E2h

Hoe om de balans voor vata ayurveda mind - body type te maken

Ayurveda is een verzameling van gezondheidsgegevens richtlijnen opgesteld duizenden jaren geleden in India door hun wijzen op het moment. Deze collectie leert mensen over de wetenschap van het leven met betrekking tot het handhaven van een harmonieus evenwicht voor een optimale gezondheid op basis van een specifieke mind-body type. Er zijn eigenlijk 3 soorten te overwegen en een van hen is Vata. Een persoon die als Vata is normaal gesproken iemand die is dun en ondervoed met een ongezonde routine van voeding en eetlust. Ze zijn bekend als nomaden omdat ze niet willen blijven op dezelfde plek lang. Bovendien zal een persoon die als het hebben van deze mind-body type weer te geven bepaalde zichtbare attributen op zijn lichaam, zoals broze en droge nagels, haar en huid gepaard met een constante constipatie. Dit wordt veroorzaakt door onevenwichtigheden in het lichaam en kan verholpen worden door middel van deze praktische lifestyle-tips.

  • Eet regelmatig. Mensen die als Vata is bekend dat het grillige eetgewoonten te wijten aan andere activiteiten, zoals werk. Vandaar dat deze mensen niet de juiste voeding dat moet de norm voor elk individu. Deze mensen hebben de neiging om maaltijden over te slaan tot ze de honger te sterk in te dammen en te negeren. Dit type van het vasten is schadelijk voor de natuurlijke orde der dingen in het lichaam. Om het evenwicht te behouden binnen, deze mensen moeten een specifieke routine te volgen met betrekking tot de maaltijden. Eet gezond en op regelmatige en gemeenschappelijke intervallen in de dag.
  • Eet gezond. Evenwicht kan worden gehandhaafd door middel van regelmatige eetgewoonten echter, het is ook van groot belang om goed te eten. Voedsel dat gemakkelijk kan worden verteerd en geabsorbeerd door het lichaam best. Enkele voorbeelden, dat zou geweldig zijn volle granen, groenten en andere gekookt voedsel soorten. Bovendien het verbeteren van de eetlust, smaak belangrijk. Dit betekent dat het voedsel zou moeten zijn zout, zoet, zuur, en vochtige allemaal in combinatie.
  • Oefening met mate. Sinds de Vata lichaam het type is slank en dun in de natuur, kunnen fysieke activiteiten in een concurrerende aard niet geschikt. In plaats daarvan moeten oefeningen zoals licht joggen, wandelen, en Pilates worden gedaan op een regelmatige basis. Nogmaals, routine is hier van belang, omdat deze soorten mensen krijgen heel verveeld en snel afgeleid. Zonder de routine zal er geen evenwicht.
  • Slaap regelmatig. Mensen met dit type lichaam de neiging om gebrek aan slaap, omdat ze altijd bezig met werk en andere activiteiten. Uiteraard, een persoon die voortdurend slaap beroofd is een ongezonde persoon. Om dit tegen te gaan en een goede balans, is het cruciaal dat een regelmatig slaappatroon wordt uitgevoerd op een dagelijkse basis die het mogelijk maakt de persoon ten minste 8 uur slaap te krijgen elke dag.
  • Warm houden. Als gevolg van de persoon frame, zijn dun en slank, zullen ze de neiging om koud gemakkelijk vooral in hun ledematen. Dit gezegd zijnde, is het belangrijk dat ze de warmte te behouden door middel van de juiste kleding en extra kleding accessoires zoals handschoenen en een hoed.
  • Kom in actie. Vatas is bekend dat ze als zelfstandige zenden. Met andere woorden, kunnen hun gevoel van eigenwaarde snel naar beneden gaan. Om tegen te gaan dit, is het belangrijk om hen te helpen wakker te worden uit de laag gevoel van eigenwaarde staat door hen meer actief. Opbouwwerk en games zou een geweldige manier om dit te doen. Haal ze actief, zodat ze zullen zien dat hun vaardigheden en kennis kunnen andere mensen ten goede komen in nood.


Hoe om de balans voor vata ayurveda mind - body type te maken. Eet regelmatig.
Hoe om de balans voor vata ayurveda mind - body type te maken. Eet regelmatig.

Tenslotte regelmatige meditatie is de meest effectieve ding dat moet worden overwogen. Evenwicht kan worden bereikt door het hebben van de persoon die mediteert voor ongeveer 15 tot 30 minuten per dag om te reflecteren op de ervaringen die hij ging door de hele dag.