig verhaal graag vertellen op het internet, en de kans is groot dat je motivatie en inspiratie nodig hebben op dit moment, niet meer drama. Aan de andere kant kan het internet u helpen op te sporen middelen snel.
 7. Volgende stappen. De volgende stappen zijn om te leren wat er moet gebeuren volgende. Het beste is om een ​​medische voorstander - een vriend of familielid die kan met u naar het kantoor van de dokter, notities maken en delen indrukken met u daarna, want in uw staat van shock, veel van de informatie is waarschijnlijk om te gaan het ene oor in en het andere uit. U wilt informatie te krijgen over:
  • Waarschijnlijk progressie van uw ziekte
  • Behandeling opties
  • Passende verwijzingen naar specialisten
  • Tests en procedures die je moet plannen
  • Mogelijke bijwerkingen van procedures en / of medicijnen
 8. Lange-termijn strategieën. Je moet meditatie, yoga, oefening of wat andere activiteit te beginnen kan verwijderen je zelfs even van het denken alleen van uw diagnose. Anders zal de onophoudelijke stress van het omgaan met een uitdagende ziekte dragen je naar beneden. Leer hoe je mediteren en stress te verlichten hier.

Zodra je je voeten weer op de grond, zult u beginnen om de uitdaging van uw diagnose en ziekte aan te pakken als je de andere grote uitdagingen van je leven, een kleine stap op een moment, met waardigheid, hoop en moed. Vind de mensen (inclusief artsen) die deze kwaliteiten te ondersteunen in u: U verdient te worden ondersteund in deze moeilijke tijd.