E2h

Hoe om huidkanker te tekenen en symptomen te identificeren

Huidkanker is een van de meest voorkomende vormen van kanker

Huidkanker is een van de meest voorkomende vormen van kanker. Statistieken tonen aan dat ongeveer een miljoen mensen worden gediagnosticeerd met deze aandoening elk jaar in de Europa alleen. Het aantal mensen gediagnosticeerd met huidkanker groter dan het aantal voor de diagnose andere voorkomende vormen van kanker, zoals borstkanker en colorectale kanker.

Het is goed om te weten

Hoe om huidkanker te tekenen en symptomen te identificeren. Basaalcelcarcinoom begint meestal als wasachtige.
Hoe om huidkanker te tekenen en symptomen te identificeren. Basaalcelcarcinoom begint meestal als wasachtige.

Het is goed om te weten, maar dat sinds huidkanker symptomen zijn relatief makkelijker te detecteren dan andere vormen van kanker (en daardoor een vroege opsporing en vroege behandeling), ook blijkt uit de statistieken dat degenen die worden getroffen door huidkanker een hoger percentage hebben worden genezen. Het is gerapporteerd dat slechts een klein aantal van die gediagnosticeerd met deze aandoening ooit zou sterven aan deze ziekte. Dat is de reden waarom de sleutel hier is om bewust te zijn van de tekenen en symptomen van huidkanker, zodat behandeling kan worden uitgevoerd zo vroeg mogelijk.

Huidkanker kunnen beginnen in een deel van het lichaam

Huidkanker kunnen beginnen in een deel van het lichaam, ook die delen die niet regelmatig worden blootgesteld aan zonlicht. Het heeft verschillende types, afhankelijk van de symptomen en de ernst ervan. Deze typen zijn basaalcelcarcinoom, die beginnen in het gezicht en die wordt beschouwd als de minst ernstige van de drie, plaveiselcelcarcinoom en melanoom.

  • Basaalcelcarcinoom begint meestal als wasachtige, glanzende bulten op gebieden zoals de nek, schouders en hoofd (die delen consequent blootgesteld aan zonlicht). Vaak zou de bult geleidelijk beginnen te bloeden of te worden knapperig; verwijde bloedvaten kunnen ook binnen worden gezien. Deze zijn meestal verward met een gewone huidziekte, als u of een geliefde weer te geven dit symptoom, is het beste om het meteen gediagnosticeerd.
  • Plaveiselcelcarcinoom, in tegenstelling tot basale cel, begint als dikke, rode schaal van een stukje huid, het lijkt op een huidzweer of zelfs een zeer slechte, harde uitslag. Deze vorm van huidkanker is meer waarschijnlijk te verspreiden dan basaalcelcarcinoom.
  • Melanoom is de meest ernstige vorm van huidkanker. Het begint meestal op het hoofd, nek of romp of de armen en benen (vooral voor vrouwen). Het kan ook ontstaan ​​uit de normale huid moedervlekken die kwaadaardig worden. Melanoom kan verschijnen als de volgende: een grote bruine vlek, onregelmatig, glanzend bump, of bloeding afkomstige mol (of andere ander uiterlijk dat een mol plotseling kan nemen, zoals de mol steeds groter, met verschillende tinten van kleur, of met gerafelde randen).

Huidkanker is een van de meest voorkomende vormen van kanker. Melanoom is de meest ernstige vorm van huidkanker.
Huidkanker is een van de meest voorkomende vormen van kanker. Melanoom is de meest ernstige vorm van huidkanker.

Over het algemeen, als u een van de volgende symptomen (met uitzondering van de hierboven genoemde), zorg ervoor dat je een diagnose te krijgen van uw huid arts: de groei van een nieuwe mol of een verdachte verandering in uw moedervlekken, zweren of wonden die don ' t genezen, of donkere letsels of hobbels overal in uw lichaam.

Natuurlijk, voorkomen is altijd beter dan op zoek naar de genezing. Zorg ervoor dat u veel uitgeven op een adequate sunblock, vooral als je naar buiten (een eetlepel sunblock voor elk deel van je lichaam is genoeg), en zorg ervoor dat u niet uit te gaan van 10 uur tot 2 uur (als de zon op zijn felste).

Om beter kennis te maken met kanker tekenen en symptomen, zoeken op het web voor afbeeldingen: nuttig sites die u kunt bezoeken zijn onder meer kanker-info-guide.com en huid-kanker-signs.com. Je kon de Stichting tegen Kanker de website ook een bezoek brengen aan skincancer.org voor meer informatie over deze ziekte.