E2h

Hoe om depressie te verslaan zonder medicatie

Depressie is een mentale toestand waar je geen vrede en geen geluk. Je geest is vrij depressief. Je voelt je omringd door duisternis aan alle kanten. Er is geen sprankje licht of hoop.

Hoe om depressie te verslaan zonder medicatie. Geluk.
Hoe om depressie te verslaan zonder medicatie. Geluk.

Volgens een geestelijke interpretatie van depressie, deze duisternis of deze depressieve toestand te wijten is aan uw eigen onwetendheid. Wanneer je jezelf bevrijden van deze onwetendheid, kun je overal vinden helderheid, vrede en geluk.

Terwijl een medische aanpak van depressie zou kunnen medicatie, psychotherapie en andere meer traditionele behandelingen omvatten, mits zij zich houden aan een spirituele aanpak van depressie, dan alleen jij kunt bevrijden jezelf. Om deze aanpak te oefenen, moet je begrijpen en volg deze stappen.

  1. Ken je ware zelf. Over het algemeen wat wij verstaan ​​onder "zelf" is ons grofstoffelijk lichaam en grove geest. Deze twee vormen de uiterlijke zelf van een man. Filosofisch, 'zelf' verwijst naar het innerlijke zelf of het ware zelf van een wezen. Het is het subtiele lichaam en de subtiele geest van een wezen. Ware zelf wordt ook wel "ziel" of "Atman" (in de Indiase filosofie). Soul / Atman is de ware aard of ware identiteit van een man. Het is de bron van de geest en het leven van alle wezens. Het is eeuwig, onverwoestbaar, ongeboren, kleiner dan het kleinste deeltje en groter dan de grootste hemellichaam. Aan de andere kant, het menselijk lichaam en de materiële wereld is kortstondig, vernietigbaar, geschapen en vernietigd. Bij de dood, het materiële lichaam blijft achter en een gaat naar het ware zelf. Ware zelf is de echte thuis van alle. Op diepe slaap, blijft men in zijn ware zelf en na een nacht slapen, voelt men rust in de geest en hernieuwde energie in het lichaam. Vanuit deze ervaring kan men begrijpen dat alleen ware zelf kan vrede, gelukzaligheid en energie te geven. Een man die lijden aan ziekten, verlies van geld of enige wereldse pijn en verdriet krijgt vrede alleen in een diepe slaap. Dit komt omdat in deze toestand zelf blijft alleen. Er is geen wezen, noch een object dat kan geven pijn. Bruto wereld, grofstoffelijk lichaam en grove geest hebben geen aanwezigheid in deze staat. Echter, komt men in in slaap onbewust of onbewust. Als men gaat in een diepe slaap willens en wetens, kan men krijgen immense gelukzaligheid en macht. Dus moet men leren hoe deze staat bewust te bereiken en zich bevrijd van onwetendheid van het materiële lichaam en de wereld.
  2. Chant OM. Er zijn verschillende methoden waarmee de geest kan worden geconcentreerd op je ware zelf. Een beginner kan niet vinden waar ware zelf is. Daarvoor moet hij zijn geest te concentreren op iets dat leidt tot ware zelf. Voor deze, het zingen van "OM" heeft een grote betekenis. In de Indiase filosofie en spiritualiteit, "OM" is de grootste van alle woorden, alle gezangen en alle gebeden. Oude heiligen en wijzen vond dat de vibrerende geluid van OM alle lichaamscellen en zowel lichaam en geest worden geconcentreerd op ware zelf activeert. Voor zingen OM, moet men gaan zitten in een lotus houding met de ogen gesloten. Dan moet men zingen OM luid totdat adem is uitgeput. Geluid moet komen in gelijke mate uit de neus en mond. Mind moeten worden gehouden op de vibrerende geluid van OM en op niets anders. Na het zingen een half uur, zal men het gevoel dat de geest voldoende is geconcentreerd. Een zal voelen vrede en gelukzaligheid in het lichaam en geest.
  3. Oefen meditatie. Na het zingen van OM, moet men beoefenen meditatie. In deze praktijk moet men mediteren op zichzelf omdat het doel is het bereiken van ware zelf. Voor meditatie moet men gaan zitten in een lotus houding met gesloten ogen en concentreer je geest op Trikuti, dat is een punt tussen de wenkbrauwen en net boven de neus. Ofwel kan men beoefenen meditatie in een zittende houding of in een slaapzak (lijk) houding om in een meditatieve staat te blijven voor langer. In meditatie, mediteren, meditatie en mediteerde zijn een en dezelfde.

De praktijk van het bereiken van ware zelf is niet een kwestie van een paar dagen of een paar maanden. Hiervoor moet men nog leren yoga en het beoefenen al jaren. Toch kan een man beter begrip van ware zelf, zingen van OM en de praktijk van meditatie te bevrijden van depressie. Als men begrijpt dat ware zelf is een uitbreiding van de echte en eeuwige goddelijke, de echte metgezel en de echte Meester, zijn je problemen half opgelost. Het beoefenen van meditatie zal helpen om je gedachten te houden boven alle wereldse gebeurtenissen. Dan wordt men vrij van alle wereldse gehechtheden die pijn en verdriet veroorzaken.