E2h

Hoe maak je een vriend met een drankprobleem te helpen

Als u vermoedt dat uw vriend heeft een probleem met alcohol, kan niets doen schadelijk

We weten allemaal dat het "een vriend". Hij of zij is het leven van de partij, altijd in voor een goede tijd. Maar de vriend heeft de neiging om te ver gaan en eindigt slordig en verontrustend. Misschien heeft ze heeft gekregen een DUI of haar baan kwijt. Misschien krijgt hij bedoelt en is moeilijk om te hangen met na een bepaald aantal drankjes. Of misschien is hij verdwijnt, is onbetrouwbaar en zelfs zeer depressief.

Een ding is zeker. Je hebt een geliefde die is te veel drinkt en je bent bezorgd. Zeer bezorgd. Dus wat doe je dan?

 1. Bewapen jezelf met de feiten. Een van de grootste fouten die mensen maken bij het omgaan met dierbaren met een drankprobleem denkt dat het een wilskracht probleem. De Europese Medical Association is al lang uitgeroepen alcoholisme een echte ziekte, niet alleen je stomme luie broer zwak. Als je niet begrijpen van de ziekte, een stijging van eerst te lezen op, dus je bent niet vooruit te lopen op het karakter van iemand als hij echt lijdt aan een ziekte en kan eventueel uw hulp nodig. Al-Anon is een geweldige bron voor geliefden van alcoholisten en kan worden bereikt online of in een stad door het oppakken van een telefoon en bellen 411.
 2. Kies uw timing goed. Vergeet niet in een situatie als deze, timing is alles. Niet, onder geen enkele omstandigheid, brengen uw vriend drankprobleem terwijl bij een bar met een drankje. Ze zit in een drink-modus en zal niet ontvankelijk zijn voor u verwennen haar stemming. Misschien is de volgende dag, als ze niet het gevoel zo warm zou een beter moment om uw zorgen te bespreken. Ze kan een beetje berouw voor haar daden en dus meer bereid om te luisteren naar wat je te zeggen hebt.
 3. Express uw zorg in een liefdevolle en niet-veroordelende manier. Zet jezelf in de schoenen van je vriend voor een moment. Gedrag rondom alcoholisme is bijna altijd schaamte gevuld. Dit is waarschijnlijk niet een gesprek je vriend / geliefde zal verwelkomen. Wees sierlijk en vriendelijk wanneer het, op. De manier waarop u om het onderwerp kan echt bepalen of ze kunnen staan ​​om überhaupt luisteren. Als je begint met, "Je drinkt uit de hand loopt, 'je bent gebonden aan je vriend in het defensief.

  Hoe maak je een vriend met een drankprobleem te helpen. Bewapen jezelf met de feiten.
  Hoe maak je een vriend met een drankprobleem te helpen. Bewapen jezelf met de feiten.

  Probeer een meer liefdevolle benadering. Laat je vriendin weten dat je vooral aan haar kant. Probeer een aanpak zoiets als dit, "Susan, ik wil dat je eerst uit weten, dat ik van je hou en je bent een zeer dierbare vriend voor mij. Maar ik maak me zorgen om jou. Ik maak me zorgen dat de hoeveelheid van het drinken je doet pijn doet en die zorg voor u. Als er iets is wat ik kan doen om je te helpen, ik wil dat je weet dat ik ben hier voor jou. Maar ik zou niet een goede vriend als ik niet je de waarheid vertellen. "

 4. Luister. Een goede vriend zal een persoon tijd om uit te drukken hoe hij zich voelt en wat er gaande is in zijn leven. Niet in te komen met de bedoeling van het net lezingen. Laat hem uiting geven aan zijn kant. En ook luisteren naar excuses, rationalisaties of ronduit liegen. Ontkenning is een zeer sterke factor in alcoholisme. Gelieve wijzen deze naar uw vriend.
 5. Verwacht geen wonderen. Weet je nog wat je aan het doen bent. U bent in principe vraagt ​​je vriend op te geven zijn of haar beste vriend: Alcohol. Dit is wat je vriend is afhankelijk van om zich beter te voelen of om niet het gevoel helemaal. Alcohol is uitgegroeid tot haar coping mechanisme. Om vertel haar dat ze moet, stoppen zonder dat er iets voor in de plaats, zou angstaanjagend, zo niet schijnbaar onmogelijke. Niet alleen dat, kan ze niet het gevoel dat ze een probleem heeft of kan gewoon niet klaar om te gaan. Wees niet verbaasd als uw zorg is niet met open armen ontvangen.

  Maar, kun je een zaadje planten. Je kunt haar laten weten dat er een oplossing voor haar, of het nu de therapie, het bijwonen van de Anonieme Alcoholisten vergaderingen of eventueel naar een verwerkingsinstallatie voor meer hulp. Maar ze moet bereid zijn om een ​​enorme verandering in haar leven te maken. Het kan nu niet. En je moet het feit dat je kan worden gezien als de bad guy te accepteren. Maar een echte vriend zal het risico haar vriendschap om te helpen een leven redden.

  Als u vermoedt dat uw vriend heeft een probleem met alcohol, kan niets doen schadelijk. Express uw zorg in een liefdevolle en niet-veroordelende manier.
  Als u vermoedt dat uw vriend heeft een probleem met alcohol, kan niets doen schadelijk. Express uw zorg in een liefdevolle en niet-veroordelende manier.

Lora Somoza schrijft een seksadvies kolom en is de auteur van Bliss in de slaapkamer. Beide zijn te vinden op www.blissinthebedroom.com