E2h

Hoe maak je een glucagon injectie

Als je een vriend of een familielid hebben diabetes, is het belangrijk om te weten hoe je een glucagon injectie toe te dienen. Glucagon is een hormoon geproduceerd in de alvleesklier, waardoor de lever vrijgeven van de glycogeenvoorraden die snel door het lichaam worden omgezet in glucose. Het effect van glucagon is het tegenovergestelde van insuline, waardoor de bloedsuikerspiegel.

Wanneer een diabetische reageert niet

Hoe maak je een glucagon injectie. Wanneer een diabetische reageert niet.
Hoe maak je een glucagon injectie. Wanneer een diabetische reageert niet.

Wanneer een diabetische niet reageert, de meest waarschijnlijke reden is een extreem lage bloedsuikerspiegel. Op dit punt, kan iemand die weet hoe de uitvoering van een injectie van glucagon het verschil zijn tussen leven en dood voor de diabetische. Het volgende is noodzakelijke informatie over de verpakking van de glucagon, de manier om het te krijgen klaar, en hoe u de injectie moet toedienen.

Zoek de diabetische's glucagon kit

Zoek de diabetische's glucagon kit. Doorgaans is er een injectieflacon met poeder met het label "glucagon", samen met een spuit vol vloeistof. De vloeistof moet worden toegevoegd aan de flacon met poeder en de twee gemengd totdat de voeding volledig is opgelost in de vloeistof. Dit gebeurt door voorzichtig schudden de flacon. Zodra dit is voltooid moet de oplossing worden opgesteld weer in de spuit. Door vast te houden van de flacon, let daarbij goed op de naald te houden in de vloeistof, kan de oplossing worden teruggetrokken in de spuit met zeer weinig lucht. Verwijder de naald, opnieuw op de naald omhoog en taping de spuit, druk de zuiger gewoon een beetje en verwijder eventuele lucht in de spuit.

Zoek een gespierde gebied dat wordt blootgelegd

Zoek een gespierde gebied dat wordt blootgelegd. De bovenarm of dijen zijn goede plekken. Gebruik een van de alcoholdoekjes om de huid schoon te maken over het gebied dat u hebt gekozen. Voorzichtig maar stevig dompelen de naald in de huid en de onderliggende spier. Op dit punt terug te trekken op de spuit, terwijl staren naar het punt waar de naald en spuit-hub te voldoen. Het is belangrijk dat er geen bloed terug in de spuit. Als u bloed ziet, heb je waarschijnlijk de naald in een bloedvat. Ingetrokken de naald op een korte afstand en trek de zuiger terug opnieuw. Als er geen bloed wordt gezien deze tijd kunt u veilig op de zuiger waardoor de spuit vol met glucagon en vervolgens de naald. De glucagon dient intramusculair worden toegediend, niet in een ader of slagader.

De diabetische moet gaan reageren binnen 15 minuten van de dosis wordt toegediend. Als dit niet gebeurt, geef dan een tweede dosis van 1 mg, net zoals u de eerste dosis gegeven. Indien de diabetische gaan reageren zorg ervoor dat je wat sinaasappelsap of suiker tabletten bij de hand die kunnen worden genomen. De glucagon verhoogt de bloedsuikerspiegel voor een paar minuten, maar meer suiker nodig. Als de diabetische niet reageert op de tweede glucagon injectie, bel 911.