E2h

Hoe maak je een persoonlijke tijdlijn te creëren

Het bedenken van een persoonlijke tijdlijn voor uzelf of uw vrienden is altijd leuk en boeiend omdat het een chronologisch dagboek van de tijd in al je levens.

Het zetten van uw leven op papier is een geweldige manier om na te denken over waar je bent en waar je wilt zijn. Om belangrijke data, mensen en gebeurtenissen herinneren en herinnerd worden aan hoe kostbaar je leven is niet alleen voor u, maar voor anderen ook. Het is een geweldige manier om terug te kijken en een nog betere manier om plannen voor de toekomst.

Hoe maak je een persoonlijke tijdlijn te creëren. Identificeer tijdperken.
Hoe maak je een persoonlijke tijdlijn te creëren. Identificeer tijdperken.

Hier zijn een paar tips over hoe je een persoonlijke tijdlijn te maken voor uzelf of uw vrienden.

Identificeer tijdperken. Het eerste wat je hoeft te doen is te verdelen je leven in decennia. Kom met belangrijke gebeurtenissen of mensen die je hebben beïnvloed in die tien jaar segmenten.

Raadpleeg foto's. Herinneren van gebeurtenissen of mensen kan lastig zijn, dus voor referentie, trek die oude familie albums en blader door hen. Al bladerend door de foto's niet alleen jog je geheugen, maar zijn veel plezier!

Ga chronologisch. Het kan heel spannend om vooruit te springen naar de meer aangename delen van de tijdlijn, maar het is belangrijk dat je je houdt aan de volgorde waarin ze gebeurd in het leven. Neem de tijd om zorgvuldig te bestuderen en op elke leeftijd en tijd denken voordat u naar de volgende.

Hou het positief! Het doel van een persoonlijke tijdlijn is om erachter te komen waar je bent, waar je naar toe wilt, en hoe er te komen. Als u over een aantal negatieve gebeurtenissen of herinneringen, een manier vinden om positiviteit draaien van hen. Voorbeeld: als je gepest toen je jonger was, het te bestempelen als het moment dat je geleerd om op te komen voor jezelf.

Raadpleeg foto's. Ga chronologisch.
Raadpleeg foto's. Ga chronologisch.

Wees creatief! De tijdlijn die je wilt maken hoeft niet om iets op papier te zijn. Afhankelijk van hoe creatief je krijgt, kan je het een PowerPoint-presentatie, een schilderij, een collage, origami, wat je ook voorstellen dat je tijdlijn kunnen worden weergegeven. Vergeet niet dat het moet iets tastbaars je kunt kijken naar en verwijzen naar nu en dan. Al het andere is aan uw creativiteit.

Haast u niet. Voor iets zo persoonlijk en zo diep als je tijdlijn, moet u de tijd om opnieuw aan te maken en in te vullen. Dit is je leven of je vriend het leven van je elkaar zetten, zodat zo veel tijd aan contemplatief en inzichtelijke als je kunt zijn. Als het langer duurt maanden in beslag, neem dan alle tijd die je nodig hebt om het te monteren. Je hebt dit nodig om zo inspirerende en reflecterende mogelijk, zodat overhaast het niet.

Prive-functie. Als je het maken van een tijdlijn voor jezelf, hou het als prive mogelijk te maken. Beslis wie van de belangrijke mensen in je leven wilt u misschien om het te delen met. Uw persoonlijke tijdlijn kan een bron van kracht en inspiratie zijn en u niet wilt dat anderen trekken uit uw persoonlijke bron van inspiratie, heb je?


Persoonlijke tijdlijnen zijn leuk om te doen en kan een diepgaand effect op jezelf of de mensen die je het maken voor hebben. Het is uw leven tastbaar en reëel nu nog leuker om naar te kijken omdat je creativiteit en stijl.