E2h

Hoe om grenzen te stellen met een persoon die heeft borderline persoonlijkheidsstoornis

Borderline Persoonlijkheidsstoornis is een persoonlijkheidsstoornis die wordt gekenmerkt door instabiele stemmingswisselingen en denken. Vaak worden mensen die lijden aan deze moeilijkheden in de omgang met anderen als gevolg van extreme gevoeligheid geleid tot woede of slechte humeur. Ze hebben meestal een laag zelfbeeld, dat is waarom ze hebben onzekerheden, angst voor afwijzing of alleen te zijn. Er zijn verschillende effecten van Borderline Personality Development Naast het feit dat snel boos, zoals paranoia, gebrek aan eigen identiteit en denken dat ze machteloos, ongewenst en onbemind. In extreme gevallen, mensen die lijden aan deze aandoening zich bezeren en sommige zelfs zelfmoord plegen. De exacte oorzaak indien deze aandoening is nog onbekend maar sommige studies die werden gemaakt betreft dit post-traumatische stoornis en traumatische gebeurtenissen in de kindertijd de persoon. Sommige studies zeggen dat dit iets te maken heeft met genen heeft, dat de persoon die lijdt aan deze ziekte meestal een naast familielid die ook lijdt aan deze aandoening heeft. Als je een relatie met iemand die heeft Borderline Personality Development, is het zeer belangrijk om zijn situatie te begrijpen en patiënt over het zijn. Dit is iets dat er met hem gebeurd dat hij niet kiezen. Echter, zo veel als je de persoon houdt, moet u ook om grenzen te stellen om hen te laten weten wat je kunt verdragen en wat je niet kan. Je moet om hem te helpen overwinnen, maar je moet ook ervoor zorgen dat u grenzen om te voorkomen dat het gevoel gestresst of depressief jezelf.

Hier zijn de stappen over hoe om grenzen te stellen met een persoon die heeft Borderline Persoonlijkheidsstoornis.

  • Ga naar een professional. De Europese Psychiatric Association meldde dat als gevolg van de vooruitgang in de wetenschap, de meeste mensen die lijden aan borderline persoonlijkheidsstoornis veel verbeterd na het ondergaan van continue behandeling. Raadpleeg een psychiater voor een therapie niet alleen om te helpen uw geliefde te behandelen zijn stoornis, maar ook helpen bij het instellen grenzen.
  • Laat de therapeut en de persoon weet over uw zorgen. Open en laat hen weten hoe de situatie op u heeft. Vertel hen hoe je je voelt, maar zorg ervoor dat niet op meer dan emotioneel. Wees kalm en zet jezelf bij elkaar om te voorkomen dat het kwetsen van de ander de gevoelens. Houd een gematigde stem en voorkomen het verhogen van haar toon. Je wilt niet dat de ander boos, zodat u kunt bereiken om hem gemakkelijker te maken. Het zal moeilijker voor u om elkaar te begrijpen als men boos wordt.
  • Leg je grenzen. Laat de persoon weten dat je van hem houdt en je bent er om hem te steunen. Zeg hem dat hij niet alleen is en dat je bereid bent om hem te helpen beter te worden. Echter, stevig in hem te vertellen dat er grenzen die je nodig hebt om in te stellen. Laat hem weten wat je wel en niet kan, zodat tolereren dat hij zich hiervan bewust. Hoewel de persoon heeft een stoornis, maar dat betekent niet dat hij niet in staat is te begrijpen. De therapeut zal er zijn om u en uw geliefde die is van Borderline Personality Disorder lijden compromis te helpen.


Hoe om grenzen te stellen met een persoon die heeft borderline persoonlijkheidsstoornis. Ga naar een professional.
Hoe om grenzen te stellen met een persoon die heeft borderline persoonlijkheidsstoornis. Ga naar een professional.

Ondersteunend zijn hele behandeling. Raadpleeg altijd de therapeut over de ontwikkelingen en hoe je hem kan helpen beter te worden.