E2h

Hoe maak je een neti pot te gebruiken om sinussen te verlichten

Met behulp van een neti pot is een oude manier om sinus en nasale allergie symptomen te genezen. Indien goed gebruikt, bespaart u geld, want het is goedkoper in vergelijking met steroïde neussprays. Een neti pot is een effectieve natuurlijke behandeling, zelfs in gewone verkoudheid. Het zal u helpen te voorkomen fokken bacteriën in uw neus. Het zal ook het verminderen van de congestie in uw sinussen. De overtollig slijm wordt uitgewassen in uw neus, dus er is een kleine kans dat u een sinus-infectie ervaren. Zout en water zijn de ingrediënten die worden gebruikt voor nasale wassen. Hieronder vindt u verdere instructies en tips over hoe je een neti pot te gebruiken.

  • Koop een neti pot. Je kunt het kopen bij uw lokale gezondheid te slaan. Er zijn neti potten die zijn gemaakt van plastic, roestvrij staal en keramiek. U kunt ook zoeken online veilingsites zoals eBay te werven voor uw gewenste neti pot.
  • Maak een brouwsel. Vul uw neti pot met lauw water (8oz). Klik hier voor de juiste temperatuur, want je neus is gevoelig en het kan geïrriteerd raken als het water te koud of warm. Dompel of tik op het water om te bepalen of de temperatuur goed is genoeg. Giet de zee of de niet-gejodeerd zout (1/4 theelepel) in uw neti pot en los het op. Gefilterd water is geweldig om te gebruiken in vergelijking dan kraanwater. De National Jewish Hospital staat dat u uw eigen zoutoplossing creëren door middel van het mengen van ½ theelepel zout (niet-gejodeerd) en zuiveringszout (knijpen).
  • De feitelijke procedure. Ga voor een wastafel en houd de neti pot. Focus op het ritme van je ademhaling te kalmeren of te bereiden. Iets Draai je hoofd om de uitloop van de neti pot in te voegen in uw linker-of rechter neusgat. Tip de pot geleidelijk, zodat het gezouten water zal uitstorten op uw linker neusgat en breng de oplossing uit te gaan van je rechter neusgat. Dan, doe het op uw andere neusgat. Gebruik je mond te ademen terwijl het doen van de procedure. Doe het geleidelijk aan, omdat het misschien moeilijk voor u om de volledige oplossing voor uw neusgat in de eerste plaats giet, maar je zal uiteindelijk comfortabel. Gebruik water en zeep om uw neti pot te wassen na elk gebruik.
  • Onderhoud. Dagelijks gebruik neti pot als onderdeel van uw gezonde routine om u te helpen een optimale gezondheid. Als je het gevoel geïrriteerd bij het gebruik van een neti pot, net pas het natriumgehalte als deze is zelfgemaakt of gebruik maken van de neti pot minder vaak, net als elke andere dag of driemaal per week. Door constante gebruik van neti pot, zult u ook minder sinus hoofdpijn.
    • Als je neus ontstoken zijn, kan dit leiden tot overtollige ophoping van het slijm en je zal een hardere tijd ademhalen. Een chronische sinusitis symptoom kan duren tot 8 weken of langer, en het kan ook terugkomen. Consequent gebruik van een neti pot kan ook genezen niet-allergische rhinitis die het soortgelijke tekenen van koorts, zoals congestie en een loopneus heeft.

U kunt ook essentiële oliën zoals tea tree olie in uw oplossing

Hoe maak je een neti pot te gebruiken om sinussen te verlichten. De feitelijke procedure.
Hoe maak je een neti pot te gebruiken om sinussen te verlichten. De feitelijke procedure.

U kunt ook essentiële oliën zoals tea tree olie in uw oplossing, want het is antibacterieel, antiseptisch, en heeft schimmelwerende middelen. Blaas niet uw neusgat tijdens het gebruik van de neti pot procedure, omdat het zal het puin terug te brengen in je neus. Gebruik uw neti pot als je neusgaten verstopt.