E2h

Hoe om het bewustzijn voor een bipolaire stoornis te verhogen

Als u of uw geliefde is gediagnosticeerd met een bipolaire stoornis

Als u of uw geliefde is gediagnosticeerd met een bipolaire stoornis, niet te schamen. Het is een behandelbare aandoening. Het is niet jouw schuld als je gediagnosticeerd met de aandoening. De meeste mensen kunnen niet vertrouwd zijn met dit komen doordat de verkeerde informatie en negatieve stereotypen. Een manier kunt u de situatie helpen is om het bewustzijn voor.

Hoe om het bewustzijn voor een bipolaire stoornis te verhogen. Krijg zoveel mogelijk informatie over de aandoening.
Hoe om het bewustzijn voor een bipolaire stoornis te verhogen. Krijg zoveel mogelijk informatie over de aandoening.

  1. Krijg zoveel mogelijk informatie over de aandoening. Neem het op jezelf om jezelf en andere mensen erover te informeren. Er zijn verschillende online bronnen, of ga naar uw lokale bibliotheek en lees op.
  2. Wanneer u andere mensen, zoals familieleden en goede vrienden over te vertellen, aarzel dan niet om te praten over de aandoening. Logeren stil over het voegt een element van schaamte dat is onterecht. Mensen met een bipolaire stoornis kunnen zijn productieve leden van de samenleving.
  3. Doe lokale steungroepen in uw gemeenschap. Praat met uw arts over bronnen in uw omgeving. Als er niet een, waarom geen een? Start een steungroep. Neem contact op met de plaatselijke kerk of buurthuis en kijk of je kunt een vergaderruimte te gebruiken voor. Adverteren in de lokale krant of post in de kliniek van uw arts om het woord eruit te komen. Bipolaire komt vaker voor dan je denkt en je kunt worden verrast bij hoeveel mensen zijn zoals jij en ondersteuning nodig.
  4. Check out de depressie en bipolaire Support Alliance. Check hun website op dbsalliance.org . Het is een landelijke organisatie met meerdere hoofdstukken in heel Europa. Het geeft informatie over de aandoening, alsmede een lijst van steungroepen in uw regio en alle komende activiteiten. Het kan zelfs een lijst van bronnen, waar u kunt vinden helpen als u vermoedt dat u een bipolaire.
  5. Organiseer fondsenwerving activiteiten en bewustwording activiteiten ter ondersteuning van een bipolaire stoornis. U kunt verkopen armbanden, of organiseer een bak verkoop of walkathon. Doe wat de andere supporters van andere medische aandoeningen te doen. Gebruik de middelen die aan een lokaal steunpunt te ondersteunen.
  6. Ken uw rechten. Zelfs als u zijn gediagnosticeerd met deze aandoening, kan uw werkgever niet discrimineren of ontslaan voor. Uw medische geschiedenis records vertrouwelijk moet worden behandeld en als je besluit om open over, de informatie mag nooit tegen je gebruikt worden. Wees niet bang dat uw collega werknemers uit de weg kunt. Zolang je je werk goed te doen, moet er geen reden voor je conditie te tegen je gebruikt worden, noch kan het worden gebruikt als grond voor ontbinding.

Geef de moed niet als je gediagnosticeerd met een bipolaire stoornis

Geef de moed niet als je gediagnosticeerd met een bipolaire stoornis. Er zijn behandelingen met een hoge slagingspercentage. Het kan een voorwaarde dat u kan nodig zijn om te beheren, maar het hoeft niet om je af te schrikken van het zijn een volledig functionerende en productief lid van de samenleving.

Bewustmaking voor een bipolaire stoornis zal niet alleen helpen u of uw geliefde, maar ook de miljoenen andere Europeanen die deze aandoening hebben.