E2h

Hoe om gewicht te verliezen door middel van ayurveda

Ayurveda is een alternatieve gezondheid praktijk met methoden uit eeuwenoude hindoe geneesmiddelen praktijken. Zijn filosofie is om het leven te verlengen door het leven een gezonde en evenwichtige levensstijl waar de geest, lichaam en ziel werken allemaal harmonieus. Het is net als het opnemen van spirituele, praktische en wetenschappelijke elementen in uw doel van gezond leven. Hier zijn enkele fundamentele richtlijnen over hoe je gewicht kunt verliezen door Ayurveda.

 1. Zoek uit je lichaam het type eerste en volg het dieet op basis van uw lichaam het type. In de Ayurveda zijn er 3 soorten Doshas (vertaald als lichaamssappen): Vata, Pitta en Kapha. De combinatie van dominante dosha bepaalt iemands lichaam type. Een Kapha extreem in het bijzonder leidt tot overgewicht of obesitas. Een Vata extreme aan de andere kant, is ondergewicht. Evenwicht moet worden bereikt om harmonie te bereiken in lichaam, geest en ziel. Ontdek de kenmerken van elke dosha en te bepalen welke dominant zijn in jou. Alleen wanneer je je lichaam het type weet, kunt u de juiste voeding.
 2. Begin uw ochtend routine met een honing-water drinken. Neem een ​​glas warm water vermengd met een eetlepel honing en het sap van de helft van een citroen. Honing helpt te mobiliseren vet in het lichaam zodat het gemakkelijk kan worden gebruikt als energiebron.
 3. U kunt kiezen om een zwaar ontbijt of lunch, maar altijd eet een lichte maaltijd. Voor het ontbijt, een suggestie is om tarwe graan of mung tauge. Follow-up met een kopje magere melk. Voor het diner kunt u salade en omvatten volkoren brood of volkoren chapati's. Inclusief groenten zoals tomaten, komkommers, wortelen en bieten. U kunt ervoor kiezen om te eten ze rauw, gekookt of gestoomd.
 4. Vul altijd uw maaltijden en een regelmatige voeding schema. Drie maaltijden per dag zijn voldoende, en altijd uw maaltijden te eten op tijd, zodat je lichaam kan normaal eten en stofwisseling patronen vast te stellen.
 5. Kies voor warme dranken in plaats van koud, ijs degenen. Drink glazen warm water in plaats van koud water gedurende de dag. U kunt genieten van een drankje van vruchtensap, kokoswater, citroen thee, gember thee of muntthee. Munt en wortelsap in het bijzonder, te helpen bij het verwijderen van vet.
 6. Neem meer groente en fruit in uw caloriearme maaltijden. Donker, bittere groenten in het bijzonder, zoals de bittere pompoen, steun in het verliezen van gewicht. Munch op kool zo nu en dan, omdat het stopt het omzetten van suiker aan koolhydraten en vet. Inclusief takjes munt in uw maaltijden ook elimineert vet.
 7. Heb gezonde snacks tussen de maaltijden. U kunt een snack van gedroogd fruit, volkoren brood, of groentesoep. Vergeet niet om toevlucht te nemen tot ongezonde snacks of zelfs bewerkte voedingsmiddelen zoals deze kunnen alleen toe te voegen aan uw gewicht.
 8. Combineer voedingsmiddelen die compatibel zijn met elkaar. In een Ayurveda voeding, de filosofie is: Zoals gaat met als. Leer hoe je een evenwichtige maaltijd te bereiden. Infundeer kruiden en warme specerijen zoals komijn, gember, cayennepeper en zwarte peper.
 9. Vermijd extreme zoals zeer zout, zoet, zuur, of vet voedsel. Afzien van het toevoegen van zout aan uw maaltijden als je kunt, of spaarzaam gebruiken. Vermijd zuivelproducten zoals kaas en boter als deze zijn hoog in vetgehalte. Vermijd ook voedsel met veel koolhydraten zoals rijst en aardappelen.
 10. Aanvulling op uw dieet met oefening die is geschikt voor je lichaam het type. Zoals dieet, zijn er ook soorten oefening geschikt voor een bepaald type lichaam. Om wat voor soort oefeningen je moet doen weet, kunt u het onderzoek of raadpleeg een Ayurveda fitness expert. Wandelen, joggen, hardlopen en yoga werkt goed voor de meeste lichaamstypes.
 11. Ayurvedische tandvlees worden ook aanbevolen voor mensen met overgewicht. Commiphora Mukul, of "Guggulu" is een geneesmiddel oplossing om gewicht te verliezen.

De Hindoe ouden wisten het geheim van het leven te verlengen en een goede gezondheid

Hoe om gewicht te verliezen door middel van ayurveda. Zoek uit je lichaam het type eerste en volg het dieet op basis van uw lichaam het type.
Hoe om gewicht te verliezen door middel van ayurveda. Zoek uit je lichaam het type eerste en volg het dieet op basis van uw lichaam het type.

De Hindoe ouden wisten het geheim van het leven te verlengen en een goede gezondheid. En tot nu toe, hun kennis en wijsheid zijn nog steeds springlevend in de Ayurveda gezondheids-praktijk. Neem een ​​pagina uit hun boek, krijgen gezond en gewicht te verliezen door middel van Ayurveda.