E2h

Hoe maak je een roestige spijker wond te helpen

Kleine wonden of snijwonden komen vaak voor in onze dagelijkse activiteiten voor zowel volwassenen als kinderen, kan het thuis, op kantoor of op school en buiten. Maar hoe zit het met die veroorzaakt door een roestige spijker? Dit kan leiden tot een beetje stress omdat metaal roest deeltjes chemische componenten die schadelijk zijn voor ons lichaam zijn vooral op een lekke wond niet om de pijn die ermee gepaard gaat noemen. Hier zijn eenvoudig te stappen over hoe je een roestige spijker wond te behandelen herinneren. Volg deze eenvoudige richtlijnen en je zult zorgeloos en onderweg in een mum van tijd.

Hoe maak je een roestige spijker wond te helpen. Breng topische antibiotica.
Hoe maak je een roestige spijker wond te helpen. Breng topische antibiotica.

  • Reinigen. De zorg is niet te veel op de bloeding maar het risico van infectie is dus zeer belangrijk om de wond reinigen zo snel mogelijk. Onmiddellijk Reinig de wond onder stromend water te spoelen de roest en vuil. Als de wond is bloeden, druk uitoefenen op de wond met een stuk katoen of gesteriliseerd gaas tot het bloeden stopt. Als het bloeden blijft ondanks de druk, de positie van de vereffening boven je hart en druk blijven uitoefenen. U kunt gebruik maken van een kussen of tafel om uw wond verheffen boven je hart. Als het bloeden is gestopt, opnieuw te reinigen onder stromend water en schuim een ​​milde zeep over de wond. De zeep zal verder verwijdert andere roest vuil en eventuele bacteriën. Als u niet beschikt over zeep, zal het water voldoende. Hoe eerder u de wond verdund met stromend water, hoe meer kans je zult in staat zijn om de ongewenste deeltjes dan ook het verminderen van het risico van infectie te verwijderen.
  • Spoel en droog. Spoel grondig onder stromend water en dep voorzichtig de wond droog met een schone handdoek. Zorg ervoor dat de wond droog is en klaar is voor de behandeling Ondanks antibiotica toepassing, de mogelijkheid van besmetting is waarschijnlijk groeien als wond was niet grondig gedroogd. Vocht kan een voedingsbodem voor bacteriën die vaak tot infectie.
  • Breng topische antibiotica. Antibiotica zalf is een must have in elk huishouden het meest vooral als je kinderen hebt. Het is een geweldige onmiddellijke eerste hulp op een schaafwondjes of wond na het reinigen. Breng antibiotische zalf om wonden te behandelen en de pijn verminderen. Dit zal ook de genezing en voorkoming van infectie. Als u geen antibiotica in huis, verder met de reiniging en de volgende twee stappen over en gaat direct naar de dichtstbijzijnde kliniek of het ziekenhuis voor de toepassing van antibiotische zalf. U kunt ook een tetanus vaccin schot als u nog niet had een op de 5 jaar. Steekwonden zijn zeer gevoelig voor infecties en moet onmiddellijk worden behandeld.
  • Rest. Laat de wond rusten gedurende ongeveer 30 minuten om de wond te ontspannen van het trauma en de antibiotica te voeren. U kunt ook gebruik orale antibiotica op voorwaarde dat het is voorgeschreven door uw arts. Maar een actueel antibioticum is voldoende voor kleine snijwonden en wonden.
  • Cover. Plaats een pleister, gaas of bandage afhankelijk van de grootte van de beschadigde huid druk uitoefenen en voorkomen dat vuil te infiltreren in de wond kan leiden tot infectie. Ook wordt voorgesteld niet aan de wond op zijn minst nat voor drie dagen en activiteiten die het risico zouden om de wond te bieden tijdens het genezingsproces te minimaliseren. Dit zou de wond op natuurlijke wijze te genezen en uiteindelijk leiden tot een minimale littekens.

Let op de verbetering in de genezing van de wond voor een paar dagen, als de bloeding blijft en u hebben gemerkt zwelling, pijn en roodheid, moet u onmiddellijk naar uw arts voor verder onderzoek.