E2h

Hoe maak je een splinter te verwijderen

We hebben allemaal wel een - die vervelende kleine stukjes hout of metaal dat vast komt te zitten in onze handen en voeten. Vaak zijn ze heel pijnlijk ook! In plaats van gewoon te wachten tot de lont om zijn weg uit uw hand, hier zijn enkele tips om u te helpen eenvoudig te verwijderen van een splinter snel, en door uzelf.

Stap 1

Druk niet op het. Het ergste wat je kunt doen als je probeert om een splinter te verwijderen is om de druk op te zetten. Vaker wel dan niet, zult u gewoon op de splinter verder onder uw huid, waardoor het moeilijker te verwijderen. Wees niet de dappere, naïeve iemand die gelooft dat hij kan gewoon 'knijpen' het uit, hetzij met zijn blote handen. Dit zal waarschijnlijk gewoon breken de splinter in kleinere stukken, waardoor je nog meer verdriet.

Stap 2

Hoe maak je een splinter te verwijderen. Druk niet op het.
Hoe maak je een splinter te verwijderen. Druk niet op het.

Probeer zuiveringszout. Een geweldige manier om een splinter te verwijderen is de baking soda methode. Volgens deze methode maakt u een pasta uit zuiveringszout, met behulp van ¼ theelepel bakpoeder en genoeg water om de pasta te maken. Breng vervolgens de pasta op het gebied waar de splinter is, en volledig bedekken met een verband. 'S nachts te verlaten, en in de ochtend, moet de splinter te steken van de huid en je moet in staat zijn om gemakkelijk verwijderen. (Deze methode werkt het beste bij het verwijderen van kleine of bijna onzichtbaar splinters.)

Stap 3

Get some tape. Als de splinter is een beetje groter en je kan het gewoon niet meer tegen, je kan enig succes het verwijderen van de splinter met wat tape hebben. Vind de kleverigste band die je hebt. Het kan Scotch tape zijn, afplaktape, duct tape of wat dan ook. Rip off een klein stukje van het en plaats het plakkerige kant naar beneden op de top van de splinter. Nogmaals, wees voorzichtig om niet te veel druk uit te oefenen als je dit doet. Zodra de tape volledig gehandeld op grond van de splinter site, scheur het snel af in de tegenovergestelde richting, dat de splinter ging. Als je geluk hebt, de splinter naar buiten moet komen gehecht aan de tape, maar het kan een paar pogingen nemen voor deze splinter verwijdering methode om te werken.

Stap 4

Gebruik pincet. Een gebruikelijke methode voor het verwijderen van een splinter is het gebruik van een pincet. Neem nota van de hoek waaronder de splinter ging in de huid. Pak de pincet op een deel van de splinter die u kunt voorzichtig en trek het naar achteren zodat de splinter dezelfde route voert uit als het duurde inch Een vergrootglas kan nuttig zijn als je probeert om een ​​kleinere splinter te verwijderen.

Stap 5

Stap 1. Probeer zuiveringszout.
Stap 1. Probeer zuiveringszout.

Een naald werkt ook. Degenen onder ons die een beetje ouder zijn waarschijnlijk niet-zo-goede herinneringen aan onze moeders het verwijderen van splinters met een speld of naald hebben. Gruwelijke, pijnlijke en een beetje archaïsch, deze methode werkt nog steeds. Neem gewoon een scherpe naald en probeer het openstellen van de huid rond de plaats waar de splinter ging naar binnen Als je eenmaal in staat zijn om genoeg te ontdekken van de splinter, verwijderen met een pincet of met uw vingers te proberen.