E2h

Hoe maak je een hoofdmassage met behulp van ayurvedische technieken geven

Afkomstig uit het Indiase subcontinent, Ayurvedische geneeskunde blijft op dit moment een invloedrijke systeem van de geneeskunde in Zuid-Azië. De westerse wereld geldt een aantal van haar methoden op hun eigen als een vorm van complementaire en alternatieve behandeling, in het bijzonder het gebruik van kruiden, yoga en massage.

Bekend als "Champissage," de Ayurvedische hoofdmassage is een oude techniek die gebruikt wordt voor duizenden jaren door ayurvedische genezers en wordt steeds populairder in de westerse wereld. Het principe dat er energie kanalen genaamd "chakra's" in het gebied boven de schouders is de basis. Deze invloed op de functie van elk orgaan in het menselijk lichaam. U kunt het herstel van de balans van de geest door het gebruik van massage technieken die deze kanalen kan bevrijden van alle blokken die energie te voorkomen die vrij door het hele lichaam.

Hier zijn de stappen die u kunt volgen over hoe je een hoofd massage met Ayurvedische technieken geven:

  1. Zoek een rustige plek om afleiding te voorkomen. Laat de ontvanger comfortabel zitten. Ga achter hem en licht plaats je handen op zijn schouders. Haal een paar keer diep adem.
  2. Masseer de schouders begint in de buurt van de nek en het bewegen naar buiten om de schouderbladen. Herhaal dit drie keer, het verhogen van de druk die u uitoefent bij elke pas. Maak kleine cirkels met je duimen aan weerszijden van de ruggengraat van de ontvanger verplaatsen naar de achterkant van de nek tot aan de haarlijn. Herhaal dit nog twee keer.
  3. Plaats uw onderarmen aan de zijkanten van de nek en rol ze in de richting van de schouder door het draaien aan de polsen. Herhaal deze beweging, maar deze keer terug te komen naar het centrum bij het bereiken van de schouder te herhalen voor twee keer.
  4. Stap aan een zijde van de ontvanger. Plaats een hand aan de basis van zijn nek en de andere hand op zijn voorhoofd om te voorkomen dat naar voren valt. Glide uw hand op de achterkant van de nek van de ontvanger, zonder druk uit te oefenen op de wervelkolom. Oefen lichte druk uit op de achterkant van het hoofd als je eenmaal bij de haarlijn. Als er lijkt te zijn een hoop spanning aanwezig is, toe te voegen cirkelen voorstellen aan de opwaartse slag. Herhaal dit voor ongeveer vijf keer.
  5. Langzaam laat de kop naar voren kantelt, zonder spanning of inspanning. Til het terug naar de oorspronkelijke positie. Deze keer, laat het hoofd naar achteren te kantelen zonder te forceren. Laat het hoofd te bewegen binnen zijn eigen bereik. Herhaal dit drie keer.
  6. Draai het haar van de ontvanger, gelden Indiase kruiden massage olie op de hoofdhuid en verdeel gelijkmatig over het hoofd. Met je vingers gespreid en naar boven, breng je handen aan de zijkanten van zijn hoofd en langzaam te bewegen in een cirkelvormige beweging, onder lichte druk. Laat uw handen en passen dezelfde masseren beweging naar een ander gebied van het hoofd. Herhaal dit vier tot vijf keer, over de gehele hoofdhuid.
  7. Doe een hand op het voorhoofd van de ontvanger voor stabiliteit andere hand ondersteunt het achterhoofd. Wrijf zoveel mogelijk van de hoofdhuid als je kunt bereiken met je achterste hand. Zet je handen 'positionering en herhaal aan de andere kant. Stevig Wrijf de hoofdhuid met behulp van slechts de vingertoppen van beide handen voor ongeveer een minuut.
  8. Ren je vingers door het haar van de ontvanger van de top van het voorhoofd naar de achterkant, zodat de uiteindelijke lijnen kan trekken met zijn hoofd iets naar achteren. Leg je vingers over zijn voorhoofd en teken ze langs de wenkbrauw lijn en maak kleine cirkels over de tempels. Herhaal dit drie keer.
  9. Beëindig de massage met vloeiende bewegingen te beginnen bij het voorhoofd toen op weg naar de achterkant van het hoofd. Doe dit voor ongeveer een minuut, druk uit te oefenen lichter en lichter naar het einde.

Hoe maak je een hoofdmassage met behulp van ayurvedische technieken geven. Zoek een rustige plek om afleiding te voorkomen.
Hoe maak je een hoofdmassage met behulp van ayurvedische technieken geven. Zoek een rustige plek om afleiding te voorkomen.

Dit zijn de stappen die moeten nuttig zijn in het geven van een hoofd massage met Ayurvedische technieken. "Champissage" heeft vele voordelen die een betere bloedcirculatie en een diep gevoel van ontspanning te nemen. Het verlicht hoofdpijn en migraine, stimuleert de haargroei en verbetert het gezichtsvermogen. Bovendien ontspant de spieren op het hoofd, nek en schouders. De volgende keer dat u besluit om iemand een massage, kunt u deze duizend jaar oude techniek te overwegen.