E2h

Hoe maak je een hartpatiënt dieet

Een hart patiënt of iemand met een hartkwaal moet veranderen de manier waarop hij of zij eet. Medicatie kan zeker verlichten van de symptomen, maar zonder de steun van een gezonder dieet, het cardiovasculaire problemen zullen blijven bestaan. Hier zijn suggesties om uw dieet gezonder voor je hart.

Hoe maak je een hartpatiënt dieet. Vermijd de slechte cholesterol.
Hoe maak je een hartpatiënt dieet. Vermijd de slechte cholesterol.

  • Vermijd de slechte cholesterol. Te veel slechte cholesterol of LDL (low-density lipoprotein) is waarschijnlijk de oorzaak van de hartaandoening in de eerste plaats. LDL is overvloedig in dierlijk vet. Als je niet kunt leven zonder vlees, dan kunt u in ieder geval gaan voor mager rundvlees. Maar je moet nog steeds een veel kleinere hoeveelheid dan voorheen consumeren. Met pluimvee, vermijd de huid (verwijderen voordat het koken) en eet alleen het witte vlees van de borst onderdelen. Doe meer vis in uw dieet. Vis is bekend dat omega-3 dat is een vetzuur dat behoort tot de goede cholesterol groep of HDL (high-density lipoprotein). Vergeet niet dat vlees niet de enige boosdoener. Kijk uit voor zuivel vetten (boter, volle melk), en cholesterol in eieren, en gebruik alleen meervoudig onverzadigde oliën. Blijf uit de buurt van junk food volledig!
  • Ga voor andere bronnen van eiwit. Alleen maar omdat je zult het eten van minder vlees dat betekent niet dat je minder eiwit krijgen. Vis is al eiwitrijke. Maar er zijn ook goede plantaardige bronnen van eiwitten. Peulvruchten zijn een van hen. Deze zouden bonen, linzen, erwten, enz. Sojabonen zijn ook rijk aan eiwitten en weinig vet. Er zijn manieren om tofu die niet zal alarmeren uw onbekende smaakpapillen koken. Sommige ontbijtgranen komen ook versterkt met soja-eiwit.
  • Bolster uw immuunsysteem. Een hartpatiënt is kwetsbaar voor andere ziekten. De gewone griep kan bijvoorbeeld compliceren de bestaande toestand en de bloeddruk verhogen tot gevaarlijke niveaus. De oplossing is om jezelf te beschermen tegen bacteriële of virale infecties door het nemen van meer vitamine C. Citrusvruchten zijn de populaire bron. Het is minder bekend, maar groene bladgroenten zijn ook daadwerkelijk vol vitamine C. Naast groenten en fruit, er zijn kruiden met geneeskrachtige eigenschappen, zoals knoflook en kurkuma die direct infecties te bestrijden. Knoflook heeft het extra voordeel dat zij helpen met cardiovasculaire problemen. Zink wordt ook aanbevolen als een immuniteit booster of om uw lichaam bij het bestrijden virussen te helpen.
  • Eet regelmatig, maar met minder kwantiteit. De meeste mensen met een hart aandoening zijn dan het gewicht. Maar alleen maar omdat je je dieet vervangen door gezondere soorten voedsel, betekent dat niet geven u een voortdurende licentie om te eten. Een strategie voor het verwijderen van deze slechte gewoonte is dat de frequentie van maaltijden verhogen, maar de hoeveelheid voor elke verminderen. Wanneer u te veel consumeren in een vergadering, zet je een hoop spanning op uw alvleesklier. Je wilt niet om diabetes toe te voegen aan uw reeds verzwakte cardiovasculaire conditie.


De meeste mensen denken dat een hartpatiënt dieet bestaat uit flauw en smaakloos jammerlijk maaltijden. Dat hoeft niet het geval te zijn. Er zijn een heleboel van vetarme kookboeken die er zijn die kunnen je leren hoe je heerlijke maaltijden die nog goed voor het hart voor te bereiden.