E2h

Hoe maak je een medische geschiedenis tijdens eerste hulp

Eerste hulp kan worden gedefinieerd als een onmiddellijke actie om een ​​plotseling ziek of gewond individuele helpen. Hoewel dit niet kan vervangen goede medische behandeling, eerste hulp is nog steeds aanzienlijk in ervoor te zorgen dat een persoon maakt het leven in het geval van een zwaar ongeval plaatsvindt.

Een van de belangrijkste onderdelen van eerste hulp de anamnese van de gewonden individu. Dit is een zeer belangrijke stap, omdat dit zal helpen de medische assistenten van de mogelijke oorzaken van de schade, die vervolgens zal hen helpen bepalen van de juiste behandeling voor de gewonde persoon te begrijpen. De volgende richtlijnen over hoe u een medische voorgeschiedenis van de gelaedeerde tijdens eerste hulp.

Hoe maak je een medische geschiedenis tijdens eerste hulp. Vraag naar tekenen en symptomen.
Hoe maak je een medische geschiedenis tijdens eerste hulp. Vraag naar tekenen en symptomen.

  1. Vraag naar tekenen en symptomen. Het eerste wat je moet doen bij zijn verzoek om medische iemands geschiedenis is om te vragen voor mogelijke tekenen en symptomen. Vraag de persoon hoe hij of zij zich voelt op het moment. Vraag dan welk deel van het lichaam is zijn of haar grootste zorg. Als de persoon pijn heeft, vraag hem of haar om de pijn van de persoon zich voelt beschrijven.
  2. Vraag of de persoon allergisch is voor iets. Het volgende wat je nodig hebt om de gewonde persoon te vragen is als hij of zij heeft een allergie. Er zijn verschillende soorten allergieën. De meest voorkomende zijn voedsel en medicijnen allergieën. Je moet vragen aan de benadeelde persoon over deze eerste twee. Bij de vraag over medicatie allergieën, zorg ervoor dat de persoon te vragen over specifieke details met betrekking tot de medicatie en zijn componenten. Indien het ongeval gebeurde buiten, moet u de persoon te vragen of hij of zij heeft insectenbeet, steek, dier of plant allergieën. Allergieën voor een van deze dingen kan leiden tot anafylactische shock. Allergieën zijn ook de veel voorkomende oorzaak van ademhalingsproblemen en epileptische aanvallen, dus zorg ervoor dat u er rekening mee houden van deze dingen.
  3. Vraag het aan de benadeelde persoon over de recente medicijnen. Medicijnen zijn ook een ding dat je moet kennis te nemen van bij het nemen van de medische geschiedenis record van de gelaedeerde tijdens eerste hulp. Vraag de persoon als hij of zij is het nemen van medicatie. Je moet ook vragen over illegale of recreatieve drugs. Als u vragen over medicatie van de persoon, moet u nota te nemen van de naam van het geneesmiddel en de dosering. Deze informatie is zeer belangrijk, omdat sommige medicijnen kan reageren wanneer het wordt gemengd met andere geneesmiddelen. Je moet ook vragen de persoon als de laatste keer dat hij wat gegeten en wat was het.
  4. Vraag de gelaedeerde over het verleden van de medische geschiedenis en de recente gebeurtenissen. Dit is ook een belangrijk ding om kennis te nemen van. Vraag de persoon als hij of zij ooit is opgenomen in het ziekenhuis. Als dat zo is, vragen waarom de persoon in het ziekenhuis en of hij of zij op dit moment ervaren van de dezelfde symptomen. Ook moet u vragen aan de gewonde persoon welke gebeurtenissen of recente activiteiten gebeurde vlak voor het ongeval of de eerste symptomen opgetreden.

Dit zijn de dingen die je moet iemand vragen, als je wilt om zijn of haar medische geschiedenis te leren kennen.