E2h

Hoe maak je een persoonlijke maaltijd plan te bouwen

Er zijn verschillende redenen waarom mensen gepersonaliseerde maaltijd plannen. Het kan worden gebruikt om gewicht te verliezen, voor het bouwen van meer slanke spieren (vooral voor bodybuilders), preventie en bestrijding van medische aandoeningen, of gewoon om te weten wat ze moeten elke dag voor te bereiden. Geld besparen is ook een goede reden waarom sommige mensen maken maaltijd plannen.

Door het hebben van een maaltijd plan

Door het hebben van een maaltijd plan, je uit het giswerk in het bereiden van maaltijden voor ontbijt, lunch en diner. Je hoeft ook niet te gaan lopen naar de dichtstbijzijnde take-out plaats te grijpen kostbare en ongezonde voedingskeuzes. Het hebben van een maaltijd plan kunt u uw reizen naar de supermarkt besparing op tijd en gas.

Het creëren van een maaltijd plan

Om uw eigen persoonlijke maaltijd plan te maken:

Hoe maak je een persoonlijke maaltijd plan te bouwen. Het creëren van een maaltijd plan.
Hoe maak je een persoonlijke maaltijd plan te bouwen. Het creëren van een maaltijd plan.

Bepaal waarom je een maaltijd plan. Je moet om vast te stellen waarom u een maaltijd plan. Uw voedsel keuzes zullen mede worden gebaseerd op deze reden. Bijvoorbeeld, als u een maaltijd plan om geld te besparen, dan weet je dat het voedsel dat je kiest moet in de prijs die u zich kunt veroorloven. Als het voor de preventie van diabetes, weet je suikerhoudende voedingsmiddelen en lege koolhydraten zijn no-nos.

Bepaal uw dieetwensen. Zorg ervoor dat uw maaltijd plan is binnen de grenzen van de hoeveelheid calorieën die je lichaam nodig heeft gebaseerd op het leven dat je leidt. Als u hart-en vaatziekten, diabetes, behoefte om gewicht te verliezen, vraag dan uw arts voor dieet aanbevelingen. U kunt ook contact op met een voedingsdeskundige of diëtist.

Bereid de tafel / grafiek

Bereid de tafel / grafiek. Maaltijden plannen meestal betrekking hebben op een hele week. De eerste kolom moeten de verschillende maaltijden - ontbijt, lunch en diner. Indien toegestaan, kunt u twee snacks tussen de maaltijden. De rest van de kolommen zijn voor de dagen van de week. Indien u speciale dieetwensen, wilt u misschien extra kolommen te maken.

Door het hebben van een maaltijd plan. Bepaal waarom je een maaltijd plan.
Door het hebben van een maaltijd plan. Bepaal waarom je een maaltijd plan.

Als u niet wilt dat uw eigen tafel te maken, controleer dan de volgende sites voor pre-en-klare tabellen of grafieken:

Maak het plan. Met behulp van de tabel of het diagram

Maak het plan. Met behulp van de tabel of het diagram, noteert u de specifieke voedingsmiddelen die u van plan bent om per maaltijd per dag. Het voedsel dat je kiest moet gebaseerd zijn op de stappen 1 en 2. Vul het hele diagram. Er moet een goede balans van levensmiddelen in de maaltijden en dagen. U kunt online bronnen die voorzien monster maaltijd plannen om wat ideeën op te doen. Met een beetje zoeken kan je zelfs komen over een gratis pre-en-klare maaltijd plan dat u kunt gebruiken.

Vergeet niet om te controleren wat voedsel items die je hebt bij de hand in de koelkast en de voedselbank, zodat u ze kunt gebruiken voor hun vervaldatum. Dit voorkomt voedselverspilling en bespaart u geld.

Steek uw maaltijd plan. Na onderzoek van uw maaltijd plan en zorg ervoor dat deze beantwoordt waarom je er een nodig hebt, uw maaltijd plan leggen op de koelkast of kastdeur. Het moet op een plaats waar u gemakkelijk verwijzen naar het elke dag.

Een maaltijd plan kan worden gemaakt wekelijks of maandelijks

Een maaltijd plan kan worden gemaakt wekelijks of maandelijks. U kunt ook opnieuw gebruiken van een maaltijd plan voor een datum in de toekomst. Als u uw persoonlijke maaltijd plan recyclen, schakel een paar items voor afwisseling. Bereid samen een boodschappenlijstje met het plan, zodat u kunt beschikken over alle ingrediënten bij de hand wanneer u ze nodig hebt. Maaltijden plannen zijn een grote hulp vooral als je bezig bent en geen tijd hebt om na te denken wat er zou moeten zijn op je bord elke dag.