E2h

Hoe meer vezels in uw dieet te krijgen

Voedingsvezels zijn een van de meest controversiële voedsel stoffen op de markt van vandaag. De reden is dat Voedingsvezels worden in bijna alle soorten voedsel afgegeven door planten. Voedingsvezels, of "ruwvoer" in lekentaal zijn het onverteerbare delen van planten in de spijsvertering van een man-systeem. Deze vezels absorberen overtollig water in de darmen en helpen verlichten ontlasting. Niet alle voedingsvezels kunnen oplossen in water. Oplosbare vezels kunnen niet worden verteerd, maar chemische veranderingen ondergaan wanneer zij door het spijsverteringskanaal. Onoplosbare vezels zijn de vezels die door ons lichaam gaan met nauwelijks verandering in de toestand.

Voedingsvezels bevatten vele typen chemicaliën

Voedingsvezels bevatten vele typen chemicaliën. Deze chemicaliën zijn meestal complexe suikers, polysacchariden bijzonder zonder zetmeel. Een voedingsvezels heeft cellulose als hoofdbestanddeel. Andere natuurlijke stoffen zoals dextrine, inuline, wassen, chitinen, inuline, beta-glucanen, pectinen en oligosacchariden kan ook worden gevonden in voedingsvezels. Wat erg ironisch dat vele soorten voedingsvezels gewoonlijk niet op alle vezels.

Mannen tussen 50 en hieronder moet minstens 38 gram vezels in hun systeem een ​​dag. Vrouwen hebben een lagere inname van vezels van slechts minstens 25 gram vezels in hun maaltijden per dag. Hoe meer vezels er in het dieet van een persoon zal zeker niet kwetsen. Als je wilt weten wat vezels die daadwerkelijk kan doen voor u, hier zijn enkele feiten over hoe u meer voedingsvezels in uw dieet te krijgen:

Hoe meer vezels in uw dieet te krijgen. Eet volkoren brood en granen in plaats van normale witte tafel brood aan de vezel inname te verhogen in uw dieet.
Hoe meer vezels in uw dieet te krijgen. Eet volkoren brood en granen in plaats van normale witte tafel brood aan de vezel inname te verhogen in uw dieet.

  • Probeer het eten van ten minste 2 en een half kopjes van groenten en 2 kopjes fruit per dag. Voorbeelden van voedingsmiddelen die rijk zijn aan vezels zijn artisjokken, pruimen, groene erwten, peren, sinaasappels, spinazie, appels, zoete aardappelen, bessen (zoals frambozen), vijgen en dadels.
  • Eet volkoren brood en granen in plaats van normale witte tafel brood aan de vezel inname te verhogen in uw dieet. Voor degenen die rijst eten, vooral Aziaten, bruine rijst is veel beter dan witte rijst, omdat er meer vezelgehalte. Andere volkoren producten met een hoog vezelgehalte zijn zemelen muffins, havermout, popcorn, zemelen, granen of meerdere granen die kunnen worden geconsumeerd, hetzij gekookt of droog.
  • Controleer voeding feiten genoteerd op de items die je koopt in de winkel. Het is een goed idee om voedsel te kopen met minstens 5 gram vezels per portie.
  • Het toevoegen van zemelen (bij voorkeur molenaar zemelen) aan gekookt voedsel is een andere goede manier om de opname van vezels te verhogen in uw dieet. Probeer het toevoegen van zemelen met appelmoes, gekookte granen en gehaktbrood.
  • Bonen zijn een goede bron van vezels. Je moet eten bonen minstens een keer per week. Navy bonen, pinto bonen, zwarte bonen, lima bonen, bruine bonen en witte bonen zijn goede keuzes van vezelrijke bonen.

Het eten van vezels kan je het gevoel ongewenste veranderingen in het lichaam. Als je begint te eten alleen vezelrijke voeding voel je je opgeblazen, gas pijn of krampen dagelijks hun de sleutel tot het eten van vezels, is matiging. Beginnen met het eten in een langzame manier. Probeer een aantal van het voedsel hierboven genoemde, dan na een week of zo, voeg een ander soort aan uw dieet. Drink vloeistoffen, omdat ze helpen absorberen de vezels beter. Low-calorie tot geen caloriearme dranken is ook goed om u te helpen te controle van uw gewicht.