E2h

Hoe maak je een Sivananda yogales leiden

Een van de beste vormen van lichaamsbeweging is yoga

Een van de beste vormen van lichaamsbeweging is yoga. Niet alleen de uitoefening van uw lichaam, het kalmeert ook je geest geven u een algemeen gevoel van rust en sereniteit. Een vorm van yoga is Sivananda yoga geïnspireerd door Swami Sivananda. Het is een mix van yoga traditie die verder gaat dan de fysieke yoga houdingen.

Sivananda yoga is gebaseerd op vijf principes, te weten:

 • Asana of goede oefening
 • Pranayama of juiste ademhaling
 • Savasana of juist ontspanning
 • Vedanta of positief denken
 • Dhyana of meditatie

Hoe maak je een sivananda yogales leiden. Vul een leraren opleiding voor sivananda yoga.
Hoe maak je een sivananda yogales leiden. Vul een leraren opleiding voor sivananda yoga.

Een vegetarisch of andere goede voeding is ook een belangrijk onderdeel.

Een aantal Sivananda beoefenaars uiteindelijk leraren van deze yoga stijl. Als u van plan om een ​​Sivananda yoga les te leiden, hier is wat je moet doen.

 • Vul een leraren opleiding voor Sivananda Yoga. Er zijn een aantal van de Sivananda Yoga Vedanta Centra in de Europa en wereldwijd. De lerarenopleiding is een vier-weekse intensieve cursus geeft u de mogelijkheid om uw yoga praktijk te versterken door middel van zelf-discipline. Tegelijkertijd leert u het aanleren van vaardigheden die u kunt gebruiken om effectief te geven van de vijf principes van Sivananda yoga. Na het passeren van de cursus ontvangt u een certificaat en een accreditatie waarmee u Sivananda yoga te onderwijzen.
 • Ingehuurd als Sivananda Yoga leraar. Kijk voor Sivananda Yoga centra in uw omgeving. Solliciteren naar een functie als een yoga-instructeur. U kunt ook online op mogelijke vacatures als Sivananda yoga leraar.
 • Begin elke klas met ademhalingstechnieken en de voorlopige oefeningen. Start de klasse zitten met gekruiste benen op de mat. De ogen zijn gesloten, de rug is recht. Vraag uw leerlingen te inhaleren en uitademen diep en gelijkmatig. Doe de voorlopige oefeningen die nek en schouder rollen op te nemen.
 • Voer zonnegroeten. Uitleggen en demonstreren hoe je zonnegroeten die effectief het lichaam strekt zich op verschillende manieren uit te voeren. Dit is een sierlijke opeenvolging bestaat uit twaalf posities die studenten nodig hebben om te presteren als een continue oefening. Elke positie in de zonnegroeten tegengaat vormen de vorige. Ademhaling wordt geregeld door de alternatieve uitzetten en samentrekken van de borstkas. De zonnegroet brengen flexibiliteit aan de ruggengraat en de gewrichten. Ook het verkorten van de taille. Het uitvoeren van de zonnegroet bereidt Sivananda beoefenaars voor de 12 asana's.
 • Leer de 12 asana's. Demonstreren en uitleggen van de Sivananda asana's in de juiste volgorde. Deze asana's beginnen met de hoofdstand, gevolgd door de schouderstand. Leer de leerlingen de ploeg, vis, voorwaartse buiging, cobra, sprinkhaan en de boog. Volg deze asana's met de spinale twist en kraai vormen. Werk af met de laatste twee poses die de staande voorwaartse buiging en de driehoek.
 • Eindig met de savasana opleveren. Eindig uw klas met een laatste ontspanning pose, de savasana. Als de leerlingen liggen plat op hun rug, instrueren hen om diep te ademen als ze hun aandacht te verplaatsen van het ene deel van hun lichaam naar de volgende startpositie van hun tenen. Uw studenten moeten in staat zijn om elk deel van hun lichaam volledig te ontspannen. Hun verstand zou moeten worden rustig en leeg als alle spanning komt vrij tijdens savasana.


Om een ​​succesvolle Sivananda yoga les te leiden

Om een ​​succesvolle Sivananda yoga les te leiden, moet je als docent de juiste opleiding en de juiste mind set. Elke vorm van yoga moet niet worden beschouwd als een louter fysieke activiteit, maar meer als een manier van leven. Leid je leerlingen om waar te Sivananda yoga beoefenaars worden niet alleen door het uitvoeren van de houdingen correct, maar door hen te inspireren tot spirituele en geestelijk welzijn ook te bereiken.