E2h

Hoe om te bepalen wanneer je ovuleert

Wanneer het proberen om zwanger te worden of gewoon proberen te leren over je eigen cyclus, zijn er een paar eenvoudige dingen die je kunt doen om te bepalen wanneer je kan ovuleert. Deze manier zal u weten wanneer om seks te hebben als je probeert zwanger te raken, of van onbeschermde seks te onthouden als je niet proberen zwanger te raken. Dit artikel is niet door de vingers onbeschermde seks, maar verwijst naar het in de omstandigheid van vertrouwen partners proberen om een ​​baby te verwekken.

Stap 1

Neem uw ​​temperatuur elke ochtend voordat je uit bed te komen. Dit wordt vaak aangeduid als het nemen van uw basale lichaamstemperatuur. De theorie hierachter is dit. Tijdens uw menstruele cyclus, je lichaamstemperatuur varieert tijdens de verschillende momenten in je cyclus. Wat gebeurt meestal rond de tijd van de eisprong is dat de eerste, kan er een duik in uw temperatuur op de dag voor of de dag van de ovulatie. Dan, na de ovulatie heeft plaatsgevonden, moet uw temperatuur stijgen ongeveer drie tienden van een graad. De temperatuur blijft op dit niveau of stijgen zelfs nog hoger tot vlak voor uw volgende menstruatie zou moeten beginnen. Op dat moment zal je temperatuur dalen en je menstruatie zou moeten komen in de volgende dag of twee. Dit is natuurlijk, tenzij u zwanger wordt tijdens deze cyclus. Als u hebben over het algemeen een regelmatige cyclus, en je temperatuur is gebleven op het hoge niveau van meer dan 16 dagen, is er een goede kans dat u zwanger bent.

Stap 2

Hoe om te bepalen wanneer je ovuleert. Neem uw ​​temperatuur elke ochtend voordat je uit bed te komen.
Hoe om te bepalen wanneer je ovuleert. Neem uw ​​temperatuur elke ochtend voordat je uit bed te komen.

Controleer uw baarmoederhalsslijm dagelijks. Baarmoederhalsslijm is de ontlading die je krijgt. Je mag nooit hebben gemerkt dat voor of net nog nooit over nagedacht. Uw baarmoederhalsslijm varieert ook tijdens je cyclus. Eerst moet je je menstruatie, dan heb je weinig of geen afscheiding voor een beetje hebben, dan rond de tijd van de eisprong, de ontlading begint te voelen meer nat worden bij het vegen. Het zal meer glad. Dan op de meest vruchtbare periode van je cyclus (over het algemeen in de dagen voorafgaand aan de eisprong), wordt u het krijgen van een ontlading die de consistentie van dat eiwit. In feite is deze vorm van ontslag genoemd eiwit baarmoederhalsslijm. Dit slijm aanwezig enkele uren tot enkele dagen, waarna het waarschijnlijk dat u geovuleerd. Uw baarmoederhalsslijm / ontlaad zal opdrogen voor ongeveer een week, of zijn pasteuze. Dan, als je cyclus zijn einde nadert, zal je ofwel de pasteuze kwijting of helemaal geen. Dan wanneer je menstruatie komt, die begint de volgende cyclus.

Stap 3

In combinatie met de eerdere aanwijzingen, krijg je een ovulatietest. Deze testen zijn er in verschillende vormen. Er zijn dure kits die je kunt krijgen bij elke drogist. Ze kan oplopen tot en meer dan honderd dollar! Er zijn ook ovulatie teststrips die kunnen online worden gekocht. Doe een internet zoeken naar 'ovulatie teststrips' en je vindt sites die zeer goede deals te bieden op deze strips. Vergelijk de eerste twee plaatsen en vind de pakketten die bij u past het beste. De tests, kits en strips werken op deze manier. Er is een hormoon dat vrijkomt in je lichaam om je eierstokken te stimuleren om rijpe eicellen vrij te geven. Dit hormoon wordt luteïniserend hormoon (LH). Het hormoon pieken rond 12 tot 48 uur voor de ovulatie. De strips / tests werken door het detecteren van de niveaus van LH in uw urine. Wanneer het niveau surge en de piek, zal de test nu in de donkerste en je kunt verzeker jezelf dat je eisprong binnen de komende 12 tot 48 uur. Vergeet niet, als je online aankoop van uw tests, zij niet kan worden geleverd met instructies, zodat alles wat je hoeft te doen is terug te verwijzen naar de website van aankoop van en ze daar plaatsen hun instructies.


Dus, neem je temperatuur elke ochtend en schrijf het op, houden een oog op uw baarmoederhalsslijm, en krijg je een aantal ovulatie teststrips. Deze drie dingen samen zal u toelaten om definitief te bepalen wanneer je gaat ovuleren.