E2h

Hoe maak je een tekenbeet te behandelen

Een teek is een familielid van de grote dieren subgroep die spinnen en schorpioenen omvat. Het zijn kleine wezens die meestal bewonen de bossen, bos, en algemeen ruwe buiten gebieden. Teken worden geboren met zes poten, net als insecten, maar volwassen in volwassenen met een extra paar benen. Het ging vooral krijgen hun voeding via hematophagy, of het drinken van het bloed van andere dieren. Ze bestaan ​​op een gezond dieet van bloed van herten, elanden, beren en zelfs af en toe een mens.

Teken zijn parasieten die zich hechten aan hun gastheren met een zeer stevige gebit. Als ze eenmaal aangelegd, ze klampen zich vast aan de gastheren tot ze volledig volgezogen met bloed. Dit doet denken aan hoe vlooien zich hechten aan hun gastheren. Hoewel deze beten zijn niet pijnlijk meeste van de tijd, zijn tekenbeten is bekend dat levensbedreigende ziekten, zoals de ziekte van Lyme en Rocky Mountain spotted fever veroorzaken. De beten kan ook leiden tot een anafylactische of plotselinge allergische reactie die het slachtoffer kan leiden tot plotseling stoppen met ademen en ter plaatse sterven. In deze gevallen moet een persoon die weet dat ze kan een sterke allergische reactie op een tekenbeet dragen een adrenaline pen (of een kleine spuit) die zal helpen haar controle over haar lichaam reactie op de binnenvallende parasiet.

Hoe maak je een tekenbeet te behandelen. Natuurlijk.
Hoe maak je een tekenbeet te behandelen. Natuurlijk.

Om te voorkomen dat infecties en andere ongewenste incidenten, dit is hoe moet men de behandeling van een tekenbeet.

Eerste hulp is altijd de frontlinie als het gaat om een ​​medische noodsituatie. Krijg een zak ijs en direct zet het op de top van de beet. De koude temperatuur zal verdoven van de pijn en het verminderen van de kans op zwelling in het gebied.

Er zijn koelelementen gemaakt voor buitenshuis, die niet moeten worden gebracht in een koelkast of vriezer te koud bewaard. Zorg ervoor dat uw EHBO-kit veel van de voorziening in geval van vergelijkbare omstandigheden heeft.

Probeer niet om fysiek te manipuleren de beet wond of het gebied eromheen. Krassen op de beet kan duwen de bacteriën nog verder naar binnen, waardoor de kans op infectie groter.

Hoe maak je een tekenbeet te behandelen.
Hoe maak je een tekenbeet te behandelen.

Als het gebied is echt jeuk, gebruik dan een actueel crème die de jeuk kunnen verminderen. Zorg ervoor dat de beet niet wordt gedekt door de crème of zalf.

Ga naar een arts en vertel hem of haar wat er gebeurd is. Als er enige bezorgdheid over de mogelijkheid van besmetting of allergische reacties, kan de arts voorschrijven van een reeks van antibiotica of antihistaminica voor andere ziekten en symptomen op afstand te houden.

Indien symptomen van koorts, koude rillingen en huiduitslag verschijnen na het consult, terug naar uw arts en zoeken naar de volgende stap.

Natuurlijk

Natuurlijk, de beste manier om te gaan met tekenbeten is om helemaal te voorkomen dat ze. Als je wagen in het bos, is het best om te dragen met lange mouwen kleding en lange broek. U kunt ook gebruik maken van insectwerende lotions die bedoeld zijn voor muggen, deze ook op teken te werken tot op zekere hoogte. Als u huisdieren in huis, geef ze regelmatig baden met insecticide shampoo om eventuele teek en vlooienbesmetting te voorkomen.

Een tekenbeet is meestal niet terecht in de ziekte van Lyme, maar het is veel beter om het zekere voor het onzekere dan om te bekommeren.